رهبر معظم انقلاب در ديدار كارگزاران حج:
اميدواريم رويكرد جديد آمريكا در قبال سوريه جدي باشد
حضرت آيت الله العظمي خامنهاي رهبرمعظم انقلاب صبح ديروز در ديدار كارگزاران حج امسال، حج را مايه اقتدار سياسي، فرهنگي و معنوي جامعه اسلامي دانستند و با اشاره به شرايط كنوني جهان اسلام و منطقه و تلاش بدخواهان براي ايجاد درگيري ميان مسلمانان به بهانه اختلافهاي مذهبي و همچنين تهديدها و آتش افروزي هاي سلطه گران گفتند: اميدواريم رويكرد جديد امريكا در قبال سوريه، جدي و به دور از فريب و برگشت واقعي از رويكرد خودسرانه و غلط چند هفته اخير باشد.
رهبرمعظم انقلاب با تأكيد بر اين كه يكي از لوازم حج واقعي، رفتار برادرانه مسلمانان در عرصه اين فريضه بزرگ است، افزودند: دوري از جدال در ايام حج كه در قرآن كريم بر آن تأكيد شده به معناي جدال نداشتن برادران ديني و مسلمان با يكديگر است كه هم شامل پرهيز از جدال زباني و هم پرهيز از تنافر قلبي مي شود.
حضرت آيت الله العظمي خامنه اي خاطرنشان كردند: متأسفانه برخي كج فهم ها، با تفسير غلط از جدال نداشتن در ايام حج، تلاش دارند تا فلسفه برگزاري مراسم برائت از مشركين را زيرسؤال ببرند در حاليكه جدال با شرك و كفر، از اساسي ترين دستورات اسلام است.
ايشان مسلمانان را به هوشياري در قبال نقشه بدخواهان براي ايجاد اختلاف ها و
درگيري هاي مذهبي فراخواندند و تأكيد كردند: دشمنان امت اسلامي به خوبي متوجه شده اند كه درگيري مذاهب اسلامي به نفع رژيم غاصب صهيونيستي است و بر همين اساس با راه اندازي گروه هاي تكفيري از يك طرف و با ايجاد
رسانه هاي به ظاهر اسلامي و حتي شيعي براي دامن زدن به اختلافات از طرف ديگر، به دنبال درگير كردن مسلمانان با يكديگر هستند.
رهبرمعظم انقلاب افزودند: بزرگان تشيع اعم از امام(ره) و ديگران همواره بر حفظ اتحاد امت اسلامي تأكيد كرده اند، بنابراين آن تشيعي كه با هدف دامن زدن به اختلافات، از رسانه هايي كه در لندن و امريكا هستند، تبليغ مي شود، در مسير شيعه واقعي نيست.
حضرت آيت الله العظمي خامنه اي يكي ديگر از نقاط قوت حج را كه زمينه ساز اقتدار بيش از پيش آن مي شود، تبادل فرهنگ اسلامي ناب ميان مسلمانان و اطلاع از واقعيات و
پيشرفت هاي جوامع اسلامي، در ايام حج دانستند و گفتند: با توجه به حجم بسيار بالا و غيرقابل تصور رسانه هاي معاند نظام اسلامي، يكي از وظايف زائران ايراني، معرفي و شناساندن چهره واقعي اسلام و شيعه و حقايق و پيشرفت هاي نظام اسلامي، از طريق زبان و عمل خود است.
ايشان با تأكيد بر اين كه تقويت معنويت يكي ديگر از محورهاي اصلي حج واقعي است، خاطرنشان كردند: ايمان قوي، توكل بر خدا و حسن ظن به وعده الهي كه لازمه عبور از
گذرگاه هاي دشوار و نهراسيدن از هيمنه ظاهري قدرت ها هستند، در حج به دست
مي آيد.رهبرمعظم انقلاب با اشاره به
آتش افروزي دشمنان امت اسلامي در پاكستان،
افغانستان، عراق، سوريه و بحرين به بهانه شيعه و سني و كشته شدن صدها انسان بيگناه، گفتند: سلطه گران و ابرقدرت ها به ويژه امريكا براي رسيدن به منافع نامشروع خود از ويران كردن كشورها و كشتن انسان ها هيچ ابايي ندارند.
حضرت آيت الله العظمي خامنه اي به تحولات سوريه و تهديدهاي چند هفته اخير امريكايي ها براي جنگ افروزي در منطقه، اشاره كردند و افزودند: آن ها براي منافع ملي ادعايي خود كه در واقع منافع صهيونيست ها و
سرمايه داران بزرگ است، حتي حاضر به آتش افروزي و پايمال كردن منافع كشورها و
ملت هاي ديگر هستند.
ايشان با تأكيد بر اين كه اميدواريم رويكرد جديد امريكا در قبال سوريه، جدي و به دور از بازي سياسي باشد، خاطرنشان كردند: اگر چنين باشد، به معناي بازگشت امريكا از رويكرد خودسرانه و غلط چند هفته اخير
است.
رهبرمعظم انقلاب تأكيد كردند: جمهوري اسلامي ايران با دقت و هوشياري حوادث منطقه را دنبال مي كند.
حضرت آيت الله العظمي خامنه اي افزودند: ما به عنوان يك ملت بزرگ در اين منطقه حساس، بايد با نگاه درست و با استفاده از اقتدار اسلامي، اهداف والا و انساني خود را كه مبتني بر اسلام است، در معرض ديد همگان قرار دهيم و بشريت را به دستاوردِ حركت براساس اسلام، دعوت كنيم.
ايشان خاطرنشان كردند: دستاوردِ حركت براساس اسلام، ساخت اقتدار دروني ملت است كه با ايمان راسخ، اتحاد آحاد مردم، عملكرد صحيح مسئولان، همدلي مردم و مسئولان و توكل بر خدا به دست مي آيد.
رهبرمعظم انقلاب ، عقل، معنويت، توكل، حركت و عمل را پنج عنصر اساسي براي ساخت اقتدار دروني برشمردند و افزودند: حركت نظام اسلامي در اين مسير و اقتدار روز افزون آن، قطعاً بر شرايط منطقه تأثيرگذار خواهد بود، همان گونه كه تاكنون بوده است.
در ابتداي اين ديدار، حجت الاسلام والمسلمين قاضي عسكر نماينده ولي فقيه و سرپرست زائران ايراني ضمن تبريك هفته حج و دهه كرامت، تدوين سند راهبردي حج، اهتمام به تقويت هرچه بيشتر قرآن، تلاش براي ايجاد تحول روحي در زائران از طريق آموزش هاي قبل از تشرف، دفاع از حقوق زائران، تقويت امر تحقيق در رابطه با موضوعات مرتبط با حج، برگزاري همايش هاي تخصصي، ارتقاء سطح علمي روحانيون كاروان ها، برگزاري دوره هاي آموزش زبان عربي و تدوين تجارب و آسيب شناسي برنامه هاي گذشته را از مهمترين فعاليت هاي بعثه مقام معظم رهبري
بيان كرد.
آقاي جنتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي هم در گزارشي با بيان مجموعه تلاش هاي صورت گرفته به منظور هماهنگي ميان اجزاء دستگاه هاي مرتبط با حج براي انسجام بيشتر و خدمات رساني هرچه بهتر به زائران گفت: حج فرصت مناسبي براي انتقال فرهنگ ايران اسلامي به ساير ملت هاست.وي با تأكيد بر اهميت توجه به فلسفه، اسرار و معارف حج افزود: برقراري ارتباط بين شخصيت هاي ديني و علمي جمهوري اسلامي با ديگر شخصيت هاي جهان اسلام زمينه انسجام هرچه بيشتر امت اسلامي را فراهم خواهد كرد.
آقاي اوحدي رئيس سازمان حج هم با اشاره به اين كه در سال جاري 64000 زائر ايراني در قالب 500 كاروان از 17 ايستگاه پروازي در سراسر كشور به حج اعزام خواهند شد گفت: سازمان حج همچنين پذيراي2000 زائر ايراني مقيم خارج از كشورهم هست.
وي تمركز در استقرار زائران و
خدمات رساني به آنان و همچنين برپايي مراكز در ماني در برخي كاروان ها و دو بيمارستان به صورت شبانه روزي در مكه مكرمه و مدينه منوره را از ديگر فعاليت هاي سازمان حج و زيارت بيان كرد.