ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : شنبه 29 آذر 1404
شنبه 29 آذر 1404
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : شنبه 11 آذر 1391     |     کد : 46605

مخالفت جهاني با قطعنامه شوراي حقوق بشر عليه ايران

نمايندگان دائم بلاروس،برزيل، سومالي، چين، روسيه، کره شمالي، کوبا و ونزوئلا در مخالفت با مفاد قطعنامه ضد ايراني سخنراني کردند.


نمايندگان دائم بلاروس،برزيل، سومالي، چين، روسيه، کره شمالي، کوبا و ونزوئلا در مخالفت با مفاد قطعنامه ضد ايراني سخنراني کردند.

در حالي که با فشار غرب، قطعنامه ضد ايراني شوراي حقوق بشر سازمان ملل روز سه شنبه تصويب شد، جلسه کميته سوم مجمع عمومي سازمان ملل شاهد موجي از انتقاد از سوي هيأت‌هاي حاضر درباره متن نامتوازن اين قطعنامه و بهره برداري سياسي از شوراي حقوق بشر سازمان ملل بود.

به گزارش ايرنا درجلسه کميته سوم مجمع عمومي سازمان ملل که روز سه شنبه به منظور رأي گيري درباره قطعنامه حقوق بشر ايران تشکيل شده بود، نمايندگان کشورهاي برزيل، کوبا، چين، ونزوئلا، سوريه، کره شمالي، روسيه و بلاروس طي سخناني از سياسي کاري شوراي حقوق بشر سازمان ملل انتقاد کرده و تأكيد کردند صدور اين قطعنامه به معناي دخالت در امور داخلي کشورهاي ديگر است.

در اين جلسه نماينده برزيل طي سخناني با توضيح دلايل رأي ممتنع برزيل به اين قطعنامه گفت: اين قطعنامه نامتوازن بود.وي با تأكيد بر اينکه موضوع حقوق بشر در ايران براي برزيل اهميت دارد، از حذف دستاوردهاي حقوق بشر ايران در اين گزارش انتقاد کرد و گفت: دستاوردهاي مثبت ايران در اين گزارش بايد ذکر مي شد.

نماينده برزيل مشارکت فعال ايران در کميته حقوق بشر و کميته مبارزه با تبعيض و همچنين کمک ايران به پناهندگان افغاني را از جمله نکات مثبت حقوق بشر ايران دانست و گفت: اين قطعنامه هيچ اشاره اي به صدمات منفي تحريم‌هاي يکجانبه عليه مردم ايران ندارد.

وي تأكيد کرد: برزيل خواهان گفتگوي بيشتر ميان ايران و شوراي حقوق بشر سازمان ملل مي باشد.

نماينده روسيه نيز با نامتوازن خواندن متن پيش نويس قطعنامه حقوق بشر عليه ايران از استفاده ابزاري از حقوق بشر انتقاد کرد و گفت: دخالت در امور داخلي ديگر کشورها به بهانه حقوق بشر قابل قبول نيست.وي افزود: مسکو نگران است که اين سياسي کاريها به يک قاعده تبديل شود.

نماينده چين نيز که در جلسه ديروز حضور داشت به انتقاد از قطعنامه حقوق بشري عليه ايران پرداخت و تأكيد کرد: به دليل نامتوازن بودن اين قطعنامه ما به آن رأي منفي داديم.

نماينده چين گفت: وضع حقوق بشر در هيچ کشوري کامل نيست از جمله در همان کشورهايي که مطرح کننده اين قطعنامه بودند وضع حقوق بشر مطلوب و کامل نيست.

در ادامه اين جلسه نماينده بلاروس طي سخناني اين قطعنامه راغير سازنده دانست و گفت: ما بطور جدي و کامل اين قطعنامه را رد مي کنيم و معتقديم بايد بر اساس اصول جهانشمول و همکاري و گفت‌وگو به گسترش و تحکيم مباني حقوق بشر دست زد.

وي شوراي حقوق بشر را به بي توجهي به فشارها و اقدامات تنبيهي ديگر کشورها بويژه کشورهايي که عليه ايران قطعنامه صادر کردند، متهم کرد و از حاکميت سياست يک بام و دو هوا در شوراي حقوق بشر سازمان ملل انتقاد کرد.

نماينده اندونزي نيز به عنوان سخنران ديگر جلسه با محکوم کردن سياست يک بام و دو هواي شوراي حقوق بشر از اينکه در تصويب اين قطعنامه با ايران تعامل کافي صورت نگرفته، انتقاد کرد و گفت: براي همين ما به اين قطعنامه رأي ممتنع داديم.

در اين جلسه نماينده کره شمالي نيز با محکوم کردن پيش نويس قطعنامه شوراي حقوق بشر عليه ايران آن را سياسي خواند و گفت: اين قطعنامه يکجانبه بوده و به معناي دخالت در امور داخلي کشور ديگري است.وي مخالفت کشور خود را با اين قطعنامه ضد ايراني که با فشار برخي کشورها ازجمله آمريکا و کانادا به تصويب رسيد، اعلام کرد.

در جلسه روز سه‌شنبه، 31 کشور عضو سازمان ملل از جمله مصر، هند، چين، اکوادور، کوبا، ونزوئلا، اريتره، کويت، سوريه، قطر، لبنان، عمان، پاکستان و نيکاراگوئه به اين قطعنامه رأي منفي دادند.

در جريان رأي گيري قطعنامه ضد ايراني در بحث موارد حقوق بشر، 68 کشور رأي ممتنع، 31 مخالف و 83 کشور تحت لابي برخي از کشورهاي غربي به ويژه آمريکا و کانادا به آن رأي مثبت دادند.

نمايندگان دائم کشورهاي هند، چين، مصر، اکوادور، کوبا، ونزوئلا، اريتره، کويت، لبنان، عمان ، پاکستان و نيکاراگوئه از جمله کشورهاي مخالف با تصويب قطعنامه ضد ايراني بودند.

همچنين نمايندگان دائم بلاروس،برزيل، سومالي، چين، روسيه، کره شمالي، کوبا و ونزوئلا در مخالفت با مفاد قطعنامه ضد ايراني سخنراني کردند.

واكنش نماينده ايران

محمد خزايي نماينده دائم ايران در سازمان ملل طي سخناني در کميته سوم مجمع عمومي سازمان ملل که به منظور طرح قطعنامه حقوق بشرعليه ايران تشکيل شده بود، اين قطعنامه را سياسي دانست و تأكيد کرد محتواي آن بدور از اصول حرفه‌اي و يکجانبه است.

به گزارش ايرنا محمد خزايي که روز سه شنبه در جلسه کميته سوم مجمع عمومي سازمان ملل پيش از تصويب قطعنامه حقوق بشر عليه ايران سخن مي‌گفت با غيرسازنده خواندن اين قطعنامه تصريح کرد: اين قطعنامه بر اساس سياست داخلي کانادا عليه ايران مطرح شده است و هدف آن سوءاستفاده از سازوکارهاي حقوق بشر عليه ايران است.

نماينده دائم ايران در سازمان ملل اين قطعنامه را تنها بازتاب دهنده منافع برخي کشورهاي خاص دانست و تصريح کرد: اين قطعنامه اعتبار شوراي حقوق بشر سازمان ملل را خدشه دار مي‌کند.

خزايي با اشاره به محتواي قطعنامه گفت: بيش از 150 ادعاي بي اساس عليه ايران در اين قطعنامه مورد اشاره قرار گرفته است اما به موارد مثبت به صورت جزئي و محدود اشاره شده است.

وي قطعنامه را مبتني بر گزارش‌هاي يکجانبه و برخي منابع سياسي دانست و گفت: اين قطعنامه يکجانبه داراي تناقضات بسيار است.

خزايي تأكيد کرد: طرح اين پيش نويس فاش کننده اغراض و انگيزه‌هاي سياسي طراحان آن مي‌باشد.

نماينده دائم ايران در سازمان ملل در ادامه با اشاره به سياست يک بام و دو هواي شوراي حقوق بشردر قبال ايران تصريح کرد: ما نبايد فراموش کنيم که تأسيس شوراي حقوق بشر سازمان ملل به منظور از ميان بردن نقايص گذشته بود تا برخي کشورها با اهداف سياسي از اين مسأله بهره برداري نکنند.

وي تأكيد کرد: شوراي حقوق بشر بايد با نگاهي جهانشمول و بي طرفانه به مسأله‌ حقوق بشر در تمام کشورهاي جهان برخورد کند.

خزايي گفت: جمهوري اسلامي همواره از مدافعان فعاليت شوراي حقوق بشر سازمان ملل بر اساس مباني جهانشمول است.

در ادامه نماينده دائم ايران در سازمان ملل جمع آوري داده‌هاي قطعنامه حقوق بشر عليه ايران را به دور از اصول حرفه اي دانست و گفت: ما از دبيرکل سازمان ملل خواستار تهيه گزارشي بدور از سياسي کاري و غرض ورزي هستيم.

خزايي گفت: ما گزارشي 53 صفحه‌اي در پاسخ به اين اتهامات تهيه کرده ايم و به شوراي حقوق بشر سازمان ملل تحويل داديم، اما متأسفانه گزارشگر ويژه حقوق بشر ايران به آن بي توجهي کرد و از اعمال آن در پيش نويس قطعنامه خودداري ورزيد.

وي افزود: در نتيجه پيش نويس اين قطعنامه بيش از پيش يکجانبه شده و به شکل محدودي به دستاوردهاي حقوق بشر ايران اشاره کرده است.

نماينده دائم ايران در سازمان ملل همچنين با اشاره به وجود نقض گسترده حقوق بشر در کانادا، آمريکا، انگليس، فرانسه و رژيم صهيونيستي گفت: آيا اين کشورها درباره نقض حقوق بشر بازخواست مي‌شوند؟

وي به موارد تبعيض عليه مسلمانان، مهاجران و اقليت‌هاي بومي در آن کشورها اشاره کرد و گفت: نقض فاحش حقوق بشر عليه زنان بويژه زنان سياه پوست در زندان‌هاي آمريکا و کشتن غيرنظاميان افغان توسط پهپادهاي آمريکايي از جمله موارد روشن نقض حقوق بشر توسط دولت آمريکاست.

وي به وجود صدها زنداني در زندان‌هاي غيرقانوني آمريکا و انجام شکنجه در بازداشتگاه‌هاي اين کشور از جمله گوانتانامو اشاره کرد و گفت: خنده دار است که آمريکا خود را به عنوان مدافع نخست حقوق بشر در جهان مي‌داند.

نماينده دايم ايران در سازمان ملل همچنين به وضعيت حقوق بشر و سرکوب اقليت‌ها در کانادا اشاره کرد و گفت: مردم بومي کانادا با نقض فاحش حقوق بشر و سرکوب توسط دولت آن کشور روبرو هستند.

خزايي تصريح کرد: دولت کانادا بر اساس گزارش‌هاي معتبر بين المللي دست به اعمال تبعيض نژادي مي‌زند.

وي با اشاره به تبعيض عليه زنان رنگين پوست در کانادا گفت: در واقع ادعاهاي کانادا در دفاع از حقوق بشر تنها آشکار کننده انگيزه‌هاي سياسي آن کشور است.

نماينده دائم کشورمان به سکوت مرگبار کشورهاي به اصطلاح حامي حقوق بشر درقبال جنايت‌هاي رژيم صهيونيستي اشاره کرد و گفت: در کمال تعجب اين کشورها هيچ تمايلي به اشاره به جنايت‌هاي رژيم صهيونيستي در سرزمين‌هاي اشغالي و غزه ندارند که اين دليل ديگري درباره سياسي کاري اين حکومت‌هاست.

وي افزود: خنده دار آن جاست که اسرائيل که دست‌هايش به خون هزاران نفر آغشته است، از مطرح کنندگان اين قطعنامه عليه ايران است.

نماينده دائم کشورمان گفت: حمايت مطلق دولت کانادا از اسرائيل و اقدامات آن در کشتن دانشمندان هسته اي ايران نشان دهنده عمق سياسي کاري در طرح اين قطعنامه عليه ايران است.

خزايي با اشاره به اتهامات نماينده کانادا در سازمان ملل عليه ايران خطاب به وي گفت: مردم ايران نيازي به اينکه شما از طرف آن‌ها سخن بگوييد، ندارند.

وي گفت: مردم ايران در 33 سال گذشته نظر خود را با افتخار اعلام کرده‌اند و بهتر است کانادا به فکر مردم بومي خود باشد.

در جريان رأي گيري قطعنامه ضد ايراني در بحث موارد حقوق بشر، 68 کشور رأي ممتنع، 31 مخالف و 83 کشور تحت لابي برخي از کشورهاي غربي به ويژه آمريکا و کانادا به آن راي مثبت دادند.

نمايندگان دائم کشورهاي هند، چين، مصر، اکوادور، کوبا، ونزوئلا، اريتره، کويت، لبنان، عمان ، پاکستان و نيکاراگوئه از جمله کشورهاي مخالف با تصويب قطعنامه ضد ايراني بودند.


نوشته شده در   شنبه 11 آذر 1391  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode