ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : دوشنبه 12 شهريور 1403
دوشنبه 12 شهريور 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 31 خرداد 1395     |     کد : 104156

حوزه های علمیه متولی جهاد فرهنگی هستند

آیت‌الله العظمی مکارم‌شیرازی، ضیافت افطاری مفسران قرآن:

آیت‌الله العظمی مکارم‌شیرازی، ضیافت افطاری مفسران قرآن:
حوزه های علمیه متولی جهاد فرهنگی هستند

اعتدال: ضیافت افطاری مفسران قرآن و اعاظم حوزه چهارشنبه شب 26 خرداد ماه با حضور آیت اللّه العظمی مکارم شیرازی در دارالقرآن علامه طباطبائی برگزار شد.
آیت‌اللّه العظمی مکارم‌شیرازی در این مراسم، با تسلیت وفات حضرت خدیجه کبری(س) اظهار کرد: آن حضرت مظلومیت عجیبی داشت و در دوران مشکلات مکه با پیامبر(ص) همراه بود اما در دوران مدینه، شاهد رشد و گسترش اسلام نبود. ایشان در دوران مشکلات سخت اسلام در مکه، پیامبر(ص) را تکریم می‌کرد و سختی‌‌ها و دشواری‌های تبلیغ در مکه را از پیامبر می‌زدود.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم افزود: در این ماه مبارک دست به دعا بر می‌داریم تا آتش‌‌هائی که دشمنان در کشورهای اسلامی برافروخته‌اند، به برکت این بانو خاموش شود و شما عزیزان نیز هر چه می‌توانید در این ماه رمضان برای پیروزی بر این جنایتکاران و اشرار دعا کنید تا در آینده نزدیک ناظر ایجاد امنیت در همه کشورهای اسلامی باشیم.
این مرجع تقلید با اشاره به آیات مبارک قرآن کریم درباره احکام الهی،
به تشریح یکی از آنها پرداخت و گفت: یکی از نکات مهم قرآن این است که برای تمام احکام، فلسفه‌ای را ولو به شکل مختصر بیان کرده است که شامل نماز، روزه و جهاد و دیگر احکام می‌شود. در قرآن دو آیه به نشانه‌‌های تقوا اشاره دارد که یکی از آنها آیه 176 سوره بقره است که تمام جوانب دین را بیان می‌کند.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: از یکسو می‌خوانیم که روزه روح تقوا را زنده می‌کند و از سوی دیگر آثار تقوا بیان می‌شود از این رو در ماه رمضان با توجه به زنده شدن روح تقوا، شاهد شکوفائی معنوی مؤمنان هستیم.
وی تصریح کرد: یکی از نکات برجسته مرحوم علامه طباطبائی(ره)
 فتح باب جدیدی در تفسیر قرآن به قرآن بود و ایشان ابواب جدیدی را
در این زمینه باز کرد و این نکات نیز در همین راستا بیان شده است.
این مرجع تقلید در فرازی دیگر از سخنان خود به انواع جهاد اشاره کرد و گفت: جهاد مفاهیم وسیعی دارد و از جمله آنها جهاد فرهنگی است و مشکل بزرگی که در مقابل خطبا و علماء و حوزه علمیه قرار دارد، همین جهاد است. این جهاد که همان زنده کردن ارزش‌های اسلامی است،
 در قانون اساسی متولی دارد اما در جامعه متولی خاصی ندارد.
وی به امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد و گفت: امروز برای جلوگیری از طلاق، امر به معروف و مقابله با بدحجابی که به مشکل بزرگی تبدیل شدن است، کسی متولی نیست و متولی اصلی آن باید حوزه علمیه باشد و جنگ اصلی ما برای زنده کردن همین ارزش‌‌های اسلامی است. اگر در این زمینه کوتاهی کنیم، ممکن است به جائی برسد که دیگر نتوانیم جلوی آن را بگیریم.
آیت‌اللّه مکارم شیرازی به زمان جولان افکار غیر اسلامی در قبل از انقلاب اشاره کرد و گفت: فضاء  را طوری تغییر داده بودند که در کتابی منکر وجود خدا شده بودند و این بحث‌ها را در جامعه مطرح می‌کردند و این از نبود امر به معروف و نهی از منکر بود.
این مرجع تقلید تصریح کرد: امر به معروف سبب پاک شدن جامعه و برپا شدن فرائض می‌شود. از سوی دیگر قم پایگاه انقلاب است و باید در این زمینه هم پیشرو باشد.
وی افزود: امیدواریم خداوند متعال ما را از شر آسیب‌ها دور کند و به ویژه از این شبکه‌های ماهواره‌ای که به یک لجنزار واقعی تبدیل شده است و امیدوارم با مدد خداوند متعال، دست همه دشمنان را کوتاه کنیم.
* خدمت به مفسران قرآن کریم در بیت نورانی
علامه طباطبائی(ره) توفیق ارزنده‌ای است
مرتضی نجفی قدسی، مدیر دارالقرآن علامه طباطبائی(ره)  نیز در این مراسم، با اشاره به اینکه خدمت به مفسران بزرگ قرآن کریم در بیت نورانی علامه طباطبائی(ره) توفیق ارزنده‌ای است، اظهار کرد: بیت علامه طباطبائی(ره) دربعضی از شب‌های مبارک ماه مبارک رمضان پذیرای بزرگان و علمای حوزه است و امشب در نخستین ضیافت به مانند هر سال، شاهد حضور آیت‌اللّه مکارم شیرازی هستیم.
مدیر دارالقرآن علامه طباطبائی(ره) تأکید کرد: حسن نظر مراجع تقلید و علما به دارالقرآن علامه طباطبائی(ره) از آن روست که در این مکان معنوی، یکی از مفسران بزرگ تاریخ شیعه حضور داشته است و برگزاری چنین مراسم‌هائی در این مکان نورانی، بر حظّ معنوی می‌افزاید.
وی با اشاره به اینکه در ایام وفات حضرت خدیجه کبری(س) به
 سر می‌بریم، افزود: متاسفانه در جامعه به این بانوی بزرگوار کمتر توجه می شود این در حالی است که این بانوی مکرم بسیار مورد احترام و تکریم پیامبر اعظم(ص) بودند و 25 سال با خاتم انبیاء زندگی کردند که این توفیق نصیب کمتر شخصیتی در تاریخ اسلام شده است.
نجفی قدسی تصریح کرد: کمتر کسی مانند حضرت خدیجه(س) این چنین خود را وقف اسلام و پیامبر اسلام(ص) کرده است و تلاش ایشان بر آن بود تا بار خستگی و تقابل مشرکان با رسول اکرم(ص) را بزداید و این وظیفه ماست تا شخصیت‌هائی مانند ایشان که به گردن اسلام حق دارند را تکریم کنیم و بزرگ بشماریم.
نجفی قدسی خاطرنشان کرد: امشب در جلسه ای بی نظیر با حضور مرجعیت شیعه حاضر هستیم و به همین مناسبت زیارت
 حضرت خدیجه را نیز قرائت می‌کنیم تا با توسل به این بانوی بزرگوار، بهره معنوی بیشتری حاصل شود.


نوشته شده در   دوشنبه 31 خرداد 1395  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode