ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 14 شهريور 1403
چهارشنبه 14 شهريور 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 24 شهريور 1393     |     کد : 78050

برنامه‌هاي قواي سه‌گانه با اقتصاد مقاومتي منطبق مي‌شود

مجمع تشخيص مصلحت نظام پايش تطبيق برنامه قواي سه گانه با اقتصاد مقاومتي را آغاز کرد.



مجمع تشخيص مصلحت نظام پايش تطبيق برنامه قواي سه گانه با اقتصاد مقاومتي را آغاز کرد.

دکترمحسن رضايي دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام ديروز در کارگاه آموزشي اقتصاد مقاومتي که در دانشکده مديريت دانشگاه علوم اقتصادي برگزار شد، با اشاره به اين مطلب که اقتصاد مقاومتي مي‌خواهد تأثيرگذاري‌ها و تأثيرپذيري‌هاي امروز را براي استقرار کشور در سال 1404 مدیریت کند، گفت:اقتصاد مقاومتی جزو مباحث جدید دنیا به حساب می‌آید و دخالت دولت‌ها و ناتوانی آنها در حل مشکلات اقتصادی باعث شده است که امروز ما با ادبیات جدیدی به نام اقتصاد مقاومتی مواجه شویم.

وی با اشاره به الزامات اقتصاد مقاومتی خاطرنشان کرد: به طور کلی هر اقتصادی مانند خانه‌ای است که موقعیت این خانه بر اثر تأثیرگذاری‌ها و تأثیرپذیری‌ها تعیین می‌شود. حال این تأثیرگذاری‌ها و تأثیرپذیری‌ها گاه ممکن است کاهنده و گاه ممکن است

فزاینده باشند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این‌که در جمهوری اسلامی خانه‌ای به نام چشم‌انداز ایران 1404 ترسیم کرده‌ایم، گفت: ما می‌خواهیم که از خانه فعلی به خانه 1404 ارتقا پیدا کنیم. در همین راستا باید تأثیرگذاری‌ها و تأثیرپذیری‌های فعلی را به گونه‌ای مدیریت کنیم تا به خانه 1404 برسیم.

وی اقتصاد مردمی، دانش‌بنیان سازی، اصلاحات اقتصادی و همچنین فرهنگ جهادی را چهار رکن اقتصاد مقاومتی از بعد توسعه دانست و اضافه کرد: محورهای اقتصاد مقاومتی از بعد کارآفرینی شامل چهار بند کارآفرینی، دانش‌بنیان بودن، دولت اقتصادی و محیط کسب‌وکار است.نامبرده با بیان این‌که اقتصاد مقاومتی برای شوک‌ها و نوسانات اقتصادی تنظیم نشده است، اظهار داشت: گرچه تهدیدات و تحریم‌ها از جمله شوک‌های اقتصادی به شمار می‌آیند. اما ما در مقابله با آنها در اقتصاد مقاومتی صرفا به مباحثی که ناظر بر یک موضوع و شوک باشد، نپرداخته‌ایم؛ چرا که ما می‌خواهیم اقتصادمان را تهدیدناپذیر کنیم.

وی افزود: در همین راستا چنانچه می‌خواهیم اقتصادمان را شوک‌ناپذیر کنیم باید اتفاقات زیادی در اقتصاد کشور صورت بگیرد. ما باید برای تبیین سیاست‌های اقتصادی خود به برنامه‌های اجرایی پلی ترسیم کنیم که دولت، مجلس و قوه قضائیه بتوانند این سیاست‌ها را بالفعل کرده و اجرایی کنند.

دکتر رضایی خاطرنشان کرد: در مجمع تشخیص مصلحت نظام از ماه‌های آتی و پس از تصویب شاخصه‌ها، پایش‌ها و نظارت‌های خود را آغاز می‌کنیم تا ببینیم به چه مقدار از برنامه‌ها در قوای سه‌گانه توجه شده است.

وی با تأکید بر لزوم دانش بنیان بودن اقتصاد تأکید کرد: چنانچه ما می‌خواهیم اقتصادی دانش بنیان داشته باشیم باید در همه اقدامات خود دانش را به کار بگیریم و بدون مشورت با کارشناسان اقدامی انجام ندهیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر لزوم بکارگیری کامل توانایی‌های درونی کشور اظهار کرد: ما هیچ‌گاه در اداره کشور از همه افراد استفاده نمی‌کنیم. چرا که هرگاه جناحی روی کار بیاید، جناح دیگر را بیرون می‌کند. ما هنوز توانایی های درونی خود را به کار نگرفته‌ایم و بین خود اصطکاک‌هایی به وجود آورده‌ایم که مانع از فعالیت و رشد ما شده است.

وی با تأکید بر لزوم رسیدن به درک مشترک نسبت به مفهوم توسعه گفت: باید ما به زبان و درکی مشترک نسبت به توسعه برسیم. چرا که رسیدن به فهم مشترک در مورد توسعه از الزامات اساسی کشور است و چنانچه اقتصاد مقاومتی به فهمی مشترک تبدیل شود ،مدیریت و برنامه‌ریزی آن با مشکل مواجه نخواهد شد.

دکتر رضایی در حاشیه این کارگاه و در جمع خبرنگاران با بیان این‌که اقتصاد مقاومتی تدبیر و سیاستی برای عبور از شرایط کنونی کشور است، خاطرنشان کرد: امروز در ایران علاوه بر بیکاری و تورم در بسیاری از امور اقتصادی دارای نوعی عقب‌ماندگی هستیم.

از سوی دیگر،تحریم‌ها و موانعی هم در جامعه مقابل پیشرفت کشور قرار گرفته است.

وی در ادامه با ارزیابی عملکرد دولت در حوزه اجرایی کردن سیاست‌های مقاومتی اظهار داشت: برداشت ما از اجرایی شدن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مثبت است. چرا که هم دولت اقدامات خوبی انجام داده و هم مجلس آماده شده است که قوانین دست و پاگیر را برطرف کند.این مقام مسئول با بیان این‌که مشکل اقتصاد، خود ما هستیم، گفت: اگر موانعی مانند بوروکراسی اداری و فرهنگ مصرفی یارانه‌ها را اصلاح کنیم، می‌توانیم در حوزه اقتصاد به جهش‌های بزرگی دست یابیم.

وی اضافه کرد: راهکار تعیین شده در اقتصاد مقاومتی این است که این اقتصاد دانش بنیان شود.رضایی اظهار داشت: در برنامه ششم توسعه که در آستانه آن قرار داریم، دولت و مجلس تلاش خواهند کرد که اقتصاد مقاومتی را به راهکارها و برنامه‌هایی تبدیل کنند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه لایحه دولت در مورد خروج از رکود چیست، گفت: قرار است که در مجلس شورای اسلامی این موضوع مطرح و در آینده در مورد آن اعلام نظر شود.دکتر علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هم در این کارگاه از تصویب برنامه اقتصاد مقاومتی ۱۸ دستگاه در شورای اقتصاد خبر داد و گفت: برنامه ششم و بودجه ۹۴ کل کشور بر اساس اقتصاد مقاومتی تدوین می‌شود.

وی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در کشور صورت می‌گیرد، اما بازدهی ندارد، اظهار داشت: در حال حاضر 400 هزار میلیارد تومان برای طرح‌های نیمه تمام به قیمت سال 92 نیاز است که بسیاری از آنها بازدهی ندارد و سودده نیست و اجرای برخی از آنها به دلیل فشارهای سیاسی بوده است.

آقامحمدی با اشاره به اینکه به طور متوسط 10 سال زمان برای اتمام طرح‌های دولت نیاز است، گفت: فرصت طلایی در پنجره جمعیتی داریم و میانگین سنی جمعیت کشور در سال 2030بالغ بر 37 سال خواهد بود.

وی افزود: داشتن زمین برای امنیت غذایی در دیگر کشورها برای ما ضروری و جزو نیازهای استراتژیک است.به گفته این مقام مسئول، نرخ بیکاری در جوانان در سال 92 معادل 24 درصد بوده که اکثر آنها تحصیلکرده هستند، ولی نرخ مشارکت زنان پائین است.

وی با تاکید بر لزوم ارتباط با کشورهایی مانند چین، هند و برزیل به عنوان اقتصادهای نوظهور پرقدرت ، اظهار داشت: این کشورها به تنهایی 49 درصد انرژی اولیه را در آینده به خود اختصاص خواهند داد و کشورهای روسیه، عراق، ایران و عربستان در بیضی انرژی استراتژیک جهان نقش بازی می‌کنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: سناریوی اداره اطلاعات آمریکا در خصوص تولید سوخت نشان می‌دهد این کشور به دنبال خارج کردن یکی از این کشورها از چرخه است، به همین علت تحریم نفتی علیه ایران صورت گرفت و در همین راستا سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و کاهش اتکای درآمدهای نفتی در بودجه متناسب با سیاست اقتصاد مقاومتی مدنظر است.وی به محورهای اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت‌: تامین رشد پویا و بهبود شاخص های مقاومت اقتصادی و دستیابی به اهداف چشم‌انداز 20 ساله در کنار رویکرد انعطاف‌پذیر، فرصت‌ساز درون زا و برون‌نگر با هدف گسترش اجتماعی مطرح است.

آقامحمدی عنوان کرد:‌ همه مردم ایران باید در اقتصاد کشور حضور داشته باشند که نیاز به گسترش فضای سالم، شفاف، رقابتی، با ثبات و دور از فساد برای فعالیت اقتصادی است و در کنار آن باید به فرهنگ جهادی و اصلاح نظام مالی کشور توجه شود.

وی در بخش دیگری از این نشست به سؤالات حاضران پاسخ داد و گفت:‌ دولت نسبت به اقتصاد مقاومتی کار جدی شروع کرده و در حال حاضر برای 18 دستگاه برنامه مشخصی ارائه شده که به تصویب شورای اقتصاد رسیده و به صورت یک مجموعه تدوین شده است.عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: 24 بند سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به 190 سیاست اجرایی تبدیل شده و در قالب 600 اقدام درآمده که نیاز به برنامه‌های عملیاتی دستگاه‌ها دارد. همچنین بودجه 94 کل کشور و برنامه ششم توسعه بر اساس اقتصاد مقاومتی تدوین می‌شود.

وی ادامه داد:‌ مذاکرات ژنو برای کشور یک موضوع استراتژیک بوده و دولت تنها به این مذاکرات اکتفا نکرد و برنامه‌های خود را با فرض تداوم تحریم‌ها در نظر گرفته است، اما در عین حال همه تلاش‌ها برای رفع آن انجام خواهد شد و مذاکرات و توافق‌ها در اجلاس شانگهای نشان می‌دهد که حرکت کشور تنها به سمت غرب نیست.

آقامحمدی با اشاره به اینکه اولین نقد به دولت این بوده که روی جوان‌ها سرمایه‌گذاری نکرده است، گفت:‌دولت روی جوان‌ها مایه نگذاشت و از این ظرفیت استفاده نکرد،زیرا این موضوع در عین حال شجاعت و ریسک‌پذیری می‌خواهد.

وی ادامه داد: 70 درصد ارزش افزوده صنعت دست 400 شرکت است و 50 درصد ظرفیت نیروگاهی کشور دست بخش خصوصی است.

به گفته وی، ظرفیت بازار ایران به شدت قابل افزایش است و شرکت‌های سهام عدالت اگر به بورس برود، ظرفیت زیادی ایجاد می‌کند. اما نمی‌دانم چرا در این زمینه تعلل می‌شود و همچنین افزایش سقف بازار سرمایه در برنامه ششم توسعه یکی از برنامه‌های دولت است.


نوشته شده در   دوشنبه 24 شهريور 1393  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode