ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 13 شهريور 1403
سه شنبه 13 شهريور 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 21 مرداد 1392     |     کد : 57839

آزمون تاریخی مجلس همه نگاه ها به خانه ملت

این روزها در حالی نگاه مردم و افکار عمومی به خانه ملت دوخته شده است که نمایندگان مجلس با آغاز روند بررسی ها درباره وزرای پیشنهادی و بحث رای اعتماد به کابینه در معرض یک آزمون تاریخی قرار گرفته اند.

این روزها در حالی نگاه مردم و افکار عمومی به خانه ملت دوخته شده است که نمایندگان مجلس با آغاز روند بررسی ها درباره وزرای پیشنهادی و بحث رای اعتماد به کابینه در معرض یک آزمون تاریخی قرار گرفته اند.

حجت الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور دولت یازدهم بدون استفاده از مدت زمان قانونی، در مراسم تحلیف لیست 18 نفره وزرای پیشنهادی خود را تقدیم رئیس‌ مجلس کرد که بعد از اعلام وصول، مقرر شد که از امروز (21 مرداد) بررسی صلاحیت وزرا آغاز شود و رئیس جمهور برای معرفی وزرای پیشنهادی خود جهت اخذ رای اعتماد در مجلس شورای اسلامی حضور خواهد یافت.

در همین رابطه، علی لاریجانی رییس مجلس با اشاره به اینکه براساس آیین‌نامه داخلی، مجلس شورای اسلامی یک هفته برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی فرصت دارد، گفت: بررسی صلاحیت وزرا روز دوشنبه، سه‌شنبه، چهارشنبه و احتمالا پنجشنبه در دو نوبت صبح و عصر به طول خواهد انجامید.

وی با بیان اینکه در این جلسات برنامه‌های تک‌تک وزرا بررسی و مخالفان و موافقان به بیان صحبت‌های خود می‌پردازند، ادامه داد: در نهایت رئیس‌جمهور و تک‌تک وزرا می‌توانند دفاع خود را داشته باشند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه وضعیت رأی‌آوری وزرای پیشنهادی دولت یازدهم قابل پیش بینی نیست، گفت: باید ابتدا برنامه‌های وزرا بررسی و مخالفین و موافقین به ایراد سخنان خود بپردازند تا بتوانیم به نتیجه برسیم.

همچنین عبدالرضا مصری سخنگوی هیئت رییسه مجلس، با بیان اینکه رای‌گیری برای تمام وزیران پیشنهادی همزمان و در آخرین جلسه پایان هفته آینده انجام می‌شود، گفت: در روز رأی‌گیری برای هر وزیر صندوقی جداگانه تعبیه می‌شود.

آخرین اخبار و اظهارنظر نمایندگان مجلس حاکی از آن است که بحث و بررسی درباره صلاحیت وزرای پیشنهادی در شرایطی است که بر اساس مکانیسم رای اعتماد، وزرای صالح عهده دار این مسئولیت خطیر شوند.

از همین روی؛ در مورد برخی وزرای پیشنهادی رییس جمهور از جمله وزرای دادگستری و کشور، اکثریت وکلای ملت نظر مثبتی دارند و در همین خصوص ابوالفضل ابوترابی عضو کمیسیون قضایی مجلس پیرامون معرفی حجت الاسلام پورمحمدی برای تصدی وزارت دادگستری معتقد است همه اعضای کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس بر این باور هستند که پورمحمدی نه تنها انتخابی شایسته برای تصدی در وزارت دادگستری است بلکه می‌توان از تجربیات وی در وزارتخانه‌های مهم تری هم استفاده کرد.

همچنین منصور حقیقت پور نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت و گو با تسنیم با اشاره به اینکه عبدالرضا رحمانی فضلی بدون مشکل از مجلس رای اعتماد خواهد گرفت، اظهار داشت: وی فردی توانمند، پیگیر و مدیر است و قطعا از عهده مدیریت وزارت کشور برخواهد آمد.

از سوی دیگر؛ در خصوص افرادی که برای تصدی برخی وزارتخانه ها از سوی رییس جمهور به مجلس معرفی شده اند، نقاط مبهم و منفی وجود دارد و در این میان برخی رسانه های نزدیک به جریان مدعی اصلاحات به عملیات روانی و رسانه ای روی آورده اند.

در این بازی رسانه ای و عملیات روانی تلاش می‌شود القاء نمایند بعضی از نزدیکان به طیف سیاسی مدعیان اصلاح طلب بر اثر فشارها در لیست وزرای پیشنهادی قرار نگرفته اند و این در حالی است که کارشناسان معتقدند این تحرکات به خاطر تطهیر چهره های سیاسی افراطی در کابینه است که در مجلس رای ندارند.

بنابراین نمایندگان مجلس و فعالان سیاسی در موضع گیری های جداگانه ای بر این نکته تاکید دارند که همه 18 وزیر پیشنهادی نمی‌توانند از مجلس رأی اعتماد ‌بگیرند.

در همین حال، سید محمد بیاتیان عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفت و گو با ایسنا با این پیش‌بینی که 20 درصد کابینه روحانی از مجلس رای نمی‌گیرد، گفت: در مورد برخی از اعضای کابینه پیشنهادی مواردی همچون گرایش‌های سیاسی و دیدگاه‌های آنها در مورد اقتصاد بدون نفت و مسائل مربوط به فتنه وجود دارد؛ برخی از آنها جزو وزرای تکنوکراتی هستند که وقتی رهبر معظم انقلاب صحبت از اقتصاد بدون نفت را مطرح کردند تنها لبخندی زدند بدان معنا که این موضوع شدنی نیست.

همچنین اسماعیل کوثری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت‌وگویی تاکید کرد: به نظر می‌رسد که 20 تا 25 درصد آنها از تکیه زدن بر کرسی وزارت بازبمانند.

عدم تخصص

در گزینه پیشنهادی وزیر کار

شواهد و قرائن حاکی از آن است که گزینه‌های وزارتخانه های نفت، علوم ،کار و امور اجتماعی و آموزش و پرورش با انتقادات شدید نمایندگان روبرو هستند.

در همین راستا، محمد اسماعیل سعیدی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس اخیرا پس از معرفی وزرا از سوی رییس جمهور به خانه ملت طی گفت‌وگویی اظهار داشت: محمد‌علی نجفی و علی ربیعی گزینه‌‌های مناسبی برای وزارتخانه‌های کار و آموزش و پرورش نیستند.

وی افزود: وزیر پیشنهادی روحانی برای آموزش و پرورش یعنی محمدعلی نجفی در زمان ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی در همین وزارتخانه فعال بود اما موفقیت چندانی نداشت.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس خاطرنشان کرد: گزینه‌ای که برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیشنهاد شده نیز سابقه لازم در حوزه تعاون و کار را ندارد در حالی که مشکلات پیچیده‌ای درخصوص کارگران و بیمه‌ در کشور داریم و در عین حال بخشی از اقتصاد کشور به گروه سرمایه گزاری شستا، تأمین اجتماعی و صندوق بازنشستگان وابسته است.

گفتنی است، تنها چند ماه پیش و در جریان انتخابات شوراهای اسلامی شهر، صلاحیت وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای کاندیداتوری در انتخابات شورای شهر تهران، از سوی هیئت نظارت مجلس نهم رد شد و صلاحیت او به استناد بندهای ج و د ماده 29 قانون شوراها، مورد تایید نمایندگان مجلس قرار نگرفت.

در همین خصوص، زهره طبیب زاده نماینده مردم تهران در مجلس تاکید کرد: رای اعتماد به فردی که در انتخابات مجلس و یا شورای شهر رد صلاحیت شده‌، غیرعاقلانه و غیر قابل قبول است؛ رای اعتماد به فردی که در انتخابات مجلس ردصلاحیت شده توهین به شورای نگهبان تلقی می‌شود.

وی به فارس گفت: البته مشکل لیست معرفی شده به مجلس فراتر از این مباحث است؛ وقتی وزیر 68 ساله با دست لرزان در کمیسیون‌های مجلس حاضر می‌شود، چگونه می‌تواند وزارتخانه صنعت و معدن را اداره کند؟

مخالفت اتحادیه های بزرگ دانشجویی کشور

با وزیر پیشنهادی علوم

نمایندگان ۴ اتحادیه بزرگ دانشجویی در موضع‌گیری های جداگانه ای با معرفی جعفر میلی منفرد به عنوان وزیر پیشنهادی علوم مخالفت کردند.

بسیج دانشجویی یکی از این اتحادیه های دانشجویی است که علی فروغی از اعضای شورای تبیین آن در گفت و گو با تسنیم با اشاره به انتشار اخباری مبنی بر حمایت وزیر پیشنهادی علوم از فتنه 88 ،گفت: آیا می‌توان وزارت علوم را به شخصی که معاون مصطفی معین بوده و همگان از ضربه‌های وارد شده دوران وی به دانشگاه‌، دین و جامعه آگاه هستند، سپرد؟ آیا می‌توان وزارت علوم را به کسی که در فتنه 88 از عوامل تحصن و از مشوقین تحصن‌کنندگان در مسجد دانشگاه امیرکبیر بوده است، سپرد؟

همچنین علی علیلو عضو کمیسیون صنایع مجلس تاکید کرد در جلسه این کمیسیون نظر منفی جدی بر روی آقایان میلی منفرد وزیر پیشنهادی علوم و نجفی وزیر آموزش و پرورش وجود داشت.

اعتراض به زد و بند های نفتی

اما به نظر می رسد بیشترین انتقادها در خصوص وزیر پیشنهادی نفت است، فردی که به گفته الیاس نادران نماینده مردم تهران در زمان مدیریت خود زمینه‌ساز قرارداد جنجالی کرسنت بوده و اکنون نیز دارای پرونده در دادگاه است.

این نماینده مردم در خانه ملت با تاکید بر اینکه بیژن زنگنه وزیر پیشنهادی نفت صلاحیت حضور در دولت را ندارد، گفت : رای من به زنگنه منفی است و این رای منفی دارای دلایلی است.

وی سابقه مدیریتی زنگنه را یکی از دلایل رای منفی خود به وزیر پیشنهادی نفت دانست و در گفت و گو با فارس بی‌توجهی زنگنه به برخی از زد و بندهایی حوزه نفت را عامل دیگر رای منفی به وی ذکر کرد.

همچنین علیرضا زاکانی با اشاره به اهمیت موضوع قراردادهای نفتی به ویژه قرار داد کرسنت، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: وزرات اطلاعات باید اطلاعات عناصر فعال و متهم در این قرارداد را جهت روشن شدن فضای موجود و انتخاب درست نمایندگان در اختیار مجلس قرار دهد.

نماینده مردم تهران با بیان اینکه وزارت اطلاعات باید با در اختیار قرار دادن این اسناد و اطلاعات به نمایندگان، از انتخاب افراد غیر صالح برای تصدی پست های مهم و کلیدی جلوگیری کند تاکید کرد:همچنین دستگاه های ذیربط باید درجهت شناسایی شبکه ها و عناصری  که این روزها اسباب فشار به نمایندگان را فراهم کرده‌اند تلاش بیشتری نمایند.

برخی کارشناسان حوزه نفت نیز با انتقاد از زنگنه، وی را شایسته تکیه زدن بر صندلی وزارت نفت نمی دانند.

سيد حسين مطهر یکی از کارشناسان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب که ریاست اداره مهندسي فرآورش و تزريق گاز مناطق نفت‌خيز جنوب در کارنامه کاری وی دیده می شود،در گفت‌وگو با مهر تاکید کرد: زنگنه بدترین ضربه ممکن به صنعت نفت را وارد کرد و شرکتی که تولید ۸۰ درصد نفت ایران یعنی تامین کننده اصلی اقتصاد کشور بود با کار وی قلع و قمع شد.

مجلس به حامیان فتنه رای نمی دهد

نمایندگان در روزهای اخیر بارها هشدار دادند به کسانی که با فتنه گران مرزبندی نداشته‌اند رای اعتماد نخواهند داد. در همین رابطه، مسعود میرکاظمی وزیر سابق نفت و نماینده کنونی مردم تهران در مجلس، درباره فتنه 88 و اهمیت رای عدم اعتماد به آن دسته از وزرای پیشنهادی که در فتنه نقش داشتند، از دسیسه رسانه ای برخی رسانه ها پرده برداشت و در گفت‌و گویی تاکید کرد: نباید عده‌ای فضای رسانه‌ای را به‌گونه‌ای مدیریت نمایند که پرداختن به فتنه در ایران گویی بیان هولوکاست در اروپا است.

همچنین مجتبی شاکری عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران با بیان اینکه نمایندگان برای دوره چهار ساله وزرا را انتخاب و وارد کابینه می‌کنند، اظهارداشت: وزرا باید از هرگونه فساد اقتصادی دوری کنند. علاوه بر این متاسفانه در بین وزرای پیشنهادی سه،چهار نفر موضع خود را در قبال فتنه بصورت روشن بیان نکرد‌ه‌اند.

وی افزود: با مدرک و سندهایی که موجود است، می توان به مخالفت با برخی از وزرای پیشنهادی پرداخت. عده‌ای از آنها مسئول ستاد انتخاباتی یکی از فتنه‌گران در انتخابات سال 88 بودند و در سال 88 به نام تقلب آبروی نظام را بردند. این آقایان چرا در آن ایام موضع شفاف و روشنی اتخاذ نکردند؟ معتقدم مجلس به حامیان جریان فتنه رای نخواهد داد.

شاکری به انتقاد از برخی از وزرای پیشنهادی پرداخت و به تسنیم گفت: در این راستا می توان از وزرای پیشنهادی خارجه، راه، کار و نفت اشاره کرد.مواضع وزیر پیشنهادی خارجه در حوزه خود ضعیف است. همچنین فردی که برای وزرات راه معرفی شده مواضعی روشنی در خصوص دفاع از نظام و فتنه اتخاذ نکرده که به زنگنه هم همین انتقاد وارد است.

مهرداد بذرپاش نماینده مردم تهران در مجلس نیز در گفت و گو با فارس با تاکید بر اینکه مردم از ما نخواهند گذشت اگر در مقابل ظلمی که به ایشان رفته سکوت کنیم، گفت: اگر ما در مقابل حقوق مردم در فتنه ۸۸، کوتاه بیاییم مردم حق دارند نسبت به ۲۹۰ نفرمان تجدیدنظر کنند.

با توجه به شرایط کنونی و تاکیدات بسیاری از نمایندگان مردم که بیش از همه نسبت به تکاپوی جریان فتنه که درصدد مصادره رای ملت و نفوذ به مراکز حساس نظام هستند؛ انتظار می رود مجلس از این آزمون تاریخی سربلند بیرون بیاید.


نوشته شده در   دوشنبه 21 مرداد 1392  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode