ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 13 شهريور 1403
سه شنبه 13 شهريور 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 11 تير 1392     |     کد : 55941

روز تمرد در مصر خونين شد 16 کشته ، 713 مجروح

درگيري‌هاي گسترده بين طرفداران و مخالفان «محمدمرسي» رئيس جمهور مصر در روز «تمرد» دستکم 16 کشته و 713 زخمي برجاي گذاشت.


دست‌هاي پنهان بيگانه به اختلاف‌ها دامن مي‌زنند
روز تمرد در مصر خونين شد 16 کشته ، 713 مجروح


درگيري‌هاي گسترده بين طرفداران و مخالفان «محمدمرسي» رئيس جمهور مصر در روز «تمرد» دستکم 16 کشته و 713 زخمي برجاي گذاشت.
در جريان برپايي تظاهرات، تحصن و درگيري‌ها بين ميليون‌ها نفر از موافقان و مخالفان «محمد مرسي» در روز يکشنبه 30 ژوئن (9 تيرماه) و قاهره، اسکندريه، اسماعيليه، سوهاج و شهرهاي ديگر مصر دستکم 16 نفر کشته و 713 مجروح برجاي گذاشت. سخنگوي حزب مصر دموکراتيک نيز جزو کشته شدگان است. وزارت بهداشت مصر اين آمار را تأييد کرده است. اين افراد به دنبال وقوع انفجار، تيراندازي و درگيري با يکديگر يا نيروهاي امنيتي کشته يا مجروح شده‌اند.
آخرين خبرها حاکي است، با وجود درخواست‌هاي مکرر دولتمردان مصري مبني بر حل اختلافات از طريق مذاکره، رهبران مخالفان با دعوت از معترضان براي ادامه اعتراض‌ها بر خواسته خود مبني بر کناره‌گيري «مرسي» از قدرت، تأکيد مي‌کنند.
پايگاه خبري «البديل» در اين باره نوشت: جبهه 30 ژوئن و اتاق فکر اين جريان از معترضان خواست تا به طور همزمان در نقاط مختلف کشور تظاهرات‌ها عليه مرسي را ادامه دهند.
جبهه نجات ملي به عنوان يکي از اصلي‌ترين مخالفان مرسي نيز با صدور بيانيه‌اي از معترضان خواست تا سقوط مرسي و اخوان‌المسلمين به اعتراض‌ها ادامه دهند. محمد البرادعي، رئيس حزب الدستور و يکي از رهبران جبهه نجات ملي نيز معترضان را به ماندن در خيابان‌ها ترغيب کرد.
حمدين صباحي، از رهبران جبهه نجات ملي نيز با تأکيد بر اينکه مرسي بايد کناره‌گيري کند، از ارتش اين کشور خواست عليه رئيس جمهور وارد عمل شود.
صباحي تأکيد کرد احزاب سياسي مخالف دولت مصر خواستار تسلط ارتش بر اوضاع داخلي هستند و در اين راه مورد حمايت احزاب نيز قرار خواهند گرفت.احزاب مخالف دولت مصر، مرسي را به ناکارآمدي در عرصه سياست داخلي و خارجي متهم مي‌کنند و خواهان کناره‌گيري وي و گروه اخوان‌المسلمين از قدرت و برگزاري انتخابات زودهنگام در اين کشور هستند.
روز گذشته حتي مخالفان اعلام کردند مرسي 48 ساعت فرصت دارد تا از قدرت کناره‌گيري کند در غير اين صورت اعتراض‌ها با شدت بيشتري ادامه خواهد داشت. مخالفان روز سه‌شنبه (امروز) را آخرين مهلت قرار داده‌اند.
در واکنش به اين اظهارات، سخنگوي «مرسي» تصريح کرد، گفت‌وگو تنها راه خروج از بحران مصر است. «ايهاب فهمي» که در جمع خبرنگاران حاضر شده بود گفت: باب گفت‌وگوي واقعي و جدي از سوي رئيس جمهور باز است و تنها از اين راه است که مي‌توان به توافق رسيد. وي مصرانه از معترضان خواست در جريان اعتراض‌ها خشونت را به حداقل برسانند.
سخنگوي حزب آزادي و عدالت اما با انتقاد از «هرج و مرج‌طلبان» گفت آنها خواستار شعله‌ور کردن آشوب در مصر هستند.
«محمد زيدان» که با خبرگزاري فارس گفت‌وگو مي‌کرد اظهار داشت، حزب آزادي و عدالت به حق آزادي بيان احترام مي‌گذارد اما بايد هشدار رئيس جمهور مبني بر اينکه «در صورت ترک قدرت هرج و مرج کشور را مي‌گيرد» جدي گرفت.
زيدان در ادامه گفت: تجمع کنندگان در ميدان التحرير فقط نيروهاي انقلابي نيستند بلکه در بين آنان تعداد زيادي از سران حزب ملي حضور دارند که به تحريک تظاهرات کنندگان اقدام کرده و در تلاش براي تقويت انقلاب معکوس و ايجاد نظامي شبيه نظام سرنگون شده مبارک هستند.
يوسف قرضاوي، رئيس اتحاديه علماي مسلمان نيز در واکنش به حوادث مصر خواستار حمايت از «مرسي» شد. به اعتقاد قرضاوي، اگر مرسي برکنار شود، فردي بدتر از وي روي کار خواهد آمد. وي با اشاره به «اشتباهات» مرسي گفت مردم حق دارند به خاطر اشتباهاتش او را مؤاخذه کنند و مرسي هم بايد به حرف مخالفان گوش دهد.
گفتني است روز يکشنبه همزمان با مصر در بسياري از کشورهاي جهان نيز موافقان و مخالفان مرسي تجمعات کوچک و بزرگي برگزار کردند.
به نوشته خبرگزاري «يونايتدپرس» مصري‌هاي مقيم اردن، تونس، انگليس، اسپانيا، نروژ، فرانسه، ايتاليا، اتريش، آلمان، آمريکا و سوريه در اين روز مقابل سفارت‌خانه‌هاي مصر تجمعات آرامي را برگزار کردند. در آمريکا اين تجمعات مقابل ساختمان سازمان ملل در نيويورک برگزار شد. اکثر شرکت‌کنندگان در اين تجمعات را مخالفان مرسي تشکيل مي‌دادند.
توافقات احتمالي
به دنبال افزايش فشارها به مرسي که به شکل تظاهرات، شورش، استعفا، تهديد، تطميع و شايعه صورت مي‌گيرد، خبرهاي تاييد‌نشده‌اي مبني بر «رايزني اخوان‌المسلمين با مخالفان براي تشکيل دولت جديد به رياست محمد‌البرادعي» منتشر شده است.
به گزارش شبکه تلويزيوني المنار، در اين رايزني‌ها به دولت پيشنهاد شده با دادن امتيازات ويژه مثل دادن پست نخست‌وزيري به البرادعي (البته با اختيارات گسترده) به اختلافات پايان داده شود. در اين صورت هم مرسي در سمت خود باقي مي‌ماند هم مخالفان در قدرت سهيم مي‌شوند.
اين گزارش مي‌افزايد، پيشنهاد نخست‌وزيري ابتدا به سرلشکر «عبدالفتاح سيسي» وزير دفاع مصر داده شد که وي آن را نپذيرفت.
نقش آمريکا
به دنبال انتشار خبرهايي مبني بر حمايت کاخ سفيد از معترضان، تحليل‌ها پيرامون نقش اين کشور در تحولات مصر آغاز شده است.
برخي کارشناسان سياسي منطقه معتقدند آمريکا با دامن زدن به اختلاف‌ها از آب گل‌آلود ماهي مي‌گيرد.
«ناجي‌الشهابي»، عضو مستعفي مجلس مصر و رئيس حزب «الجيل» در اين باره اعلام کرد سفير آمريکا در مصر براي دامن زدن به بحران در حال ايفاي نقش است.
وي که با خبرگزاري فارس گفت‌وگو مي‌کرد افزود: آمريکا نقش بسيار بدي در مصر بازي مي‌کند.
الشهابي تصريح کرد: ما تاکيد داريم که ملت مصر براي خود و آينده تصميم مي‌گيرد و هيچ کسي نمي‌تواند آنان را تحت تاثير قرار دهد بنابراين گرچه آمريکا کشور بزرگ و قدرتمندي است اما دشمن مصر بوده و به هر مهره‌اي که اميد مي‌بندد شکست مي‌خورد همان‌طور که آخرين و جديدترين مهره آن حسني مبارک رئيس‌جمهور سرنگون شده اين کشور، ناکام ماند.
يادآور مي‌شود دور تازه اعتراض‌ها عليه مرسي از روز چهارشنبه گذشته و پس از سخنراني «مرسي» در اولين سالگرد رياست‌جمهوري خود آغاز شد. با اين که مرسي در اين سخنراني به اشتباهاتش در يک سال گذشته اعتراف کرد و قول داد جبران کند، اما مخالفان وي همچنان خواستار برکناري او هستند.
مخالفان از هفته‌ها قبل روز 30 ژوئن را روز تمرد اعلام کرده و گفته بودند در اين روز تظاهرات گسترده‌اي خواهند کرد. به گفته ارتش مصر در اعتراضات 30 ژوئن حدود 17 ميليون نفر از مردم مصر عليه مرسي تظاهرات کردند. موافقان مرسي نيز در اين ايام در دفاع از وي تحصن و تجمعاتي برگزار کردند. غالب درگيري‌هاي منجر به فوت مربوط به درگيري طرفداران و مخالفان گزارش شده است.
مخالفان معتقدند مرسي در اين يک سال نتوانسته به وعده‌هايش عمل کند و اوضاع کشور مصر را بدتر کرده است. موافقان اما معتقدند اکثر مخالفان طرفداران رژيم سابق هستند و بخشي نيز به دليل شرايط بد اقتصادي و اجتماعي به مخالفان پيوسته‌اند. موافقان همچنين معتقدند بايد به مرسي فرصت داد.
با توجه به موفقيت مخالفان براي بسيج مردمي عليه مرسي و افزايش فشارها به اخوان‌المسلمين از يک طرف و تاکيد مرسي و طرفداران وي به عدم برگزاري انتخابات مجدد، پيش‌بيني آينده مصر کار سختي است اما به نظر مي‌رسد با ادامه اين روند و پافشاري طرفين بر مواضع خود، طي روزهاي آينده طرفين با دادن امتياز به يکديگر براي کوتاه‌مدت هم که شده به نتايجي دست يابند.
ساير رويداد ها
چهار تن از وزراي مصري در اعتراض به سياست‌هاي محمد مرسي و در همبستگي با مخالفان اين کشور، از سمت خود استعفا کردند. به گزارش (ايسنا)، به نقل از شبکه اسکاي نيوز عربي، اين وزرا عبارتند از وزير ارتباطات، وزير گردشگري، وزير محيط زيست و وزير دادگستري مصر که همه از افراد وابسته به احزاب مخالف اخوان‌المسلمين هستند. هنوز دفتر رياست جمهوري مصر و يا اردگان رسمي ديگري در اين کشور خبر استعفاي اين چهار وزير کابينه را تاييد نکرده است و مشخص نيست که آيا محمد مرسي، رئيس جمهوري مصر استعفاي آنها را خواهد پذيرفت يا خير.
ارتش مصر نيز اعلام کرد که به منظور تامين امنيت سفارتخانه آمريکا در تجمعات امروز ميدان التحرير، نيروهاي خود را در اطراف اين سفارتخانه مستقر کرده است.خبرگزاري آناتولي ترکيه نيز به نقل از شاهدان عيني گزارش داد که همزمان با ناآرامي‌هاي مصر، ارتش اين کشور به منظور ممانعت از اقدامات سلفي‌ها در منطقه سيناء، تانک‌ها و خودروهاي نظامي خود را در مرزهاي مصر با غزه مستقر کرده است.


نوشته شده در   سه شنبه 11 تير 1392  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode