ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : دوشنبه 12 شهريور 1403
دوشنبه 12 شهريور 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 17 اسفند 1390     |     کد : 33847

شكايت از دولت هاي خارجي در دادگاه هاي ايران

نمايندگان مجلس با كليات طرح اصلاح قانون صلاحيت دادگستري جمهوري اسلامي ايران براي رسيدگي به دعاوي مدني عليه دولت هاي خارجي موافقت كردند.

با مصوبه مجلس قانوني شد
شكايت از دولت هاي خارجي در دادگاه هاي ايران

نمايندگان مجلس با كليات طرح اصلاح قانون صلاحيت دادگستري جمهوري اسلامي ايران براي رسيدگي به دعاوي مدني عليه دولت هاي خارجي موافقت كردند.
كليات اين طرح با 116 رأي موافق، 3 رأي مخالف و 12 رأي ممتنع از مجموع 198 نماينده حاضر در مجلس به تصويب رسيد. 67 نماينده نيز در اين رأي گيري شركت نكردند.
در صورت تصويب نهايي اين طرح براساس ماده يك آن براي مقابله و جلوگيري از نقض مقررات و موازين حقوق بين الملل اشخاص حقيقي و حقوقي مي توانند از اقدامات دولت هاي خارجي كه مصونيت قضائي دولت جمهوري اسلامي ايران و يا مقامات رسمي آن را نقض نمايند در دادگستري تهران اقامه دعوي كنند، در اين صورت دادگاه مرجوع اليه مكلف است به توان عمل متقابل به دعاوي مذكور رسيدگي و طبق قانون حكم مقتضي را صادر نمايد، فهرست دولت هاي مشمول عمل متقابل توسط وزارت امور خارجه تهيه و به قوه قضائيه اعلام مي شود.
نورالله حيدري در مخالفت با كليات اين طرح گفت: مركز پژوهش هاي مجلس در رابطه با اين طرح پژوهشي را انجام داد و اعلام كرده است كه قوانين داخلي و بين المللي موجود پاسخگوي مشكلات است اما از تمام ظرفيت اين قوانين استفاده نشده است.
در ادامه كاظم جلالي سخنگوي كميسيون امنيت ملي نيز گفت: خلأ قانوني در زمينه دعاوي مدني عليه دولت هاي خارجي وجود دارد.
وي تأكيد كرد: كشور ايران بيشترين قربانيان تروريسم را تاكنون داشته است اما كمترين پرونده ها در محاكم بين المللي در اين رابطه وجود دارد، لازم است قانوني را تصويب كنيم كه طبق آن دستگاه هاي مرتبط مكلف شوند اين موضوع را پيگيري كنند.
گفتني است يك فوريت اين طرح در ارديبهشت ماه سال گذشته به تصويب رسيده بود و در جلسه روز چهارشنبه مجلس [امروز] بررسي جزئيات آن در دستور كار قرار خواهد گرفت.
موافقت مجلس با يك فوريت ارائه تنخواه 22 هزار ميلياردي به دولت
مجلس در جلسه ديروز خود با يك فوريت طرحي موافقت كرد كه در صورت تصويب نهايي آن تنخواه 22 هزار ميليارد توماني براي استفاده دولت در ماه هاي فروردين و ارديبهشت 91 ارائه مي شود.
نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در جلسه روز سه شنبه ابتدا بررسي دو فوريت طرح اجازه دريافت و پرداخت هاي دولت در ماه هاي فروردين و ارديبهشت سال 1391 را در دستور كار داشتند.
نمايندگان با 121 راي موافق، 28 رأي مخالف و 9 رأي ممتنع از 196 نماينده حاضر با دو فوريت اين طرح مخالفت كردند. 38 نماينده نيز در رأي گيري شركت نكردند.
علت عدم تصويب اين دو فوريت، مشاركت كم نمايندگان در رأي گيري بود، تصويب دو فوريت اين طرح نياز به دو سوم آراي نمايندگان داشت.
سپس مجلس براي يك فوريت رأي گيري كرد كه نمايندگان با 117 رأي موافق، 26 رأي مخالف و 8 رأي ممتنع از 196 نماينده حاضر با يك فوريت اين طرح موافقت كردند، اين بار نيز 45 نماينده در رأي گيري شركت نكردند اما براي تصويب يك فوريت رأي تنها نيمي از نمايندگان حاضر كافي است.
در صورت تصويب نهايي اين طرح به دولت اجازه داده مي شود در چارچوب برنامه 5 ساله پنجم توسعه جمهوري اسلامي ايران مصوب 15 دي ماه 1389 و قانون بودجه سال 1390 كل كشور در ماه هاي فروردين و ارديبهشت سال 1391 درآمدها و ساير منابع عمومي و اختصاصي را وصول و به خزانه واريز كند و اعتبارات هزينه اي (جاري) و تملك دارايي سرمايه اي و مالي و اختصاصي از آن محل در چارچوب احكام و جداول قانون بودجه سال 1390 تا مبلغ 220 هزار ميليارد ريال دريافت و پرداخت كند، مشروط بر اينكه هزينه هاي جاري بيش از 10 درصد نسبت به سال قبل افزايش نيابد و همچنين در اجراي قانون هدفمند كردن يارانه ها براي سه ماهه سال 1391 معادل سه ماه پاياني سال 1390 عمل كند.
تصويب لايحه حمايت از خانواده بعد از 4 سال
نمايندگان مجلس با تصويب آخرين ماده مراعامانده لايحه حمايت از خانواده بالاخره بعد از گذشت حدود 4 سال رسيدگي به لايحه مذكور را به اتمام رساندند.
نمايندگان مجلس در جلسه علني ديروز مجلس و در ادامه رسيدگي به جزئيات لايحه حمايت از خانواده ماده 59 اين لايحه را مورد بحث و بررسي قرار داده و به تصويب رساندند كه با تصويب اين ماده رسيدگي به لايحه مذكور پس از گذشت حدود 4 سال در مجلس هشتم، به اتمام رسيد و اين لايحه بالاخره به شوراي نگهبان رفت تا اين شورا مصوبات مجلس را با قانون و شرع مقدس اسلام تطبيق داده و نظر خود را اعلام كند.
گفتني است طبق مصوبه مجلس در ماده 59 از تاريخ لازم الاجرا شدن اين قانون قوانين مغاير با آن لغو خواهند شد.
مقررات جديد مجلس براي مهريه هاي بالاي 110 سكه
نمايندگان مجلس مقررات جديدي براي مهريه هاي بالاي 110 سكه تعيين كردند. نيره اخوان نماينده مردم اصفهان در جلسه ديروز مجلس و در جريان بررسي لايحه حمايت از خانواده پيشنهادي را در مورد مهريه مطرح كرد كه بر اساس آن مهريه تا سقف 110 سكه بهار آزادي طرح جديد مشمول ماده 2 قانون محكوميت هاي مالي مي شود و چنانچه مهريه بالاتر از آن باشد، شرط تمكن زوج موردنظر خواهد بود.
براساس ماده 2 قانون محكوميت هاي مالي كساني كه براي پرداخت 110 سكه اقدام نكنند، راهي زندان مي شوند، بر اين اساس و با توجه به پيشنهاد اخوان افرادي كه مهريه آنها تا سقف 110 سكه تعيين شود، در صورت عدم توانايي پرداخت به زندان مي روند ولي افرادي كه مهريه آنها بالاي 110 سكه باشد، با توجه به تمكن مالي در خصوص آنها تصميم گيري مي شود.
بعد از پيشنهاد اخوان حيدري طي سخناني با اين پيشنهاد مخالفت و بعد از آن هم اقبال محمدي به عنوان موافق صحبت كرد. همچنين نماينده دولت و نماينده كميسيون نيز با پيشنهاد اخوان موافقت كردند.
در نهايت وكلاي ملت با 110 راي موافق، 30 راي مخالف و 25 راي ممتنع موافقت خود را با اين پيشنهاد اعلام كردند.
نمايندگان مجلس همچنين با الحاق يك ماده به لايحه حمايت خانواده مقرر كردند كه ازدواج زوجه دائم متوفي مانع از دريافت حقوق وظيفه يا مستمري وي نمي شود.
نمايندگان مجلس در ادامه با 118 راي موافق با حدف ماده مربوط به اشتغال زنان در لايحه حمايت از خانواده ها موافقت كردند.
وكلاي ملت با 89 راي موافق، 34 راي مخالف و 31 راي ممتنع از 209 نماينده حاضر در صحن علني با اصل ماده الحاقي 2 لايحه مذكور مخالفت كردند و با 118 راي موافق، 22 راي مخالف 22 راي ممتنع از 210 نماينده حاضر در صحن علني، به حذف اين ماده راي مثبت دادند.
در ماده الحاقي 2 لايحه حمايت از خانواده آمده بود: زوج مي تواند با تاييد دادگاه، زن خود را از اشتغال به هر شغلي كه منافع مصالح خانوادگي يا حيثيت خود يا زن باشد، منع كند، براي زن نيز حقي وجود دارد مگر اين كه موجب اختلال در امر معيشت خانواده شود.
نمايندگان مردم همچنين حضور كودكان زير 15 سال در جلسات رسيدگي به دعاوي خانوادگي را ممنوع كردند.
وكلاي ملت در ماده الحاقي 3 مقرر كردند كه رعايت مصلحت كودكان و نوجوانان در كليه تصميمات دادگاه ها و مقامات اجرايي الزامي است.
نمايندگان مجلس اين ماده را با 113 راي موافق 2 راي مخالف و 21 راي ممتنع به تصويب رساندند.
نمايندگان مجلس همچنين در ماده الحاقي 4 نيز حضور كودكان زير 15 سال در جلسات رسيدگي به دعاوي خانوادگي را به جز در موارد ضروري و با اجازه دادگاه، ممنوع كردند.
اين ممنوعيت با 121 راي موافق، يك راي مخالف و 10 راي ممتنع به تصويب رسيد.
كواكبيان: خدا را شكر
كه راي نياوردم
نماينده مردم سمنان در مجلس در نطق قبل از دستور خود از اين كه در انتخابات راي نياورده خدا را شكر كرده و گفت: علي رغم تمام كاستي ها و تلخ كامي ها ما به پاي اين نظام برآمده از خون شهيدان ايستاده ايم و اين پرچم اصلاحات خط امامي را در خارج از مجلس ادامه خواهيم داد.
كواكبيان با بيان اينكه خداوند شيوه حكومت را براساس عدالت مي داند، تصريح كرد: اين نوع نگاه ما به حكومت است و ما براساس اين نگاه حكومت را امانت مي دانيم، پس ناكامي و شكست در مسلك ما وجود ندارد.
وي ادامه داد: بنابراين آن عده اي كه مي گويند فلاني ناكام ماند، خوشحال هستند و من نيز خدا را شاكرم كه سياست ورزي را اين بار در خارج مجلس ادامه خواهم داد.
وي با تشكر از حضور گسترده مردم حوزه انتخابيه خويش در انتخابات مجلس نهم گفت: اين بار 6 هزار راي بيشتر از انتخابات قبلي به بنده دادند. شايد اين آراي بالا علاوه بر ميزان صداقت بيانگر قدرشناسي مردم در پي گيري زيرساخت هاي اساسي توسعه استان سمنان بود.
كواكبيان در ادامه سخنان خود تصريح كرد: البته بنده مستنداتي را درباره پاره اي از تخلفات فراهم كرده ام كه در صورت نياز به شوراي نگهبان ارسال خواهم كرد.
كواكبيان با تشكر از سيدمحمد خاتمي گفت: از ايشان ممنونم كه شجاعانه برخلاف همه حرف هايي كه ديگران زده اند، در انتخابات شركت كرده اند و همان حرفي را كه بنده از دو ماه پيش مي گفتم كه ما مي توانيم و بايد در مقابل تحريم ها و تهديدهاي بين المللي در خدمت اين نظام حضور مردم را رقم بزنيم، تكرار كرد.
عليخاني: تابع تصميم مردم
و شوراي نگهبان هستم
نماينده مردم قزوين در مجلس نيز با اشاره به اينكه درباره انتخابات مجلس تابع تصميم مردم و شوراي نگهبان هستم گفت: من زنده ام و سكته نكرده ام و معاندين و منافقين بايد سكته كنند.
قدرت الله عليخاني با تشكر از ملت براي حضور پرشور در پاي صندوق هاي رأي ادامه داد: از مردم سپاسگزارم كه به وصيت امام و همچنين فرمايشات رهبر معظم انقلاب لبيك گفتند.
وي ادامه داد: از خاتمي هم تشكر مي كنم كه با شركت در انتخابات نشان داد ايشان نمي تواند در كنار نظام نباشد و خودشان نيز اين را اعلام كردند.
عليخاني ادامه داد: خاتمي در كنار انقلاب، امام و رهبري بوده و هستند. عليخاني گفت: البته يك تشابه اسمي بين من و فرد ديگري وجود داشت كه من اين موضوع را به قانون سپردم و هر چه شوراي نگهبان تصميم بگيرد من تبعيت مي كنم، ضمن اينكه به همه 92 هزار نفري كه به من راي دادند اعلام مي كنم از حقوقشان دفاع خواهم كرد همانطور كه نظام از حقوق شما دفاع مي كند.
وي با گله مندي از روزنامه دولتي ايران گفت: از اين روزنامه گله دارم كه تيتر بزرگ زد «سوال كنندگان از رئيس جمهور رأي نياوردند». فقط اي كاش در كنار آن مي نوشتند كه يكي از بستگان آقاي رئيس جمهور نيز در استان سمنان رأي نياورد.
عليخاني با رد هرگونه شايعه اي درخصوص عدم سلامتي اش گفت: در قزوين شايعه كرده اند كه عليخاني سكته كرده است در حاليكه من سالم و زنده هستم و سكته نكرده ام و معاندين و منافقين بايد سكته كنند.
سيدعلي ادياني راد نماينده قائم شهر نيز در نطق ميان دستور خود در مجلس گفت: انتخابات 12 اسفند مرهون هدايت هوشمند انه رهبرمعظم انقلاب و بصيرت و زمان شناسي دقيق ملت بزرگ ايران بود.
حسن كامران نماينده اصفهان در مجلس شوراي اسلامي نيز با اشاره به افزايش 20 درصدي مشاركت مردم اصفهان در انتخابات گفت: برخي از مقامات ارشد استان در روز 12 اسفند براي آبياري تحت فشار در يك منطقه پر آب به آفريقا سفر كرده بودند در صورتي كه اين استان خود در خشكسالي به سر مي برد.
وي با اشاره به فرمايش رهبرمعظم انقلاب مبني بر اينكه مسئولان بايد نوكر مردم باشند و ارباب نباشند، ادامه داد: كسي كه مسئول است بايد ساده زندگي كند، چرا كه مردم رفتار حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبري را مي خواهند، پس بايد بياييم و جبران مافات كنيم.
حجت الاسلام سيدعلي محمد بزرگواري نماينده كهكيلويه و بويراحمد نيز طي تذكري آئين نامه اي نسبت به عدم توجه مسئولين ذيربط به پروژه پتروشيمي كلنگ زده شده حوزه انتخابيه اش انتقاد كرد.
سيدناصر موسوي لارگاني نماينده مردم فلاورجان در مجلس نيز با تذكري آئين نامه اي از افزايش قيمت ها انتقاد كرد.
مطهري: سخنان رهبري درباره بيداري اسلامي يادآور سخنان جمال الدين اسدآبادي است
علي مطهري نماينده مردم تهران در نطق ميان دستور خود در صحن علني مجلس گفت: سخنان رهبري درباره بيداري اسلامي يادآور سخنان سيدجمال الدين اسدآبادي است.
اين نماينده مردم تهران با اشاره به اهميت بيداري اسلامي در منطقه و شمال آفريقا گفت: رهبر انقلاب از همان ابتدا و زماني كه بسياري در حال ترديد بودند، حمايت جدي از اين بيداري اسلامي داشتند و حتي سقوط ديكتاتور مصر در آينده نزديك را پيش بيني كردند و بر تأثير متقابل انقلاب اسلامي ايران و نهضت هاي منطقه تأكيد كردند.
همچنين وي در مورد انتخابات 12اسفند نيز گفت: مشاركت ملت ايران در انتخابات نهمين دوره مجلس در شرايط ويژه جهاني كشورمان از يك سو نشان دهنده رشد اجتماعي و سياسي ملت ايران است كه در طول 33 سال عمر جمهوري اسلامي به دست آمده است.
وي با اشاره به تخريب هاي صورت گرفته عليه خود از جمله برخي پيامك ها مبني بر اينكه علي مطهري در دانشگاه الزهرا گفته است ولايت فقيه مستبد عادل است ضمن تكذيب اين موضوع گفت: راي مردم به بنده زنگ خطري براي انحصارطلبان بود.
اين نماينده مجلس در ادامه سخنان خود تأكيد كرد: كساني از اصلاح طلبان كه به طور فعال در انتخابات شركت كردند روش درست تري را نسبت به آنها كه به طور كمرنگ شركت كردند، اتخاذ نمودند. اگر كساني مطالباتي در مورد حوادث پس از انتخابات سال 88 از نظام دارند، بايد از راه خودش وارد مي شدند نه از راه شركت نكردن در انتخابات و ميدان را به حريف واگذار كردن و به نوعي در جهت خواست دشمن حركت كردن.


نوشته شده در   چهارشنبه 17 اسفند 1390  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode