ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 11 شهريور 1403
يکشنبه 11 شهريور 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 21 فروردين 1390     |     کد : 17815

9 گام بلند ديگر،ايران هسته اي بي وقفه پيش مي رود

در روز جشن هسته اي اعلام شد :9 گام بلند ديگر،ايران هسته اي بي وقفه پيش مي رود .

در روز جشن هسته اي اعلام شد :9 گام بلند ديگر،ايران هسته اي بي وقفه پيش مي رود .

رئيس سازمان انرژي اتمي ايران در مراسم جشن هسته اي 20 فروردين 1390 9 خبر خوش هسته اي اعلام كرد.
خبر نخست كه نشان دهنده برداشته شدن يك گام فني بسيار بلند در برنامه هسته اي ايران است، آن است كه ايران براي اولين بار موفق به توليد پودر دي اكسيد اورانيوم شده كه در واقع سوخت مصرفي راكتور آب سنگين اراك محسوب مي شود. دكتر فريدون عباسي دواني طي سخنراني خود در اين باره گفت: «توليد دي اكسيد اورانيوم گريد سراميكي با غناي طبيعي در كارخانه فرآوري اورانيوم اصفهان به مرحله بهره برداري نزديك شد و خوراك دهي آن آغاز شد. در واحد توليدي ياد شده ماده اوليه مصرفي آن كه همان كيك زرد ( U3O8 ) يا سنگ معدن تغليظ شده اورانيوم است در يك فرآيند پيچيده شيميايي به پودر دي اكسيد اورانيوم طبيعي خالص ( UO2 ) با مشخصات ويژه و قابليت سراميكي شدن تبديل مي شود و به عنوان ماده اوليه براي توليد سوخت راكتور تحقيقاتي آب سنگين اراك مورداستفاده قرار مي گيرد. اين دستاورد گام مهمي در توسعه ابعاد تحقيقاتي فن آوري هسته اي و هم چنين راكتورهاي هسته اي به شمار مي آيد». راكتور آب سنگين اراك تا سال 2014 به بهره برداري خواهد رسيد و قرار است جايگزين راكتور تحقيقاتي تهران شود.
خبر دومي كه دكتر عباسي اعلام كرد مربوط به سوخت راكتور اتمي تهران است. وي گفت: «هم چنين مراحل تدوين دانش فني، طراحي فرآيند توليد U3O8 با غناي 20 درصد از UF6 با غناي 20 درصد جهت توليد سوخت راكتور تحقيقاتي تهران به پايان رسيده و سازمان انرژي اتمي ايران در حال ساخت و تامين تجهيزات جهت نصب و راه اندازي فرآيند مذكور است كه طبق برنامه زمان بندي به بهره برداري مي رسد». كشورهاي غربي تا كنون از عرضه سوخت راكتور تهران به ايران خودداري كرده اند.
خبر سومي كه عباسي اعلام كرد مربوط به كشف دخاير جديد اورانيوم در كشور است. عباسي در اين باره گفته است: «كشف ذخاير قابل توجه اورانيوم در منطقه اكتشافي ناريگان در استان يزد در اواخر سال 88 چشم انداز اميدبخشي را در دستيابي به معادن اورانيوم در سراسر ايران ايجاد كرده است».
و خبر چهارم افزايش ظرفيت توليد كيك زرد در ايران است. رييس سازمان انرژي اتمي ايران گفته است: «معدن زيرزميني ساغند در حوزه معدن، آماده سازي و تجهيزات از پييشرفت قابل ملاحظه اي برخوردار است و به موازات آن ساخت كارخانه توليد كيك زرد اردكان زمينه افزايش ظرفيت توليد اين ماده اوليه مورد نياز چرخه سوخت را در سال هاي آينده فراهم كرده است». ايران تاكنون وارد كننده كيك زرد بوده است اما از سال گذشته و با بهره برداري از مجتمع گچين در بندرعباس توليد داخلي در اين حوزه را آغاز كرده است. ظرفيت كارخانه اردكان و معدن ساغند به ظرفيت مجتمع گچين افزوده خواهد شد.
خبر پنجم درباره نسل سوم ماشين هاي سانتريفيوژ است. عباسي در سخنان خود از تست موفق ماشين هاي نسل سوم خبر داده و گفته است: «توليد اورانيوم غني شده با غناي كم تر از پنج درصد با به كارگيري سانتريفيوژهاي نسل اول با بالاترين راندمان ادامه دارد. در جهت بهينه سازي ماشين هاي سانتريفيوژ براي افزايش توان جداسازي، ماشين هاي نسل دوم نيز توليد و آزمايش شده اند. در ادامه اين تحقيقات همكاران توانمند ما در سازمان انرژي اتمي ايران در پرتو الطاف خداوندي توانستند ماشين نسل سوم را نيز طراحي كنند. اين ماشين آزمايش هاي خود را با موفقيت به پايان رسانده است».
خبر ششمي كه عباسي اعلام كرد درباره افزايش توليد آب سنگين در اراك است. وي گفته است: «در حال حاضر اين كارخانه طبق برنامه كاري تعيين شده جهت تامين نياز راكتور تحقيقاتي اراك مشغول به كار و توليد است و با بهينه سازي انجام شده توليد آن 10 درصد افزايش يافته است».
خبر هفتم درباره راديو داروهاست. عباسي در اين مورد توليد راديو داروهاي جديد گفته است: « ژنراتور راديودارويي گاليوم ـ ژرمانيوم براي نخستين بار در كشور توليد شد. همزمان با مراسم روز ملي فن آوري هسته اي، عمليات اجرايي استقرار سامانه هاي پرتودهي استان هاي چهارمحال و بختياري وآذربايجان شرقي با پشتيباني و حمايت مادي و معنوي معاونت علمي و فن آوري رياست جمهوري مراحل امكان سنجي و طراحي پايه آن صورت گرفته است آغاز مي شود. خبر مسرت بخش ديگر در اين حوزه توليد ژنراتور راديودارويي گاليوم ـ ژرمانيوم براي نخستين بار در كشور است. گاليوم 68 يكي از راديونوكلوييدهاي مهم و كاربردي در حوزه پزشكي هسته اي جهت استفاده از تصويربرداري به روش پت است كه امروزه از جايگاه ويژ ه اي در تشخيص بيماري ها به ويژه سرطان هاي سيستم نوروآندوكرين دارد. اين ژنراتور تنها در دو كشور جهان به توليد انبوه رسيده است اما در آسيا افتخار توليد اين ژنراتور براي نخستين بار به نام پژوهشگاه علوم و فنون هسته يي سازمان انرژي اتمي ثبت شده است. يكي ديگر از دستاوردهاي اين پژوهشگاه را توليد راديوداروي مس ـ 64 بوده است. اين راديو دارو يكي از مهم ترين راديوداروهاي مورد استفاده در روش نوين تصويربرداري با گسيل پوزيترون معروف به پت است كه تشخيص بافت كم اكسيژن توسط آن با موفقيت در بيماري هاي انساني در سه كشور جهان آزمايش شده است. تشخيص بافت كم اكسيژن در بسياري از بيماري ها از جمله سرطان ها، آنفاكتوس قلبي و مغزي حياتي است».
عباسي گفته است: «جمهوري اسلامي ايران پس از ژاپن دومين توليدكننده راديودارو در آسيا و چهارمين توليد كننده آن در جهان است».
خبر هشتم به ساخت طيف سنج جرمي 4 قطبي در كشور بوده است. عباسي در اين باره گفته است: «فاز تكميلي طراحي و ساخت دستگاه طيف سنج جرمي چهار قطبي انجام شد. اين دستگاه براي اندازه گيري غناي اورانيوم در فرآيند غني سازي از دستگاه طيف سنج جرمي استفاده مي شود كه بدون آن پي بردن به ميزان و درصد غناي اورانيوم در سايت غني سازي با دقت بالا امكان پذير نخواهد بود. زمينه تهيه اين دستگاه از طريق ديگر كشورها براي ما فراهم نبوده و با توجه به تحريم هاي اعمال شده در اين عرصه اهميت دستيابي به آن روشن است».
نهمين خبري كه عباسي اعلام كرد ساخت اولين شتابگر الكترواستاتيك با بيشينه انرژي 200 kev در ايران بود. وي گفت: «اين محصول در حال حاضر آماده تحويل به يك دانشگاه است و در سال جاري چند دستگاه ديگر ساخته شده و به دانشگاه هاي متقاضي تحويل مي شود».
احمدي نژاد: ايستادگي ملت ايران همه محاسبات جهاني را به هم زد
رئيس جمهور حركت در جهت به دست آوردن و تثبيت دانش هسته اي را در واقع صيانت از استقلال و خودباوري ملت ايران ارزيابي و تصريح كرد: با حركت ملت ايران پايه هاي اصلي سلطه مستكبران در هم شكسته شد.
محمود احمدي نژاد نيز ديروزدر مراسم سالروز فناوري هسته اي، با اشاره به اين كه در زمان ملي شدن صنعت نفت، عزت و استقلال ملت ايران تثبيت شد و گسترده تر از آن در موضوع ملي شدن انرژي هسته اي اتفاق افتاد، با طرح اين سوال كه چرا انرژي هسته اي براي ما مهم است؟ اظهار داشت: اين مقوله از دو جهت براي ما داراي اهميت است؛ اول از اين بابت كه يك علم است و تعالي يك انسان و جامعه بدون علم و فناوري ممكن نيست و در حوزه ورود به افق هاي بالا و فتح قله هاي بلند، علم است .
وي با تبريك دستاوردهاي جديد هسته اي كشور، از متخصصان خواست تا اين راه نوراني را با سرعتي بيشتر كه پاياني ندارد، ادامه دهند .
احمدي نژاد گفت: بايد به سمت بهره گيري از همه ظرفيت هاي هسته اي در مسير صيانت از عزت انساني و رفاه حركت كنيم و هيچ ظرفيتي در اين خصوص نبايد دور از دسترس متخصصانمان باشد. تمامي اين مسائل برازنده ملت ايران است كه تبديل به مركز صدوردانش هسته اي شود .
رئيس جمهور درخصوص بحث تبادل سوخت رآكتور تهران نيز گفت: در موضوع تبادل خيال مي كردند كه ما قادر نخواهيم بود تجهيزات لازم براي رآكتور تهران را توليد كنيم و يك مبادله را مي خواستند به بالاترين قيمت بفروشند . وقتي ما اراده كرديم جبهه دشمن وا رفت و گرد روسياهي و مرگ بر چهره بدخواهان ملت ايران پاشيده شد .
وي بار ديگر از متخصصان هسته اي خواست كه با تمام توان اين مساله را مورد پشتيباني قرار دهند و كشور به نقطه اي دست يابد كه ضمن استفاده از تمام ظرفيت هاي هسته اي، به پايگاه علم و دانش هسته اي تبديل شود .
رئيس جمهوردر ادامه سخنان خود در جشن سالروز فناوري هسته اي با تشكر از همه مجاهدان و تلاشگران اين عرصه گفت: ملت ايران منتظر است هر روز اخباري خوش از پيشرفت هاي جديد و از تلاش ها و فداكاري هاي شما بشنود.
وي در بخش دوم سخنان خود با واكاوي علت پيروزي ملت ايران در بحث فناوري هسته اي افزود: شناخت دلايل و عوامل اين پيروزي راه آينده را در همه زمينه ها روشن مي كند .
احمدي نژاد تصريح كرد: علت اول توكل بر خدا بود . يك ملت متوكل و پيوسته به آسمان، قدرت بي نهايت دارد چرا كه به كانون قدرت بي نهايت متوسل شده است. يك ملت متوكل بر خدا احساس عزت مي كند و از زرق و برق قدرت هاي بزرگ نمي هراسد و خود را باور دارد.
احمدي نژاد همچنين خاطر نشان كرد: ايستادگي بي نظير ملت ايران و رهبري گرانقدر و همدلي تاريخي، ما را پيروز كرد، البته بايد از ساحت مقدس امام عصر (ع) تشكر كنم كه تجلي اراده خدا و تجلي مديريت الهي است. من به عنوان كوچك ملت ايران و آخر صف خادمان ملت ايران كه در تمام جزئيات موضوع هسته اي حضور داشتم، مي گويم كه عنايات، هدايات و پشتيباني ويژه امام عصر (عج) در موضوع هسته اي مشهود بود .
وي با اشاره به اين كه بايد همين روحيه توكل برخدا، ايستادگي و مقاومت و اتصال به آسمان، همدلي و توجه به امام عصر (عج) را حفظ كنيم، گفت: اينها ما را در هر عرصه اي پيروز خواهد كرد .
رئيس جمهور يادآور شد: يادمان است كه شش سال قبل مي گفتند بايد تعليق كنيد هميشه بايد تاريخ را مرور كنيم. در مذاكرات پاريس بعد از چند ساعت مذاكره از موضع پررويي و بي ادبي مي گفتند نمي شود و بايد 10 سال مذاكره كنيم شايد بعد از آن اجازه داديم چند تاسيسات داشته باشيد. تازه به دوران رسيده هاي بي شخصيت كه همه سابقه شان آدم كشي و جنايت به بشريت است كه امروز نقاب آزادي و حقوق بشر به چهره شان زده اند، چنين مي گفتند كه البته خواسته آنها پذيرفته شد و تاسيسات اصفهان كه جزو هيچ تعهد و پادماني نبود، پلمب شد.
احمدي نژاد ادامه داد: آنها باور داشتند كه مي توانند جلوي ملت ايران را بگيرند و باور داشتند كه اگر فشار بياورند ملت ايران عقب نشيني مي كند، البته برخي هم از داخل حمايت مي كردند .
وي با تاكيد بر اين كه بايد ببينيم از كجا به كجا رسيده ايم، گفت: امروز چه كسي جرات دارد بگويد مي خواهيم به ملت ايران فشار بياوريم البته آنها اين آرزو را دارند كه به لطف خدا آن را با خود به گور خواهند برد. آنها دنبال اين بودند كه ملت ايران را ساقط كنند، اما توكل، ايستادگي و همدلي ما را به اينجا رساند و امروز عقلاي آنها مي دانند بزرگترين قدرت صالح و انساني، ايران است و اين برآمده از نهضتي است كه تحت عنوان هسته اي انجام شد.
احمدي نژاد ادامه داد: سال 86 در جلسه اي بحث بود كه چه خواهد شد، من همان موقع ايمان داشتم ايستادگي ملت ايران همه محاسبات جهاني را به هم خواهد زد، لذا راه همين است. متوكل به خدا و همدل باشيم بزرگترين تصميمات تاريخي را بگيريم حتما موفق خواهيم شد كه در قضيه يارانه ها آن را ديديم. يك ملت تصميم گرفت سنگين ترين گردنه اقتصادي را به سلامت به زيبايي و افتخار عبور كرد كه امروز چندين كشور از ما خواسته اند كارشناسانمان آنجا بروند و آموزش دهند و مديريت كنند . 



نوشته شده در   يکشنبه 21 فروردين 1390  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode