چهارمین همایش بینالمللی بنیاد علوم نهجالبلاغه وابسته به آستان حسینی با شعار «نهجالبلاغه؛ شیوه زندگی» دیروز، ۲۲ دی ماه با تأکید بر نقش محوری نهجالبلاغه در هدایت امت در سالن خاتم الانبیاء آستان مقدس حسینی برگزار شد.
به گزارش ایکنا به نقل از inahj.org، این کنفرانس با عنوان «تأثیر نهجالبلاغه در توسعه علوم و معارف انسانی» برگزار شد و نخبگان و پژوهشگران فعال در حوزه اندیشه و سبک زندگی علوی در آن حضور یافتند.
شیخ عبدالمهدی کربلایی، تولیت آستان حسینی در سخنرانی افتتاحیه این کنفرانس با تأکید بر نقش محوری نهجالبلاغه در هدایت امت به سوی ارزشهای والای انسانی، تداوم تلاشها برای نشر و ترویج اندیشه علوی در جامعه را خواستار شد.
وی با استناد به بیانات آیتالله سیستانی، مرجع شیعیان در عراق در پاسخ به سؤالی درباره نگارش نهجالبلاغه و استفتاء ایشان گفت: من برای روشنگری درباره چگونگی اهتمام به نهجالبلاغه این پاسخ را یادآوری میکنم.
وی افزود: این پاسخ محورهای مهمی دارد که یکی از این محورها مربوط به تبیین جایگاه و شأن کلام امیرالمؤمنین(ع) در نهجالبلاغه به ویژه با توجه به این موضوع است که کلام علوی پس از کلام خدا و پیامبر(ص) اهمیت دارد، بنابراین باید عناوین علمی کتب تألیفی و پایاننامهها، خطبهها و سخنان امیرالمؤمنین(ع) باشد.
شیخ کربلایی اظهار کرد: مسئولیت ما در برابر کتاب بزرگ نهجالبلاغه از دیگر محورهای مورد تأکید در استفتاء آیتالله سیستانی است و انس با نهجالبلاغه باید در این حوزه مورد توجه قرار گیرد، یعنی باید به مرتبهای برسیم که عشق به معارف نهجالبلاغه وارد دل و جانمان شده و مشتاق به تأمل و تفکر در علوم و معارف نهجالبلاغه باشیم.
سید نبیل الحسنی، رئیس بنیاد علوم نهجالبلاغه وابسته به آستان حسینی نیز در ادامه همایش سخنرانی و بر اهمیت نشر و ترویج معارف نهجالبلاغه در محافل علمی و معرفی تلاشهای بنیاد در نشر علوم این کتاب بزرگ تأکید کرد.
در پایان اعضای کمیته مشورتی و علمی همایش، پژوهشگران برتر و کمیتههای شرکتکننده در همایش به خاطر تلاش برای برگزاری موفق این رویداد، تقدیر شدند.