ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 2 دي 1403
يکشنبه 2 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 2 دي 1403     |     کد : 205218

فاطمه(س) رکن علی(ع) است

حضرت زهرا(س) الگوی همه‌جانبه نه فقط برای زنان جهان بلکه برای جامعیت بشری هستند، بانویی که در خانه پدر «ام ابیهاست»، در خانه همسر و مادری لبریز از گذشت و ایثار است..

 حضرت زهرا(س) الگوی همه‌جانبه نه فقط برای زنان جهان بلکه برای جامعیت بشری هستند، بانویی که در خانه پدر «ام ابیهاست»، در خانه همسر و مادری لبریز از گذشت و ایثار است و در مسجد خطبه‌هایی ایراد می‌کند که جلوه‌ای از سخنان پدرشان حضرت محمد(ص) و همسرشان علی‌ بن ابیطالب(ع) در آن موج می‌زند.
نهج البلاغهاز آن زمان که در شأن بانویی سوره‌ای به نام کوثر نازل و آن زمان که برای او هم‌کفوی به نام علی(ع) انتخاب می‌شود، شکوه بانوی مجاهدپرور و امام‌پرور در حکومت اسلامی تجلی پیدا می‌کند.
 
حضرت زهرا(س) الگوی همه‌جانبه نه فقط برای زنان جهان بلکه برای جامعیت بشری هستند، بانویی که در خانه پدر «ام ابیهاست»، در خانه همسر و مادری لبریز از گذشت و ایثار است و در مسجد خطبه‌هایی ایراد می‌کند که جلوه‌ای از سخنان پدرشان حضرت محمد(ص) و همسرشان علی‌ بن ابیطالب(ع) در آن موج می‌زند. امام علی(ع) در سخنان خود به همسرشان می‌بالند و ایشان را از دارایی‌های باارزش خود می‌دانند به‌گونه‌ای که در سخنان خویش در نامه شماره ۲۸ می‌فرمایند: شما چگونه با ما برابريد كه پيامبر(ص) از ماست و دروغگوى رسوا از شما. حمزه شير خدا (اسداللّه) از ماست و ابوسفيان (اسدالاحلاف) از شما، دو سيد جوانان اهل بهشت از ما و كودكان در آتش افكنده شده از شما و بهترين زنان جهان از ما و زن هيزم‌كش دوزخيان از شما، از ما اين همه فضيلت‌ها و از شما آن همه رسوايى‌هاست.
 
در این جمله امیرالمؤمنان(ع) برتری خویش را نسبت به دیگران از جهت داشتن حضرت زهرا(س) بیان می‌کنند، چه  تعبیر لطیف و عاشقانه‌ای است آنکه حضرت علی(ع) در این قسمت تعریف شخصی یا ویژگی فردی خود را به رخ دیگران نکشیده و سعی دارند دارایی‌های خود را به نمایش بگذارند و یکی از آنها مباهات کردن به بانویی است که همسر ایشان هستند و جان خود را در راه دفاع از حضرت(ع) فدا کرده‌اند.
 
بهترین زنان جهان چه کسانی هستند؟
 
در توضیح اینکه بهترین زنان جهان چه کسانی هستند بهتر است از منابع اهل سنت استفاده کنیم و بگوییم، منظور از «خَيْرُ نِسَاءِ الْعَالَمِينَ» به اتفاق همه شارحان نهج‌البلاغه و ساير علماى اسلام بانوى اسلام فاطمه زهرا(س) است، زيرا همان‌گونه که در صحيح مسلم آمده است پيغمبر اکرم(ص) هنگام بيمارى خود براى آرامش بخشيدن به دخترش فاطمه(س) فرمود: «يَا فَاطِمَةُ أَمَا تَرْضَيْنَ أَنْ تَکُونِي سَيِّدَةَ نِسَاءِ الْمُؤْمِنِينَ أَوْ سَيِّدَةَ نِسَاءِ هَذِهِ الاْمَّة؟»(صحيح مسلم، ج ۷، ص ۱۴۳-۱۴۴) شبيه همين حديث در (صحيح بخارى، ج ۷، ص ۱۴۲) در مسند احمد و مستدرک حاکم به جاى اين تعبير «سَيِّدَةَ نِسَاءِ الْعَالَمِين» آمده که فراگيرتر است.
 
امیرمؤمنان(ع) در جریان شورای شش نفره که خلیفه دوم برای جانشینی وی را تعیین کرده بود خطاب به سایر اعضا فرمودند: «آیا در بین شما به جز من کسی هست که همسرش بانوی زنان جهان باشد؟» همگی پاسخ دادند: خیر.
 
پرداختن به ارتباط عاشقانه و صمیمی بین حضرت زهرا(س) و حضرت علی(ع) می‌تواند رابطه‌های عاشقانه را رنگ و بو بخشیده و جلا دهد.
 
در این دنیا که اغلب انسان‌ها دم از عشق می‌زنند و با داشتن هرگونه ارتباطی حرف عشق را به میان می‌آورند، دین اسلام الگویی همه‌جانبه و موفق به آنها نشان داده و عشق حقیقی و صمیمیت را معرفی می‌کند. آری، فاطمه(س) رکن علی(ع) است.
 
هدیه ارجمند، کارشناس ارشد نهج‌البلاغه از دانشگاه قرآن و حدیث قم


برچسب ها
نوشته شده در   يکشنبه 2 دي 1403  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode