ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : جمعه 2 آذر 1403
جمعه 2 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 1 ارديبهشت 1389     |     کد : 7269

خورش‌كدو غذايی سالم و رژيمی

ابتدا پياز را در روغن سرخ كرده، سير را هم موقع سرخ كردن پياز در روغن تفت مي‌دهيم. نمك، فلفل، زردچوبه را به پياز و سير اضافه مي‌كنيم...

مواد لازم براي دو نفر
كدو: يك كيلو
لوبيا قرمز پخته: 100 گرم
پياز متوسط: 2 عدد
سير رنده شده: يك قاشق سوپخوري
روغن براي سرخ كردن پياز و سير: 2 قاشق سوپ‌خوري
نمك‌، فلفل،‌ زردچوبه: به ميزان لازم
قيسي: 100 گرم
آبغوره: 2 قاشق سوپ‌خوري
آب: يك ليتر

طرز تهيه:
 ابتدا پياز را در روغن سرخ كرده، سير را هم موقع سرخ كردن پياز در روغن تفت مي‌دهيم. نمك، فلفل، زردچوبه را به پياز و سير اضافه مي‌كنيم.
كدو را شسته و به تكه‌هاي كوچكتر تقسيم و به پياز و سير اضافه مي‌كنيم.
قيسي را مدت نيم ساعت در آب خيس مي‌كنيم سپس خوب شسته داخل سبد آبكشي به سير،‌ پياز و كدو اضافه مي‌كنيم.
يك ليتر آب به مواد اضافه كرده شعله حرارت را كم مي‌كنيم و صبر مي‌كنيم كدوها و قيصي‌ها له شوند سپس لوبيا پخته شده را به مخلوط اضافه مي‌كنيم و صبر مي‌كنيم تا خورش جا بيفتد.

نكته
1ـ اين خورش نبايد آبدار باشد پس صبر كنيد آب خورش تمام شود سپس از روي حرارت برداريد.
2ـ در صورتي كه اين خورش را با طعم ملس متمايل به ترش دوست داريد 2 قاشق سوپ‌خوري آبغوره به آن اضافه كنيد.
3ـ به جاي لوبيا قرمز مي‌توانيد از باقلاي سبر پوست كنده و چهار تكه شده استفاده كنيد.

در 100 گرم كدو حلوايي مواد زير را مي‌توان يافت:
كالري18، آب 91 گرم، پروتئين يك گرم، چربي0/1 گرم، نشاسته 5/4 گرم، كلسيم 21 ميلي‌گرم، فسفر 45 ميلي‌گرم، آهن 0/8 ميلي‌گرم، پتاسيم24 ميلي‌گرم، ويتامينA 1600 واحد، ويتامين B1 0/5 ميلي گرم، ويتامين B2
0/11 ميلي گرم، ويتامين B3 0/6 ميلي گرم، ويتامين C 9 ميلي گرم.
در نقطه مقابل كدو گياهي است يكساله و خزنده كه برگ‌هاي آن به شكل قلب و پهن و پوشيده از كرك ريز مي‌باشد. كدو انواع مختلف دارد مانند كدوي حلوايي، كدوي تنبل يا كدوي زرد،كدوي خورشي يا كدوي سبز.
كدو طبع سرد است و به همين علت خوردن كدو در مناطق گرم سير بسيار مفيد است و بدن را سالم نگاه مي‌دارد.
كدو براي كساني كه طبع سرد دارند و يا در مناطق سردسير زندگي مي‌كنند خوب نيست زيرا ايجاد نفخ و سنگيني و درد معده مي‌كنند و بنابراين اين افراد حتما بايد آن را با ادويه‌هاي گرم مانند خردل و سير و فلفل و نعناع بخورند.







نوشته شده در   چهارشنبه 1 ارديبهشت 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode