زولبيا از محبوبترين شيريني هاي ايران است كه هم تهيه آن بسيار ساده است و هم اين حسن را هم دارد كه با كمتر و بيشتر قرار دادن آن در شربت، ميزان شيريني آن را هم خودتان تايين ميكنيد.
مواد لازم
• 200 گرم نشاسته
• 180 گرم ماست
• 20 گرم آرد
• يك قاشق سوپخوري زعفران حل شده در آب
• يك قاشق چايخوري روغن جامد
• 2/1 قاشق چايخوري جوش شيرين
• يك قاشق سوپخوري آب يا گلاب
• روغن مايع براي سرخ كردن
روش تهيه
ابتدا اگر دانه هاي نشاسته خيلي درشت هستند، آنها را كمي ميكوبيم تا خرد شده و راحت حل شوند، سپس آنها را با ماست مخلوط كرده و به هم ميزنيم تا نشاسته كاملا حل شود. آرد را اضافه كرده و مايه را با همزن ميزنيم تا يكنواخت شود، روغن جامد، آب يا گلاب و زعفران حل شده را نيز اضافه ميكنيم.
روغن مايع (استفاده از روغن جامد براي سرخ كردن، زولبياها را سفت ميكند) را در ماهيتابه ريخته و ميگذاريم داغ شود. مايه زولبيا را در قيف مخصوص ميزيم يا با ملاقه اي كوچك مقداري از آن برداشته و به شكل خطوط دايره وار درهم در روغن ميريزيم. يك بار آنها را پشت و رو كرده، پس از سرخ شدن از روغن خارج كرده و بلافاصله داخل شربت قرار ميدهيم.
پس از اينكه زولبياها به اندازه مورد نظرتان شربت را به خود گرفتند، آنها را از شربت خارج كرده، داخل صافي قرار دهيد تا شربت اضافه آن خارج شود.
مواد لازم براي تهيه شربت
• دو پيمانه شكر
• يك پيمانه آب
• 2 قاشق سوپخوري گلاب
• يك قاشق مربا خوري زعفران حل شده در آب
• يك قاشق مربا خوري آب ليمو
روش تهيه
آب و شكر را مخلوط كرده و روي حرارت ملايم قرار ميدهيم تا به جوش آمده و تمام شكر حل شود. زعفران و گلاب را اضافه كرده و پس از چند جوش آبليمو را به شربت افزوده و پس از يكي دو جوش ديگر، شربت را بر ميداريم و كنار ميگذاريم.