بریونی یا بریانی یکی از چندین غذای لذیذ سنتی و محلی اصفهانیهاست.
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر :
گوشت گوسفند بدون استخوان: 500 گرم
جگر سفید گوسفند: 200 گرم
پیاز متوسط: 4 عدد
زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
دارچین: یک قاشق مرباخوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
نان سنگک: به مقدار کافی
طرز تهیه:
* گوشت را با مقداری آب و 2 عدد پیاز خرد شده و زردچوبه میپزیم و پس از نرم شدن گوشت، به آن نمک اضافه میکنیم.
* جگر سفید را هم پس از پختن، چرخ و سرخ میکنیم.
* گوشت پخته شده را با 2 عدد پیاز باقی مانده چرخ میکنیم و آب گوشت پخته باقیمانده را کنار میگذاریم.
* نمک و فلفل و زردچوبه را به میزان دلخواه به گوشت چرخ کرده اضافه میکنیم و با هم مخلوط میکنیم.
* سپس یک تابه کوچک و یا کفگیر مخصوص بریونی اصفهانی را روی شعله گاز میگذاریم تا داغ شود و کمی روغن در آن میریزیم، طوری که کف آن چرب شود.
* مخلوط گوشت چرخ شده را به اندازه همبرگر یا به شکل بیضی، کف ظرف یا کفگیر پهن میکنیم و روی حرارت میگیریم تا کف بریانی طلایی شود.
* روی یک تکه نان سنگک یک قاشق از آب غلیظ گوشت میریزیم تا فقط نان کمی مرطوب شود.
* بعد پودر دارچین را روی نان مرطوب ریخته و بریانی را روی نان برمیگردانیم.
* در پایان مقداری جگر پخته و سرخ شده کنار بریانی میریزیم.
* اطراف بریانی را معمولا با ریحان و جعفری و پیاز تزئین میکنند. شما می توانید در صورت دلخواه کمی خلال بادام و پسته هم روی بریانی بریزید.
* بریانی را با دوغ تازه نوش جان کنید.