سس اسپاگنول ، يک سس مادر است که کاربرد فراواني دارد و سبزيجات زيادي در آن به کار گرفته مي شود و يک نوع سبزي است ، که از آن مشتقات و سس هاي ديگري نيز مي گيرند.
مواد لازم :
کره : ٥٠ گرم کرفس : ١٥٠ گرم ( ريز شده )
آب مرغ : يک فنجان هويج : ١٥٠ گرم ( رنده شده )
آرد : يک قاشق غذاخوري ژامبون : ١٠٠ گرم ( دو برگ که برش ضخيم خورده باشد )
پياز : يک عدد ( ريز شده )
طرز تهيه :
به ترتيب کرفس ، هويج ، پياز و ژامبون را به صورت ريز خرد مي کنيم و کره را داخل ماهيتابه ريخته و مواد را داخل آن مي ريزيم ، در هنگام تفت دادن يک قاشق آرد داخل آن مي ريزيم و تفت مي دهيم ، آب مرغ و سس سويا داخل آن ريخته و نمک و مقداري فلفل سائيده نشده به آن اضافه مي کنيم و حرارت مي دهيم تا غليظ شود .
اين سس با گوشت همخواني دارد و مي توان همراه با گوشت استيک يا پخته شد . هر گوشتي را که خالي مصرف مي کنيم استفاده نمائيم .
سس سفيد :
مواد لازم :
کره : ٥٠ گرم خامه : دو قاشق غذاخوري
آرد نشاسته : يک قاشق غذاخوري شير : يک فنجان
پودر نارگيل : دو قاشق غذاخوري
طرز تهيه :
کره را در داخل قابلمه آب ( داغ ) مي کنيم و بعد آرد داخل آن مي ريزيم و هم مي زنيم شير را به آن اضافه کرده و خوب هم مي زنيم ، قابلمه را از روي حرارت برداشته تا سس خنک شود سپس خامه را بر آن اضافه کرده و هم مي زنيم و دوباره روي حرارت مي گذاريم و پودر نارگيل به آن اضافه کرده و هم مي زنيم و نمک هم به آن اضافه مي کنيم .