این بنا در سال 1338 ه.ش. توسط فرهنگ دوستان شهر تبریز شناسایی و با حمایت استاندار لوح یادبود در آن نصب گردید. در میان باغی مشجر دو تن از بزرگان ادب و هنر کشور آرمیده اند: كمال الدين مسعود خجندي و کمال الدین بهزاد
بهزاد در سال 870 ه – ق در هرات بدنيا آمد، (همزمان با سال اتمام ساختمان مسجد كبود) در كودكي يتيم شد، استاد ميرك نقاش و كتابدار سلطان حسين بايقرا تربيت او را بعهده گرفت. آثار نبوغ او در كودكي متجلي شده، اميرعلي شيرنوايي وزير هنردوست او را قدر و منزلتي بخشيد. بعد از فوت استاد ميرك بجاي او به رياست كتابخانه سلطاني منسوب گرديد.
شاه اسماعيل صفوي بعد از هرات او را با خود به تبريز آورد و بسيار اكرام كرد. شاه اسماعيل رياست كتابخانه خود را به او واگذاشت. در زمان سلطنت شاه طهماسب نيز بسيار معزز بود، شاه طهماسب خود پيش او مشق نقاشي ميكرد. سطح كار و هنر بهزاد از پيشينيان خود بسيار بالاتر است. او هنر مينياتور بيجان را حال و هواي تازه بخشيد. مكتب بهزاد در اندك مدتي شهره آفاق شد و او تا پايان عمر با عزت و احترام زيست.
بهزاد در سال 1942 ه.ق در تبريز درگذشت و در وليانكوه جنب مقبره شيخ كمال به خاك سپرده شد.
مجموعه مركز آموزشي كمال الدين بهزاد و كمال خجندي شامل كلاسها، آتليه ها، كتابخانه تخصصي، گالري نمايشگاهي، موزه تخصصي نگارگري، بخش اداري، مركز آموزشي، پاركينك و فضاهاي جانبي در زميني بعد وسعت 100000 مترمربع با مسيرهاي دسترسي و 6300 متر مربع زيربناي كل در دست احداث مي باشد و فضاي باز مجموعه بعد از تكميل 3600 مترمربع مي باشد.
نشانی بنا : تبریز- محله قدیمی بیلانکوه – باغ کمال