مواد لازم
گوشت چرخ كرده = ۵۰۰ گرم
تخم مرغ=۱ عدد
سبزيجات معطر (گشنيز،شويد،جعفري) = ۱۵۰ گرم
پنير پروسس يا پيتزا=۲۵۰ گرم
آرد نخودچي =۱۵۰ گرم
پودر سوخاري=۲۰۰ گرم
پياز رنده شده =۱ عدد بزرگ
ادويه جات (زردچوبه،فلفل،نمك،دارچين) =به ميزان لازم
گوجه فرنگي رنده شده=۵ عدد بزرگ آبدار
زعفران=نصف فنجان
روغن مايع سرخ كردني=۲/۳ فنجان
روغن زيتون =به ميزان دلخواه
ريحان تازه و رزماري =در صورت تمايل
طرز تهيه
ابتدا گوشت چرخ كرده ،پياز و تخم مرغ را خوب ورز مي دهيم سپس سبزيجات را ريز خرد كرده و با آن مخلوط مي كنيم.آرد نخود چي و ادويه جات را هم اضافه مي كنيم و خوب ورز مي دهيم تا مايه يكدست شود.بايد در نظر گرفت كه خمير به دست نچسبد.در اين صورت كمي پودر نان باگت خشك را به آن مي افزاييم.
پنير پروسس را به صورت قطعات كوچك خرد كرده و كنار مي گذاريم.و مقداري زعفران به آنها مي افزاييم تا رنگ بگيرند.
-به اندازه يك آلو ،از مايه برداشته و به صورت گلوله اي بين دو كف دست شكل مي دهيم.سپس سوراخي با دسته قاشق مربا خوري از بالا در گلوله گوشتي
ايجاد كرده و پنير را به اندازه لازم داخل آن قرار داده و كوفته را مي بنديم.
-كوفته ها را يكي يكي داخل پودر سوخاري مي غلتانيم و به مدت ۱۰ دقيقه كنار مي گذاريم.
-سپس آن ها را درون ماهي تابه تفلون سرخ كرده تا كمي برشته شوند.
-تهيه سس گوجه فرنگي:گوجه هاي رنده شده را با مقداري روغن زيتون تف داده.بقيه زعفران را افزوده همراه با قدري آب جوش و يكي دو برگ ريحان تازه يا خشك به مدت ۱۰ دقيقه با حرارت كم مي پزيم.
-سپس كوفته ها را به اين سس مي افزاييم.
-در صورت تمايل ،مي توان قدري رز ماري به آن افزود.در تابه را گذاشته و منتظر مي شويم تا سس گوجه غليظ شود و به خوردش برود.
-در صورت تمايل،مقداري از پنير را مي توانيم در انتها قبل از سرو غذا و زماني كه هنوز گرم است ،روي آن بخوابانيم.
غذاي شما اينك آماده است.آن را مي توانيد با خلال هويج،ذرت و نخود فرنگي
و چند برگ جعفري تزئين نماييد.