عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با تأکید بر اینکه آسیبهای مختلف نتیجه دوری از سبک زندگی قرآنی است، گفت: راه اصلاح برگشت به این نوع از سبک زندگی است.
به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین عیسی عیسی زاده در نشست علمی مجازی «قرآن و سبک زندگی» از سلسله نشستهای همایش مجازی «علوم انسانی- اسلامی، پژوهش و فناوری» که از سوی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، با اشاره به اهتمام دفتر تبلیغات اسلامی به موضوع قرآن و سبک زندگی اظهار داشت: این مرکز با توجه به قابلیتهایی که به ویژه در عرصه پژوهش دارد توانسته با راه اندازی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن ذیل پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی یکی از بزرگترین مراکز پژوهشی قرآنی کشور را در اختیار داشته باشد.
عضو هیئت علمی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم افزود: یکی از بحثهای مهم که با تأکیدات رهبر معظم انقلاب، مطرح شده بحث اسلامی سازی علوم انسانی است و مسلماً یکی از منابع علوم انسانی اسلامی، قرآن کریم است و ضرورت دارد پژوهشگران با استفاده کلام وحی مبانی علوم انسانی و اسلامی را از این کتاب هدایت استخراج کرده و در اختیار جامعه اسلامی قرار بدهند.
وی در ادامه عنوان کرد: پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم یکی از پروژههایی که ورود پیدا کرده بحث سبک زندگی است که رهبر معظم انقلاب فرمودند: بخش اصلی تمدن نوین اسلامی را بهره گیری از آموزههای قرآن تشکیل میدهد، به همین دلیل کلان پروژه «فرهنگ نامه سبک زندگی بر اساس آموزههای قرآن و اهل بیت (ع)» در حوزههای فردی، خانوادگی، اجتماعی و محیط زیست از سوی پژوهشگران دفتر تبلیغات و پژوهشگاههای دیگر آغاز شده و تا کنون ۸۰ درصد کار انجام و در قالب ۱۸ جلد منتشر شده است.
حجت الاسلام عیسی زاده با اشاره به اینکه سبک زندگی ابعاد مختلف زندگی بشر را پوشش میدهد، گفت: هدف از نزول قرآن کریم هدایت بشر بوده و یکی از مؤلفههای اصلی هدایت، سبک زندگی است و جاودانگی قرآن کریم اقتضا میکند که برای بشر در همه اعصار و شرایط گوناگون برنامههای جامعی ارائه کرده باشد.
این استاد حوزه و دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: سوال اساسی که امروز پیش میآید این است که سبک زندگی قرآنی تا چه مقدار پیاده سازی شده است؟ زندگیهای فردی ما تا چه اندازه قرآنی هستند؟ چه مقدار حکومتهای اسلامی توانستهاند آموزههای قرآنی را در حوزه حکومت داری پیاده سازی کنند؟ بحث ما این است چه مقدار به آموزههای قرآن در مورد زندگی فردی و اجتماعی و حاکمیت مطرح کرده رسیدهایم؟
وی با بیان اینکه ما در این زمینه رشد آن چنانی نداشتهایم، گفت: سبک زندگی هر جامعهای نمای آشکار و ظاهر هویت آن جامعه است و هر جامعهای زمانی میتواند آثار ایدئولوژی خود را عرضه کند که دارای سبک زندگی صحیح و روشنی باشد ولی متأسفانه به علت بی توجهی به آموزههای قرآن و تأثیر از فرهنگ غرب، از داشتن سبک زندگی قرآنی تا حدود زیادی محروم ماندهایم که یکی از دلایل این ادعا وجود آسیبهای زیاد در حوزه فردی، خانوادگی، اجتماعی و سیاسی است.
حجت الاسلام عیسی زاده در ادامه سخنان خود خاطرنشان ساخت: از جمله آموزههای قرآن میتوان به عفو و گذشت، اصلاح ذات البین، احترام به بزرگان و اعضای خانواده، دست گیری از خویشان، احساس مسؤولیت اجتماعی، امر به معروف و نهی از منکر، دقت در گزینش مدیران، رعایت امانتهای الهی و اطاعت از رهبران عادل جامعه اشاره کنیم.
وی اضافه کرد: اگر این آموزهها را در زندگی پیاده کرده بودیم امروز شاهد این حجم از پروندههای کیفری و قضائی در دادگاههای کشور نبودیم و آسیبهای اجتماعی تا این فزاینده نشده بود، بنابراین راه اصلاح این وضعیت، برگشت به سبک زندگی قرآنی است.
پژوهشگر علوم قرآنی در ادامه یادآور شد: باید بپذیریم اگر آموزههای قرآن پیاده سازی شده بود تا این حد دچار مشکلات در زندگی فردی و اجتماعی و حکومتی نبودیم و آنچه امروز جامعه اسلامی با آن مواجه شده نفوذ فرهنگ غرب در جامعه است که این هم به دلیل بی توجهی به سبک زندگی قرآنی است.
وی در پایان با تأکید بر اینکه امروز ایران اسلامی تنها حکومت علوی و شیعی است که در نقطهای از زمین به بهای خون هزاران شهید ایجاد شده است، گفت: بدون تردید دشمنان بی کار ننشسته و مشغول کار برای ضربه زدن به این حکومت هستند و اگر بخواهیم جلوی نفوذ دشمنان و رسوخ و رخنه فرهنگ غرب را هم بگیریم باید به آموزههای قرآن برگردیم و سبک زندگی قرآنی را اجرا کنیم.