ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : شنبه 3 آذر 1403
شنبه 3 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 14 آذر 1397     |     کد : 185898

طرح موضوع در کارگاه آموزشی «رسم انتخاب»

آدم عاقل ازدواج می‌کند؟

حجت السلام والمسلمین محمد برمایی با حضور در جمع دانشجویان دانشگاه امیرکبیر به طرح مسائلی درباره ازدواج پرداخته و به سئوالاتی از جمله اینکه "آدم عاقل ازدواج می‌کند یا خیر؟ " پاسخ گفت.

حجت السلام والمسلمین محمد برمایی با حضور در جمع دانشجویان دانشگاه امیرکبیر به طرح مسائلی درباره ازدواج پرداخته و به سئوالاتی از جمله اینکه "آدم عاقل ازدواج می‌کند یا خیر؟ " پاسخ گفت.

به گزارش ایسنا، اولین جلسه از کارگاه آموزشی «رسم انتخاب» که از سلسله جلسات طرح هماهنگ «امید وصل» سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور است، با حضور حجت السلام والمسلمین محمد برمایی به همت کانون مهر زندگی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی امیرکبیر، در محل دانشگاه امیرکبیر برگزار شد.

همانگونه که مقرر بود این کارگاه آموزشی در چهار جلسه آموزشی با محورهایی همچون اقتصاد ازدواج، مدیریت روابط عاطفی و کمال گرایی برپا شد و در اولین جلسه از این سلسله جلسات به مباحثی همچون «چرایی ازدواج جوانان»، «چگونگی برخوردهای اولیه دختر و پسر در آشنایی»، «شناخت اولیه از خود و طرف مقابل»، «چگونگی طرح موضوع ازدواج با خانواده و برخورد با خانواده طرف مقابل»، و در نهایت «هوش و سواد عاطفی» پرداخته شد.

محمد برمایی در ابتدای این جلسه با اشاره به اهمیت ازدواج به عنوان مرحله ای از زندگی دختر و پسر بالغ  گفت:  برای ۵۰ سال زندگی مشترک، ۵۰ سال وقت گذارید.

وی افزود: گرچه در شرایط فعلی اقتصادی برخی پرسشی را مطرح می کنند که اصلا «آیا باید ازدواج کرد یا خیر؟» یا «آدم عاقل ازدواج می‌کند یا خیر؟» که باید برای پاسخ به این پرسش ها ابتدا دانش و سواد عاطفی و سپس شرایط فردی و اقتصادی افراد را مد نظر قرارداد.

حجت السلام والمسلمین محمد برمایی با اشاره به اهمیت سواد عاطفی و دانش کافی برای انتخاب مسیر ازدواج به دانشجویان متذکر شد: ازدواج حقیقی یعنی هر روز عاشق همان شخص شدن.

او با  اشاره به اهمیت آموزش در انتخاب همسر و ازدواج تاکید کرد:  اگر زندگی پدرها و مادرهای ما به ۵۰ سال رسیده است، به دلیل تجربه و صبر آن ها بوده است و اگر امروز آمار طلاق رو به افزایش است، پس حتما به آموزش بیش از پیش نیاز است.

برمایی در مباحثی با اشاره به تصورات صحیح از ازدواج تصریح کرد: باید نکاتی مهم که شاید شنیدن آن برخی را رنجیده خاطر می کند حتما بیان شود و آن ها بدین شرح است؛ «ازدواج به هیچ دردی نمی‌خورد» بدین معنی که با ازدواج مشکلات بزرگ برطرف نمی‌شوند. نکته دیگر اینکه «عشق برای ازدواج کافی نیست» به این معنی که احساس و عشق همه راه یک زندگی نیست، بلکه نحوه برخورد و احترام متقابل که از جمله آموزش های سواد عاطفی است، نیز مهم است. دیگر مورد در این بحث این است که «نباید به هر طریق ممکن ازدواج کرد» و حتما باید دلایل منطقی پشت این تصمیم گیری وجود داشته باشد.

وی در ادامه مباحث فوق تاکید کرد: نکته دیگر این است که «در ازدواج هیچ قاعده مشخصی وجود ندارد» به گونه‌ای که نه می‌توان سن، نه وضعیت مالی و نه میزان تحصیلات را ملاک قرار داد. اینها هیچ یک قاعده و قانونی پیش پای طرفین قرار نمی‌دهند. نکته مهم دیگر این است که در ازدواج، انتظار تغییری در طرف مقابل را نداشته باشید.

در ادامه برگزاری این کارگاه، حجت السلام والمسلمین محمد برمایی با اشاره به برخی دلایل نادرست حول موضوع ازدواج گفت: هیچ گاه به دلایلی همچون «التیام یک ارتباط شکست خورده»، «احساس کمبود و تهی بودن»، «فشار خانواده یا اجتماع»، «شورش علیه والدین» و «جستجوی استقلال» وارد مرحله ازدواج نشوید.  

برمایی در جمع دانشجویان دانشگاه امیر کبیر و در تشریح وضعیت برخی جوانانی که در زمان آشنایی دو طرفه و خانواده درگیر مشکلاتی شده‌اند و از ترس آبرو یا ملاحظات رفتاری به ادامه آشنایی خود ادامه می‌دهند، گفت: گرچه ما می‌خواهیم ازدواج صورت گیرد، اما ممکن است دو طرف اشتباها در مسیر ازدواج قرار گرفته باشند، از این رو باید با مشورت خانواده و راهنمایی های فردی با سواد و عاقل  انصراف را انتخاب کنند تا از عواقب بعدی آسیب به هر دو طرف جلوگیری شود.

در ادامه اولین کارگاه آموزشی از سلسه جلسات امید وصل، برمایی مباحثی همچون «آداب ازدواج سنتی یا مدرن»، «آداب گفت گو در جلسه خواستگاری»، «مطلوبیت‌های خانوادگی دختر و پسر»، «مرزها و حریم ها» و در نهایت «تله های دوران نامزدی» را تشریح کرد.

او در این جلسه با اشاره به کسب بلوغ های مورد نیاز برای ازدواج، برخی از آن ها را تشریح و در لیست اولویت های زندگی دختر و پسر بیان کرد و گفت: هفت بلوغ شخصیتی، اجتماعی، فرهنگی، عاطفی، معنوی و مذهبی، مالی و جنسی نیازهای اولیه برای حرکت در مسیر ازدواج هستند.

برمایی در ادامه موضوع «همسر خوب کیست؟» افزود: از جمله ویژگی های انتخاب همسر خوب و مناسب این است که «شبیه هم باشید»، بدین معنا که اوقات و شرایط مالی تقریبا یکسانی داشته باشید، تفاهم داشته باشید و یکدیگر را درک کنید.

وی دیگر ویژگی های «همسر خوب» را اینگونه عنوان کرد: «از کنار یکدیگر بودن لذت ببرید» بدین معنی که رفتار و کلام دیگری شما را آزار ندهد. «با یکدیگر آرامش داشته باشید»، «امکان رشد و پیشرفت» را برای یکدیگر فراهم کنید. البته رشد و پیشرفت نه به معنی رشد اولیه همچون تحصیلات و کار و غیره؛ بدین معنی که رشد ثانویه و بلوغ اجتماعی و فکریتان رشد کند.

حجت السلام والمسلمین محمد برمایی در پایان بخش اول از این کارگاه به شناخت خود، هدف ها و رابطه هدفمند اشاره کرد و گفت: بازهم تاکید می‌کنم که یک ازدواج درست نیازمند کسب هوش و سواد عاطفی است.

همچنین بخش دوم از اولین جلسه کارگاه رسم انتخاب به پرسش و پاسخ دانشجویان با محمدبرمایی ادامه یافت.

سه جلسه دیگر از این کارگاه آموزشی طی روزهای ۲۰آذرماه، ۲۶ آذرماه و سوم دی ماه از ساعت ۱۵ الی ۱۹ برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد امیرکبیر، این مراسم که به همت کانون مهر زندگی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی امیرکبیر و همکاری معاونت ها و نهادهای فرهنگی دانشگاه و همکاری تعدادی از دانشجویان برگزار شد، همچون سال گذشته با استقبال دانشجویان صنعتی امیرکبیر همراه شد.


برچسب ها
نوشته شده در   چهارشنبه 14 آذر 1397  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode