مواد لازم
ـ شكر : ۳۲/ ۱ پيمانه (۲۵۰ گرم)
ـ آب : ۱ پيمانه (۱۶۰ ميلي ليتر)
ـ بادكا : ۳۰۰ گرم (۱ پيمانه سرخالي)
ـ سفيده تخم مرغ : ۵ عدد (۱۵۰ گرم)
ـ گلاب: ۱ قاشق سوپخوري (۱۴ ميلي ليتر)
ـ مغز پسته :۲۱/ ۱ پيمانه (۱۵۰ گرم)
روش تهيه
شكر و آب را روي حرارت ملايم قرار دهيد تا حدي كه فقط شكر آب شود. سپس بادكا را اضافه كنيد. در اين زمان مواد كف مي كند و بالا مي آيد. مايه را مرتب با قاشق چوبي هم بزنيد تا شهد مانند آب نبات كشي شود.
سفيده تخم مرغ را با همزن برقي بزنيد تا كاملاً فرم بگيرد. براي اينكه بدانيد شهد آماده است، كمي از شهد را داخل آب يخ بريزيد، پس از سردشدن بايد حالت شكننده پيدا كند.
مايه را از روي حرارت برداريد و مرتب هم بزنيد. گلاب را به سفيده اضافه كنيد و با همزن برقي بزنيد. دو قاشق از شهد را داخل سفيده بريزيد و با همزن خوب بزنيد.
سپس محتواي كاسه سفيده را داخل شهد بريزيد و هم زدن را تا زماني كه مواد گرم است (حدود ۱۰ دقيقه) ادامه دهيد. بايد مراقب باشيد كه مواد سرد نشود، زيرا خراب مي شود. مواد را روي شعله پخش كن با حرارت ملايم قرار دهيد تا جايي كه همزن قدرت دارد با همزن بزنيد. وقتي كه مواد سفت شد، با قاشق به صورت پارويي هم بزنيد. سپس مغز پسته را اضافه كنيد.
از مايه تكه هاي كوچكي برداشته و آن را گردكنيد و روي مقداري آرد با كمك كاردك فرم دهيد.
ـ نكته
براي امتحان مقداري از گز را بگذاريد تا خنك شود، وقتي در دست غلطانديد، اگر به دست نچسبيد آماده است.
ـ پيشنهاد
در صورت دلخواه پس از فرم دادن براي اينكه مرتب تر شود، مي توان قالب زده سپس در آرد غلتاند.
جايگزين
مي توانيد به جاي مغز پسته از مغز بادام استفاده كنيد.