ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 18 ارديبهشت 1403
سه شنبه 18 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 15 شهريور 1389     |     کد : 9180

كشور نيازمند جهاد علمي در همه رشته‌ها و عرصه‌هاست

كشور نيازمند جهاد علمي در همه رشته ها و عرصه هاست و اينجانب با دقت و وسواس و دلواپسي اين مسئله بسيار مهم را دنبال خواهم كرد...

 حضرت آيت‌الله خامنه‌اي طي بياناتي با اشاره به اهميت فراوان دانشگاه در عزت و اقتدار ايران، تأكيد كردند: كشور نيازمند جهاد علمي در همه رشته ها و عرصه هاست و اينجانب با دقت و وسواس و دلواپسي اين مسئله بسيار مهم را دنبال خواهم كرد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از پايگاه اطلاع‌رساني دفتر مقام معظم رهبري، عصر امروز صدها نفر از استادان دانشگاهها و مراكز آموزش عالي در حسينيه امام خميني، با حضرت آيت‌الله خامنه‌اي رهبر معظم انقلاب ديدار كردند و در محضر ايشان به طرح ديدگاه‌ها و نظراتشان درباره مسائل علمي و دانشگاهي پرداختند.
دانشگاه موتور پيشرفت کشور است و اگر ملت، عزت، استقلال، اقتدار و ثروت مي‌خواهد بايد دانشگاه را تقويت کند. اين، محور اصلي سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار مذكور بود.
در اين ديدار كه سه ساعت به طول انجاميد، حضرت آيت‌الله خامنه‌اي طي بياناتي با اشاره به اهميت فراوان دانشگاه در عزت و اقتدار ايران، تأكيد كردند: كشور نيازمند جهاد علمي در همه رشته ها و عرصه هاست و اينجانب با دقت و وسواس و دلواپسي اين مسئله بسيار مهم را دنبال خواهم كرد.
ايشان با اشاره به موانع و معارضه هاي موجود برسر راه پيشرفت علمي كشور افزودند: در فرهنگ اسلامي، معناي جهاد در هر عرصه اي تلاش براي در هم شكستن موانع و معارضه هاست و از اين نگاه اسلامي، كشور حقيقتاً نيازمند جهاد علمي است.
حضرت آيت الله خامنه اي، انحصارگرايي و خِسَّت كشورهاي پيشرفته علمي را در عرضه دانش و امكانات علمي از جمله موانع موجود در راه شكوفايي علمي كشور دانستند و خاطرنشان كردند: بايد با جوشش دروني بر اين مانع غلبه كنيم.
رهبر انقلاب اسلامي برخورداري ملت ايران از پيشينه پرافتخار علمي - فرهنگي و هوش و استعداد ايرانيان را زمينه هاي مساعدي براي دستيابي به قله هاي رفيع علم و دانش برشمردند و افزودند: انقلاب اسلامي، احساس بيداري و توانايي را نيز به مجموعه عوامل تعيين كننده پيشرفت علمي كشور افزوده است.
ايشان، پيشرفتهاي تحسين برانگيز كشور را در زمينه هاي مختلف علمي - فناوري، نشانه توانايي مردم ايران در برداشتن گامهاي بلندتر خواندند و افزودند: همه پيشرفتهاي 30 سال اخير را قدمهاي اول راه پرفروغ پيشرفت علمي كشور بدانيم و با نگاه راهبردي، به قدمهاي بلندتر فكر كنيم.
حضرت آيت الله خامنه اي، سخنان استادان دانشگاهها در اين ديدار را بسيار خرسندكننده، متنوع، پرنكته و حاوي پيشنهادهاي اجرايي برشمردند و افزودند: ايده جديد دانشگاه
حكمت بنيان، پيشنهاد تشكيل رصدخانه پيشرفت نقشه جامع علمي كشور و تأكيد بر اهميت علوم انساني از زواياي مختلف، از جمله نكات مهمي بود كه انديشمندان محترم بيان كردند.
رهبر انقلاب اسلامي، انتقاد يكي از استادان درباره قديمي بودن و تغيير نكردن سرفصلهاي علوم انساني را، ايرادي وارد دانستند و خاطرنشان كردند: اين عيب، نشان دهنده نبود جرئت براي ورود به مناقشه فكري است كه بايد با ليبرال دمكراسي غربي وجود داشته باشد.
ايشان بيان پاسخ هاي مستدل اسلامي را درباره مسائل مطرح در علوم انساني، روش صحيح مناقشه با علوم انساني غربي دانستند و افزودند: استادان حوزه و دانشگاهها بايد با شجاعت در اين ميدان حضور يابند و مسئوليت سنگين خود را در تدوين پاسخهاي رهگشاي اسلام ايفا كنند.
رهبر انقلاب اسلامي همچنين با اشاره به پيشنهاد يكي از استادان زن درباره ضرورت ارتباط بيشتر رهبري با جامعه زنان افزودند: جامعه زنان نيمي از جمعيت كشور را تشكيل مي دهد و طبعاً با يك سازمان يا مجموعه قابل مقايسه نيست اما اساس اين پيشنهاد صحيح است و بايد ساز و كاري براي اطلاع از ديدگاههاي زنان دانشمند فرزانه و تحصيلكرده كشور پيش بيني شود.
حضرت آيت الله خامنه اي، سخنان يكي ديگر از استادان دانشگاهها را درباره پيشرفتهاي افتخارآميز ايران در عرصه هاي پزشكي مورد اشاره قرار دادند و افزودند: پيشرفت در عرصه ها و علوم ديگر نيز كاملاً چشمگير است اما عده اي مدام در گوشه و كنار آيه يأس مي خوانند و براي نااميد كردن مردم و دانشجويان و دانشگاهيان تلاش مي كنند.
ايشان، اينگونه افراد را موريانه هاي مخرب و ويرانگر خواندند و خاطرنشان كردند: طبعاً حركت عظيم ملت ايران، مانند هر حركت اجتماعي تاريخي با چالشهايي روبروست اما نهال انقلاب اسلامي امروز به شجره طيبه اي تبديل شده و ايران، با طراوت تمام در حال رشد و پيشرفت است.
حضرت آيت الله خامنه اي، توليد فكر را بسيار مهم و حتي دشوارتر از توليد علم دانستند و افزودند: ايران مهد فلسفه است و لازم است استادان حوزه ها و دانشگاهها، در زمينه توليد فكرِ منبعث از نگاه فلسفي تلاش كنند.
رهبر انقلاب اسلامي، با اشاره به مراحل نهايي تصويب نقشه جامع علمي كشور تأكيد كردند: اين نقشه، به برنامه اجرايي نياز دارد و مسئولان دستگاههاي ذيربط براي تحقق نقشه جامع علمي، برنامه اي دقيق تدوين كنند.
ايشان التزام همه مراكز علمي - تحقيقاتي به نقشه جامع علمي را ضروري خواندند و افزودند: نقشه جامع علمي، زنده و پويا و به روز باشد و بر اجراي دقيق آن نظارت شود.
رهبر انقلاب اسلامي همچنين توسعه غيرهدفمند آموزش عالي را موجب اتلاف بودجه و نيروي انساني خواندند و افزودند: نيازهاي اصلي كشور را در حوزه هاي مختلف علوم و فناوري، شناسايي كنيد تا تعداد دانشگاهها و دانشجويان، رشته هاي لازم و سطوح اين رشته ها براساس اين نيازها مشخص شود و وزارت علوم و آموزش عالي نيز تنها براساس اين اهداف، به توسعه آموزش عالي اقدام كند.
حضرت آيت الله خامنه اي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به روزهاي آخر ماه مبارك رمضان، تلاش براي بهره گيري بيشتر از فضاي لطف، رحمت، نورانيت و صفاي الهي در اين روزهاي پاياني را توصيه كردند و افزودند: طهارت و صفاي نفس براي همه انسانها مفيد است اما براي دانشمندان و استادان، لازم تر، مفيدتر و پرسودتر است زيرا منش و رفتار استاد در تكوين شخصيت جوان دانشجو بسيار تأثيرگذار است.
ايشان از ديگر فوايد طهارت نفس و معنويت استاد را، تشخيص جهت درست حركت علمي دانستند.


نوشته شده در   دوشنبه 15 شهريور 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode