ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : دوشنبه 17 ارديبهشت 1403
دوشنبه 17 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : شنبه 2 مرداد 1389     |     کد : 8558

خواص درماني آلبالو

تابستان فصل وفور ميوه‌هاست. يكي از ميوه‌هاي پرطرفدار اين فصل آلبالوست.اغلب خانم‌هاي باسليقه ايراني در اين فصل مقداري از اين ميوه خريداري كرده و از آن شربت، مربا يا آلبالوپلو تهيه مي‌كنند...

 تابستان فصل وفور ميوه‌هاست. يكي از ميوه‌هاي پرطرفدار اين فصل آلبالوست.اغلب خانم‌هاي باسليقه ايراني در اين فصل مقداري از اين ميوه خريداري كرده و از آن شربت، مربا يا آلبالوپلو تهيه مي‌كنند. گاهي نيز برخي خانواده‌ها از اين ميوه آلبالوخشكه و لواشك تهيه كرده و به عنوان تنقلات در طول سال آن را مصرف مي‌كنند.
يكي از لذيذترين و خوشمزه‌ترين غذاهايي كه با آلبالو تهيه مي‌شود، آلبالوپلوست. اين غذا اغلب مورد پسند قديمي‌ترها بوده و جوان‌ترها كمتر آن را خورده و مي‌پسندند.
اين غذا به دليل آن‌كه از تركيب برنج، گوشت، آلبالو، شكر و مقداري خلال پسته و بادام تهيه مي‌شود، غذايي كامل و پركالري به‌شمار مي‌رود. آلبالوپلو به واسطه داشتن آلبالو، ترش‌مزه و سرشار از آهن، كلسيم، اسيدفوليك، منيزيم و ويتامين‌هاي C، B، A و D است كه البته آلبالو هرچه ترش‌تر باشد، يتامين C و A بيشتري دارد.
معمولا مصرف اين غذا به دليل طبيعت خنك در روزهاي گرم سال كه ميل افراد براي خوردن غذاهاي گرم و پخته كمتر مي‌شود بسيار مناسب است.
رنگدانه‌هاي ارغواني اين ميوه كه در آلبالوپلو نمايان ‌شده و موجب زيبايي و جذابيت بيشتر اين غذا مي‌شود با خاصيت آنتي‌اكسيداني فراوان داراي تركيبات ضدسرطاني بوده و مصرف آن براي كساني كه چربي خون و بيماري قلبي دارند توصيه مي‌شود.
خوب است بدانيد هرقدر اين ميوه رسيده‌تر و پررنگ‌تر باشد، تركيبات آنتي‌اكسيداني بيشتري خواهد داشت. به طور كلي آلبالو ضد تهوع، مسكن تشنگي، ملين، اشتهاآور، مسكن اعصاب، پايين‌آورنده فشار خون و بازكننده رنگ رخسار بوده و در مقايسه با گيلاس از كم‌ترين ميزان قند برخوردار است، به گونه‌اي كه در 100 گرم آن 60 كالري انرژي نهفته است.

توصيه‌ها
اگر دچار ديابت يا اضافه‌وزن هستيد از آلبالوي بيشتري در آلبالو پلو استفاده كرده و از افزودن شكر به آن بپرهيزيد.
بهترين آلبالو براي تهيه اين غذا آلبالوي تازه‌ است كه رنگي كاملا قرمز و درخشان دارد. مصرف آلبالوي نارس و كال، ديرهضم بوده و كار روده‌ها و معده را مختل مي‌كند.
اين غذا به دليل داشتن گوشت و مواد ارزشمند بشدت مستعد فساد توسط كپك‌هاست بنابراين بايد آن را در يخچال نگهداري كرده و تا يك روز بعد از طبخ آن را مصرف كنيد.به دليل آن‌كه ممكن است در هنگام هسته‌گيري از آلبالو، برخي از هسته‌ها در اين ميوه باقي مانده باشد، اين غذا را با احتياط ميل كنيد.
هسته‌ها مي‌توانند قاتل دندان‌هاي شما باشند. براي تزئين اين غذا از خلال پسته و بادام استفاده كنيد، چرا كه كلسيم، سلنيوم، فولات، آهن و ويتامين E بدن را تا حدودي تامين كرده و مصرف آن براي خانم‌هاي باردار بسيار مفيد است.

توجه
باتوجه به حساس بودن دستگاه گوارش كودكان ، مصرف ميوه‌هاي ملين مانند گيلاس و آلبالو توسط كودكان زير 3 سال خطر ايجاد اسهال را ايجاد مي‌كند. از سوي ديگر به دليل آن‌كه برخي از اين ميوه‌ها به صورت كال و نارس و زودهنگام چيده مي‌شوند و هنوز اثرات سموم بر روي آنها وجود دارد، هضم آن توسط دستگاه گوارش كودك مشكل بوده و مي‌تواند موجب مسموميت شود.
خوب است بدانيد با رشد بيشتر ميوه و حرارت خورشيد و شستشوي تدريجي سم با آب بارندگي و آبياري، سطح تماس سم با ميوه كمتر و هضم آن بهتر مي‌شود.


نوشته شده در   شنبه 2 مرداد 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode