ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : شنبه 29 ارديبهشت 1403
شنبه 29 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 22 مهر 1388     |     کد : 5111

درست مصرف كردن

صحبت از «صرفه‌جويي» كه مي‌شود، همه به ياد كم‌آبي و قطع برق در تابستان مي‌افتيم...

 

 صحبت از «صرفه‌جويي» كه مي‌شود، همه به ياد كم‌آبي و قطع برق در تابستان مي‌افتيم.

انگار صرفه‌جويي فقط براي روزهاي گرم و بلند تابستان است. اگر خوب فكر كنيم هر روز به تعداد وسايل برقي و جديد در خانه‌ها افزوده مي‌شود. از طرفي در نيمه دوم سال كه هوا زودتر تاريك مي‌شود، ساعت‌هاي بيشتري از روز چراغ‌هاي خانه روشن است. بنابراين صرفه‌جويي و مصرف بهينه زمان خاصي ندارد. در اين باره اداره برق منطقه توصيه‌هايي را براي كاهش مصرف برق در منازل، اداره‌ها و اماكن در اختيار ما قرار داده است.

با به كار بستن توصيه‌هايي كه در اينجا مي‌خوانيد، مصرف و هزينه برق شما تا 30 درصد كاهش خواهد يافت.

توجه به برچسب انرژي برچسب انرژي كه بر روي وسايل برقي الصاق مي‌شود به خريدار كمك مي‌كند كه در هنگام خريد وسيله‌اي را انتخاب كند كه در مقايسه با ساير وسايل موجود، مصرف انرژي كمتر و كارايي بيشتري داشته باشد.

روي هر برچسب 7 فلش رنگي با حروف لاتين A تا G درج شده است. حرف A نشانگر كمترين مصرف انرژي و كارايي بالا و حرف G نشانگر بيشترين مصرف انرژي و كارايي كمتر است. در يخچال و فريزر به ازاي افزايش يك رتبه در برچسب انرژي حدود 14 درصد در مصرف برق صرفه‌جويي مي‌شود. توجه به توصيه‌هايي درباره يخچال و فريزر ¦ برفك‌هاي يخچال و فريزر بطور منظم آب شود، چرا كه با افزايش قشر برفك، مصرف انرژي بالا مي‌رود.

فضاي پشت يخچال و فريزر براي گردش هوا بايد حداقل به اندازه 20 سانتي‌متر با ديوار فاصله داشته و لوله‌هاي پشت آن سالي 2 بار حداقل گردگيري شود. ¦مواد غذايي  پس از سرد شدن كامل در يخچال و فريزر قرار داده شود تا فشار زيادي به موتور وارد نشود. ¦از كنار هم چيدن و چسباندن ظروف و مواد غذايي در يخچال و فريزر پرهيز شود، چرا كه اين كار گردش هوا را دچار اختلال كرده و سبب افزايش مصرف برق مي‌شود.

از باز و بسته كردن بيهوده در يخچال و فريزر اجتناب شود. موقع باز كردن در، مدت زماني زيادي باز نماند. ¦ نوار لاستيكي در يخچال و فريزر به مرور زمان انعطاف و كارايي خود را از دست مي‌دهد. توصيه مي‌شود كه سالم بودن آنها سالي يك بار كنترل شود تا در صورت كوچك‌ترين نشت هوا، نسبت به تعويض آنها اقدام شود. بهينه‌سازي مصارف روشنايي

بهتر است از لامپ‌هاي كم‌مصرف به جاي لامپ‌هاي رشته‌اي استفاده شود. زيرا انرژي معرفي آنها حدود 20 درصد لامپ رشته‌اي و عمر آنها 8 برابر لامپ رشته‌اي است. ¦ در زماني كه رفت و آمدي در اتاق‌ها و راهروها صورت نمي‌گيرد، چراغ‌ها خاموش شوند. ¦ از رنگ‌هاي روشن براي ديوار، سقف و پرده‌ها استفاده شود تا نياز به روشنايي بيشتر نباشد.

براي جلوگيري از روشن شدن تمام لامپ‌هاي لوستر از كليد دوپل استفاده شود تا در برخي مواقع بخشي از لامپ‌ها را بتوان خاموش كرد. ¦ تا حد امكان از نور طبيعي براي روشن كردن فضا در روز بهره گرفت و جهت جلوگيري از تابش نور مستقيم خورشيد از سايه‌بان و يا پرده كركره براي پنجره‌ها استفاده كرد.

با نصب كليدهاي زمان‌دار يا چشم‌الكتريكي در نواحي كم رفت و آمد مانند راه‌پله‌ها، انبار و... جهت خاموش كردن لامپ‌ها مي‌توان در مصرف برق صرفه‌جويي كرد. ¦ به منظور بهره‌مندي از نور بيشتر مي‌توان قاب و لامپ‌ها را هر 3 ماه يك بار تميز كرد. آيا مي‌دانيد كه... ¦ آيا مي‌دانيد كه 90 درصد برق مصرفي لامپ‌هاي رشته‌اي به گرما و حرارت تبديل شده و فقط حدود 10 درصد برق مصرفي آنها به روشنايي تبديل مي‌شود.

آيا مي‌دانيد اگر در خانه خود از 2 لامپ كم‌مصرف 20 وات به جاي 2 لامپ رشته‌اي 100 وات استفاده كنيد، هزينه برق مصرفي خود را در يك سال حدود 120 هزار ريال كاهش مي‌دهيد.

آيا مي‌دانيد يك كيلووات ساعت معادل روشن بودن يك لامپ 10 وات در مدت زمان 10 ساعت است. ¦ آيا مي‌دانيد اوج مصرف سراسري برق در ايران يك ساعت و نيم قبل از اذان مغرب تا 4 ساعت بعد از آن است.

 

همشهري محله - 10

 


نوشته شده در   چهارشنبه 22 مهر 1388  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode