ليمو، ميوهاي ترش و همهكاره است كه تقريبا براي هرچيزي،
از گوشتهاي كباب شده گرفته تا بسياري از پايها و كيكهاي خوشمزه، از آن استفاده
مي شود.
در اينجا به 8 علت
عمده براي داشتن اين ميوه پرخاصيت در يخچالتان ميپردازيم.
1- براي تزيين غذا به كار ميرود
از پوست ليمو برحسب
نوع دستور غذا، به صورت خرد شده يا نوارهاي بلند، ميتوان براي تزيين غذا، استفاده
كرد.
براي تهيه پوست ليمو، با استفاده از يك چاقوي تيز يا پوست
كن، قسمت رنگي پوست ليمو را به صورت نازك برش دهيد.
به هنگام برش مواظب باشيد گوشت سفيد زير پوست را به همراه
پوست نبريد چرا كه مزه تلخي دارد و غذا را بدمزه ميكند.
اگر تهيه پوست ليمو به اين روش براي شما سخت است و يا ميخواهيد
به مقدار زياد پوست ليمو تهيه كنيد، بهتر است از يك رنده استفاده كنيد.
2- مانع از شكستن پوست تخممرغ به هنگام چوشيدن ميشود
اگر ميخواهيد تخممرغتان سفت شود فكر بدي نيست از ليمو
استفاده كنيد.
در اين روش قبل از پخت،
روي پوست تخممرغ مقداري آب ليمو بماليد تا پوست آن در برابر شكستن مقاوم
شود و اگر موقع جوشيدن چند قطره آب ليمو داخل آب آن بريزيد، به هنگام استفاده،
پوست آن راحت تر جدا ميشود.
* آيا مي دانيد با ريختن چند قطره آب ليمو درون آب در حال
جوش برنج، ميتوان از سر رفتن آن جلوگيري كرد؟
3- كاهوهاي خراب و
پلاسيده را احيا مي كند
هيچ چيز مثل كاهوهاي خراب و پلاسيده سالاد را خراب نميكند.
خوشبختانه ليمو به كاهوها زندگي دوباره ميدهد و آنها را با طراوت ميكند.
اگر ميخواهيد كاهوي پلاسيده شما، با طراوت شود در يك كاسه
آب سرد چند قطره آب ليمو بريزيد و كاهوها را درون آن بگذاريد و يك ساعت در يخچال
قرار دهيد سپس، انگار كه معجزه شده باشد، خواهيد ديد كاملا تازه و سرحال شده و
آمادهاند تا با آنها يك سالاد ترد و خوشمزه درست كنيد.
اما اگر ميبينيد كاهوها خرابتر از آن هستند كه بتوان آنها
را احيا كرد بهتراست ديگر به آنها فكر نكنيد و براي شام به فكر مخلفات ديگري
باشيد.
4- از تغيير رنگ برخي ميوهها پيشگيري ميكند
از ليمو ميتوان براي پيشگيري موقت از تغيير رنگ برخي ميوهها
كه به تازگي برش داده شده، استفاده كرد.
شما ميتوانيد با ريختن چند قطره آب ليمو روي ميوههايي
مانند آووكادو، سيب، گلابي، هلو و زردآلو تا چندين ساعت رنگ اصلي آنها را حفظ
كنيد.
5- جذب سديم را كاهش ميدهد و غذا را خوش طعم ميكند
چكاندن چند قطره آب ليمو روي غذا، كمك خوبي براي كاهش جذب
سديم خواهد بود .
بسياري از ما، مقدار ناسالمي از سديم را مصرف ميكنيم كه ميتواند
منجر به فشارخون بالا و افزايش خطر حملات قلبي گردد.
به طور متوسط، مصرف
روزانه آمريكاييها، 7000 ميليگرم سديم در روز است، در حاليكه بدن، حداكثر به 2300 ميليگرم سديم
در روز، نياز دارد.
ليمو ميتواند جانشين بدون سديم خوبي براي كساني باشد كه به
دنبال يك چاشني قوي براي غذاي مورد نظرشان هستند.
سعي كنيد هميشه روي مرغ، گوشت، غذاهاي دريايي و سبزيجاتي كه
مصرف ميكنيد، چند قطره آب ليمو بريزيد.
بسياري از افراد عقيده دارند، آب ليمو ميتواند نقش نمك را
در غذا ايفا كند. اگر از طعم ليمو خسته شدهايد، از طعم ترش و خوشمزه نارنج
استفاده كنيد.
6- ضد سرطان است
طبق تحقيقات، نوشيدن چاي سبز و سياه همراه با پوست ليمو در
آن، خطر ابتلا به سرطان پوست را تا 75 درصد كاهش مي دهد.
از ليمو براي پيشگيري از آفتاب سوختگي نيز استفاده ميشود. تركيبات
طبيعي موجود در چاي همراه با پوست ليمو، بدن را در برابر اشعه UV مضر خورشيد كه مهمترين عامل ابتلا به
سرطان پوست است، محافظت ميكند.
سعي كنيد به جاي قهوهاي كه صبحها ميخوريد، پوست ليمو را در چاي بريزيد و بخوريد، چرا كه
قهوه خاصيتي جز بيدار نگه داشتن شما ندارد.
7- رفع خستگي ميكند
گرماي شديد تابستان، ميتواند شما را كاملا خسته و فرسوده
كند پس، براي اينكه بتوانيد شاداب و با طراوت شويد، چند قطره آب ليمو به قالب آبي
كه داخل جايخي مي گذاريد اضافه كنيد و نگران نباشيد كه بعد به چه مصرفي خواهد رسيد
چرا كه آب ليموي داخل يخ، تقريبا هر نوشيدني را خوش طعمتر ميكند.
اگر مزه ترش را ميتوانيد تحمل كنيد، در قالبي كه درون
جايخي ميگذاريد، فقط آب ليمو، بريزيد و بگذاريد يخ ببندد كه نتيجه آن، آب
ليموي يخزده بسيار ترشي خواهد بود كه ميتوان از آن براي هر نوشيدني كه با يخ
مصرف ميشود، استفاده كرد.
8- ضامن سلامتي شماست
آب ليمو ميتواند بسياري از بيماريها را معالجه كند، براي
مثال براي گلو درد، اگر آب ليمو را به مدت يك دقيقه، سه بار در روز قرقره كنيد،
پس از چند بار استفاده ، اثرخوب درماني آن را خواهيد ديد. از آب ليمو براي تصفيه
كليهها، كبد و خون نيز استفاده ميشود.
اگر آب ليمو را مانند چاي، داغ بنوشيد اثرات درماني خوبي
خواهد داشت. آب ليمو براي سيستم هاضمه نيز اعجاز ميكند و خاصيت ضد تهوع دارد و
در درمان سوزش قلب، اسهال و يبوست بكار ميرود.
همشهري آنلاين - شهره فرجي