ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 12 ارديبهشت 1403
چهارشنبه 12 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 29 تير 1390     |     کد : 22712

رهبر انقلاب درديدار مسئولان كتابخانه‌ها وجمعي‌از كتابداران:شرايط فعلي توليد و نشر كتاب و آمارهاي مطالعه راضي‌كننده نيست

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با اشاره به سابقه كهن و تاريخي ملت مسلمان ايران در توليد كتاب و كتابخواني شرايط كنوني توليد و نشر كتاب و آمارهاي مطالعه كتاب را در كشور راضي‌كننده ندانستند.

 حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با اشاره به سابقه كهن و تاريخي ملت مسلمان ايران در توليد كتاب و كتابخواني شرايط كنوني توليد و نشر كتاب و آمارهاي مطالعه كتاب را در كشور راضي‌كننده ندانستند.

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از پايگاه اطلاع‌رساني دفتر مقام معظم رهبري، حضرت آيت‌الله خامنه‌اي رهبر معظم انقلاب اسلامي امروز در ديدار مسئولان كتابخانه‌هاي بزرگ و عمومي و جمعي از كتابداران سراسر كشور با اشاره به سابقه كهن و تاريخي ملت مسلمان ايران در توليد كتاب و كتابخواني، شرايط كنوني توليد و نشر كتاب و آمارهاي مطالعه كتاب را در كشور راضي‌كننده ندانستند و همه مسئولان دستگاه‌هاي فرهنگي و مرتبط با موضوع كتاب و كتابخواني را به بازنگري جدي و حركتي جديد و فراگير براي ترويج كتابخواني و مطالعه كتاب‌هاي مفيد و سالم به‌ويژه ميان نوجوانان و جوانان فراخواندند.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي در اين ديدار با تشكر و قدرداني از زحمات مسئولان كتابخانه‌ها و كتابداران، برگزاري چنين ديداري را اقدامي نمادين براي احترام به كتاب و كتابخواني بيان كردند و افزودند: با وجود پيشرفت‌هاي اخير در وسايل ارتباط جمعي و ارتباطات جديد و نوظهور، كتاب هيچ‌گاه منزوي نخواهد شد و هيچ ابزار پيشرفته ارتباطاتي و فرهنگي نمي‌تواند جايگزين كتاب شود.

كتابخواني يكي از موضوعاتي بود كه رهبر انقلاب اسلامي به تبيين ابعاد مختلف آن پرداختند و لازمه اهتمام به كتاب را ترويج كتابخوانيِ همراه با تدبر دانستند.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با تأكيد بر اينكه همه دستگاه‌هاي آموزشي و فرهنگي براي ترويج كتابخوانيِ همراه با تدبر‌ وظيفه دارند، افزودند: از آموزش و پرورش و مدارس ابتدايي تا دستگاه‌هاي ارتباط جمعي و تبليغاتي اعم از مطبوعات و صدا و سيما در ترويج كتابخواني مسئول هستند.

ايشان فراگير شدن تبليغات كتاب و كتابخواني در دستگاه‌هاي ارتباط جمعي و تبليغاتي را ضروري خواندند و خاطرنشان كردند: امروز براي برخي كالا‌ها و محصولات كم‌اهميت و حتي مضر تبليغات گسترده‌اي در صدا و سيما و مطبوعات مي‌شود اما براي كتاب كه محصولي باعظمت و باارزش است، تبليغ و تشويق مناسبي صورت نمي‌گيرد.

رهبر انقلاب اسلامي تأكيد كردند: كتابخواني بايد به يك عادت هميشگي در مردم به‌ويژه جوانان تبديل شود و در سبد كالاهاي مصرفي خانواده سهمي قابل قبول پيدا كند.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي در ادامه سخنان خود به موضوع كتابخانه‌ها و نقش مهم كتابداران براي راهنمايي كتابخوان‌ها اشاره كردند و افزودند: مهم‌ترين و سنگين‌ترين وظيفه در كتابخانه‌ها، به‌عهده كتابداران است.

ايشان با تأكيد بر اينكه كتابداران منبع و مرجعي براي راهنمايي مراجعين به كتاب هستند، خاطرنشان كردند: يكي از نيازهاي كنوني، نظم مطالعاتي ميان دوستداران كتاب است كه كتابداران با راهنمايي صحيح مي‌توانند اين خلأ را برطرف كنند.

رهبر انقلاب اسلامي نقش كتابداران را در جهت‌دهي به مراجعان براي كتابخواني همراه با تأمل يادآور شدند و با اشاره به اهميت برنامه‌هاي مطالعاتي افزودند: يكي از نيازهاي مهم جامعه به‌ويژه نسل نوجوان و جوان طراحي سير مطالعاتي در موضوعات مختلف و با تنوع مناسب است.

عرضه كتاب سالم و جلوگيري از ورود كتاب‌هاي مضر، يكي ديگر از محورهاي سخنان حضرت آيت‌الله خامنه‌اي بود.

ايشان درباره اين موضوع خاطر‌نشان كردند: لزوماً هر كتابي مفيد نيست و نمي‌توان بازار كتاب را آزاد گذاشت تا كتاب‌هاي مضر وارد جامعه شوند.

رهبر انقلاب اسلامي با تأكيد بر لزوم ترويج كتاب‌هاي خوب و سالم و جلوگيري از تغذيه معنوي ناسالم افزودند: گاهي در بازار كتاب، كارهايي به ظاهر فرهنگي ولي با مقاصد سياسي و انحرافي ديده مي‌شوند كه بايد به اين موضوع توجه جدي‌تري شود.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي تأكيد كردند: توليد، ترجمه و نشر كتاب بايد برطرف‌كننده نياز‌ها و خلأهاي فكري جامعه باشد.

رهبر انقلاب اسلامي همه دستگاه‌هاي فرهنگي و تبليغاتي كشور را به حركتي جديد و فراگير در ترويج كتاب و كتابخواني فراخواندند و خاطرنشان كردند: تيراژهاي چند هزاري و چاپ‌هاي مكرر كنوني كتاب، شايسته كشوري 75 ميليوني و با جمعيت گسترده جوان نيست.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با اشاره به درصد بسيار بالاي باسوادي در كشور افزودند: بايد از اين فرصت براي گسترش توجه به كتاب‌هاي مورد نياز جامعه و كتابخواني همراه با فكر و تدبر استفاده شود.


نوشته شده در   چهارشنبه 29 تير 1390  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode