ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : دوشنبه 17 ارديبهشت 1403
دوشنبه 17 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 9 فروردين 1390     |     کد : 17278

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي رهبر معظم انقلاب اسلامي، تاكيد كردند: گسترش روحيه ابتكار و نوآوري راهگشاي تسريع در پيشرفت كشور است

معظم انقلاب تاكيد كردند: گسترش روحيه ابتكار و نوآوري راهگشاي تسريع در پيشرفت كشور است

معظم انقلاب تاكيد كردند: گسترش روحيه ابتكار و نوآوري راهگشاي تسريع در پيشرفت كشور است
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي رهبر معظم انقلاب اسلامي، در اولين هفته كاري سال نو، روز دوشنبه از طرح‌هاي توليد و توسعه صنايع «نفت، گاز و پتروشيمي» در منطقه پارس جنوبي در عسلويه بازديد كردند.

به گزارش خبرگزاري فارس ، حضرت آيت‌الله خامنه‌اي در بازديد از اين صنايع، بر رعايت موازين محيط زيست و تلاش مستمر بر توليد ارزش افزوده تأكيد كردند.

رهبر انقلاب اسلامي هم‌چنين گسترش روحيه ابتكار و نوآوري را، راهگشاي تسريع در پيشرفت كشور خواندند.

ضرورت انتقال دانش «طراحي – مهندسي – مديريتي و اجرايي» به نسل جوان از ديگر نكاتي بود كه رهبر انقلاب اسلامي در بازديد از فازهاي مختلف منطقه پارس جنوبي خاطرنشان كردند.

ميدان گازي پارس جنوبي، 47 درصد ذخائر گاز ايران را كه حدود 8 درصد كل ذخاير گاز جهان مي‌شود، در خود جاي داده است.

در ابتداي سفر يك روزه رهبر انقلاب اسلامي، مسوولان منطقه پارس جنوبي موقعيت كلي صنايع مختلف اين منطقه را با استفاده از ماكت و نقشه تشريح كردند.

براساس توضيحات مسوولان، در اين منطقه مهم صنعتي – اقتصادي، تاكنون 10 فاز به طور كامل به توليد رسيده و 19 فاز ديگر در دست طراحي يا اجراست. واحدهاي به توليد رسيده، در مجموع روزانه 210 ميليون متر مكعب گاز شيرين، 40 هزار بشكه ميعانات با ارزش گازي ،و 200 تن گوگرد توليد مي‌كنند. ارزش ميدان پارس جنوبي، معادل صد و بيست سال صادرات نفت ايران است.

رهبر انقلاب اسلامي در ادامه سفر به منطقه پارس جنوبي، بيش از 2 ساعت از واحدهاي مختلف صنعتي اين منطقه، بازديدكردند.

در طول بازديد ، مسوولان واحدهاي مختلف توضيحات لازم را بيان مي‌كردند.

بر اساس اين توضيحات گاز ترش مورد نياز هر واحد صنعتي در اين منطقه، از ميدان عظيم گازي پارس جنوبي تأمين و با بيش از 100 كيلومتر لوله گذاري در بستر دريا به ساحل منتقل مي‌شود.

در اين روند تاكنون حدود هزار و پانصد كيلومتر لوله‌گذاري در بستر دريا انجام شده است. گاز ترش در واحدها و تأسيسات مختلف به گاز شيرين و مواد مورد نياز مجتمع‌هاي پتروشيمي تبديل مي‌شود.

به گفته مسوولان منطقه ، علاوه بر فازهاي دهگانه‌اي كه تاكنون در پارس جنوبي به توليد رسيده، امسال نيز، فازهاي 15، 16، 17 و 18 در اين منطقه به بهره برداري مي‌رسد.

مسووليت فازهاي 15 و 16 را قرارگاه سازندگي خاتم‌الانبيا بر عهده دارد و كليه مراحل طراحي - مهندسي و اجراي اين دوفاز به دست متخصصان ايراني انجام شده است.

رعايت دقيق استانداردهاي علمي – صنعتي در اين دو فاز، موجب شده طراحي و مهندسي آن‌ها، در ديگر فازهاي توسعه پارس جنوبي مبنا قرار گيرد.

مسوولان منطقه پارس جنوبي در بازديد رهبر انقلاب اسلامي همچنين اعلام كردند امسال با بهره‌برداري از فازهاي 17 و 18، پنجاه ميليون مترمكعب به ظرفيت گاز خانگي كشور افزوده مي‌شود كه اين گام بلند، تأمين با ثبات و مطمئن گاز مورد نياز مردم در سراسر ايران و افزايش يك ميليون انشعاب گاز شهري و روستايي را امكان‌پذير مي‌كند.

علاوه بردستگاه‌ها و وزارتخانه‌هاي مختلف، بيش از صد پيمانكار و شركت خصوصي نيز در طراحي و اجراي فازهاي 29گانه توليد و توسعه پارس جنوبي فعالند و تنها در سال گذشته، حدود 11 ميليارد دلار در اين منطقه سرمايه‌گذاري داخلي و خارجي شده است.

ميزان استفاده از تجهيزات ساخت داخل در واحدهاي صنعتي منطقه راهبردي پارس جنوبي، در اوايل بهره‌برداري يعني حدود يك دهه قبل، 15 درصد بود كه اين ميزان اكنون به 60 درصد رسيده است.

همچنين براساس اطلاعاتي كه مسوولان منطقه در طول بازديد رهبر انقلاب اسلامي براي ايشان بيان كردند، ميانگين مدت اجراي پروژه‌ها 70 ماه بوده كه با مطالعات عميق علمي و تدابير پيچيده تخصصي اكنون به 35 ماه رسيده است.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي در بازديد از اين صنايع، بر رعايت موازين محيط زيست و تلاش مستمر بر توليد ارزش افزوده تأكيد كردند.

در منطقه پارس جنوبي همچنين، چندين مجتمع پتروشيمي احداث شده و يا در دست احداث است.پتروشيمي نوري يا برزويه كه عظيم‌ترين واحد آروماتيك كشور به شمار مي رود از جمله اين واحدها است. پتروشيمي نوري با توليد بوتان – پروپان و متان، نقش مهمي در تأمين مواد مورد نياز صنايع مختلف كشور ايفا مي كند.

توليد بنزين با خلوص و اُكتان بسيار بالا از جمله نوآوريهايي است كه در اين مجتمع پتروشيمي صورت گرفته و تهديد دشمن را براي تحريم فروش بنزين به ايران، پيشاپيش خنثي كرده است.

رهبر انقلاب اسلامي پس از بازديد از اين واحد پتروشيمي، گسترش روحيه ابتكار و نوآوري را، راهگشاي تسريع در پيشرفت كشور خواندند.

علاوه بر پتروشيمي نوري چندين واحد پتروشيمي ديگر در پارس جنوبي در دست احداث است كه پتروشيمي كاويان از جمله آن‌هاست. اين واحد عظيم صنعتي با ظرفيت سالانه 2 ميليون تن، بزرگترين واحد پتروشيمي در نوع خود محسوب مي‌شود. اين مجتمع كه تاكنون حدود 1 ميليارد دلار در آن سرمايه‌گذاري شده امسال به بهره‌برداري مي‌رسد.

ضرورت انتقال دانش «طراحي – مهندسي – مديريتي و اجرايي» به نسل جوان از ديگر نكاتي بود كه رهبر انقلاب اسلامي در بازديد از فازهاي مختلف منطقه پارس جنوبي خاطرنشان كردند.

در حال حاضر حدود 53 هزار نفردر واحدهاي مختلف صنعتي – اقتصادي اين منطقه شاغلند كه ميانگين سني اكثر آنها حدود 30 سال است.

مسوولان منطقه پارس جنوبي در بازديد حضرت آيت‌الله خامنه‌اي از اين منطقه همچنين اعلام كردند تا سال 94، پنجاه و پنج ميليون تن ظرفيت نصب شده پتروشيمي در اين منطقه ايجاد خواهد شد.

رهبر انقلاب اسلامي قبل از بازديد از واحدهاي منطقه پارس جنوبي، در جمع مديران ارشد و اجرايي صنعت نفت كشور و پيمانكاران طرح‌هاي مختلف توليد – توسعه پارس جنوبي حضور يافتند.


نوشته شده در   سه شنبه 9 فروردين 1390  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode