ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 30 ارديبهشت 1403
يکشنبه 30 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : پنجشنبه 23 دي 1389     |     کد : 14050

انجام آزمايش خون با تلفن همراه

محققان دانشگاه «رود‌آيلند» آمريكا به سرپرستي يك استاد ايراني موفق به ساخت يك دستگاه قابل حمل براي آزمايش خون شده‌اند كه نتايج آزمايش را در كمتر از 30 دقيقه در اختيار فرد قرار مي‌دهد.

جام جم آنلاين: محققان دانشگاه «رود‌آيلند» آمريكا به سرپرستي يك استاد ايراني موفق به ساخت يك دستگاه قابل حمل براي آزمايش خون شده‌اند كه نتايج آزمايش را در كمتر از 30 دقيقه در اختيار فرد قرار مي‌دهد.
به گزارش ايسنا ، تاكنون براي آزمايش خون بايد مدت‌ها در صف آزمايشگاه ايستاده و روزها براي پاسخ آن منتظر مي‌مانديم اما دكتر محمد فقري از استادان مهندسي مكانيك دانشگاه رود‌آيلند با ساخت اين تراشه مدت پاسخگويي را به كمتر از 30 دقيقه رسانده‌ است.

فقري كه رهبري اين تحقيقات را به عهده دارد ، اظهار كرد: اين پيشرفت گامي بزرگ در تشخيص بيماري‌ها از طريق خون است كه بيمار مي‌تواند اين آزمايش را در يك كلينيك ، مطب دكتر يا به راحتي در خانه انجام دهد. ديگر نيازي به چند روز انتظار براي نتيجه نبوده و بيماران مي‌توانند در همان روز مراجعه به پزشك ، پاسخ را دريافت كنند.

با اين فناوري تراشه آزمايشگاهي، يك قطره خون روي يك كارتريج پليمر پلاستيك كه اندازه آن كوچك‌تر از يك كارت اعتباري بوده قرار گرفته و سپس اين كارت وارد يك بيوحسگر به اندازه يك جعبه كفش شده كه داراي يك طيف‌سنج مينياتوري و ميكروپمپ فيزوالكتريك است.

اين سيستم در مقايسه با دستگاه‌هاي مشابه از اندازه بسيار كوچك‌تري برخوردار بوده ، حمل آن ساده‌تر و نمونه خوني بسيار كمي براي استفاده در آن لازم است.

به گفته فقري ، ممكن است كارتريج‌هاي بيشتر نيز براي كشف نشانه‌هاي زيستي بيماري‌هاي ديگر طراحي شوند.

محققان در حال‌حاضر در حال كار بر روي اين دستگاه به منظور شناسايي سطوح پروتئين آميلوئيد بتا كه از نشانه‌هاي بيماري آلزايمر است، هستند. اين دستگاه همچنين مي‌تواند پاتوژن‌هاي بدخيم را از جمله اچ.آي.وي، هپاتيت B و آنفلوانزاي خوكي تشخيص دهد.

همچنين فقري از كوچك‌سازي اين فناوري تا اندازه يك برنامه قابل نصب روي گوشي‌هاي هوشمند در آينده خبر داد.

استاد دانشگاه رود‌آيلند معتقد است كه با تعبيه بيوحسگر در كارتريج و با استفاده از انرژي رايانه‌ اي گوشي همراه و همچنين قابليت‌هاي ارتباط بي‌سيم، بيماران قادر خواهند بود كه اين آزمايشات را خود انجام داده و نتايج را بلافاصله از طريق تلفن همراه به مطب پزشك خود منتقل كنند. از اين طريق بسياري از هزينه‌هاي پزشكي كاهش خواهند يافت
.


نوشته شده در   پنجشنبه 23 دي 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode