ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : جمعه 14 ارديبهشت 1403
جمعه 14 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : پنجشنبه 20 آبان 1389     |     کد : 11292

برنامه هاي تغذيه اي در بحران

اين برنامه، غذا براي كل جمعيت بلا ديده را فراهم مي‌آورد كه بايستي از طريق مواد غذايي مناسب حداقل روزانه 2100 كيلو كالري انرژي و 50 گرم پروتئين را برا ي هر فرد در اوايل بحران تأمين نمايد.

برنامه هاي تغذيه اي در بحران شامل موارد ذيل است :

1- برنامه تغذيه همگاني:

اين برنامه، غذا براي كل جمعيت بلا ديده را فراهم مي‌آورد كه بايستي از طريق مواد غذايي مناسب حداقل روزانه 2100 كيلو كالري انرژي و 50 گرم پروتئين را برا ي هر فرد در اوايل بحران تأمين نمايد.

2- برنامه تغذيه تكميلي:

برنامه تغذيه تكميلي غذاي اضافي براي گروههاي آسيب پذير (مادران باردار و شيرده ـ كودكان زير 5 سال – سالمندان)وآنهايي كه نياز به نوتواني تغذيه اي (بيماران) دارند را تأمين مي‌كند.

3- برنامه تغذيه درماني:

برنامه تغذيه درماني جهت كاهش ميزان مرگ و مير در كودكاني كه از سوءتغذيه شديد رنج مي‌برند تدوين مي‌گردد. همچنين ارائه مشاوره تغذيه به افراد رنجور و بيمار در جهت استفاده بهينه از منابع غذايي موجود و كم كردن خطر بعضي از بيماريها مثل فشار خون، ديابت، بيماريهاي قلبي را نيز شامل مي‌گردد.

4- آموزش تغذيه به مديران و افرادي كه در ارتباط با آماده سازي براي شرايط بحران ملي و پاسخگويي به آنها درگير هستند و به كل جمعيت :در جهت استفاده بهينه از گروههاي مواد غذايي و آگاهي خانواده‌ها درمورد نحوه تغذيه افراد در سنين مختلف و مراقبت بيشتر افراد آسيب پذير بايد برنامه آموزشي چهره به چهره و گروهي در منطقه تدوين گردد. همچنين آموزش روتين و سلسله مراتبي بر اساس طرح درس به كليه پرسنل وافراد درگير در بحران الزامي به نظر مي‌رسد.

  •  تغذيه حادثه ديدگان از غذاهاي متداول با در نظر گرفتن عادات غذايي در منطقه وقوع حادثه، به طرق زير امكان پذير است:

الف ) مواد غذايي خشك غير قابل فساد:

اين موادرا به طور هفتگي به هر خانوار اسكان داده شده در چادر تحويل مي‌دهند كه با آموزش توصيه‌هاي بهداشتي اقدام به تهيه غذاي دلخواه خود نمايند.

فرآوردهاي لبني و پروتئيني و ميوه و آبميوه:

اين مواد بايد بطور روزانه به آسيب ديدگان تحويل داده شوند زيرا اين مواد فسادپذيري بالايي دارند.

پ ) غذاهاي كنسرو شده و شير استريليزه شده:

همراه با ماندگاري طولاني (تاريخ مصرف )در هفته ارائه گردد.


نوشته شده در   پنجشنبه 20 آبان 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode