ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 11 ارديبهشت 1403
سه شنبه 11 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 19 مهر 1389     |     کد : 10193

نخوردن صبحانه ضريب هوشي كودكان را كاهش مي‌دهد

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان گفت: نخوردن صبحانه ضريب هوشي و قدرت يادگيري كودكان و دانش آموزان را كاهش داده و به خستگي زودهنگام آنان منجر مي‌شود.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان گفت: نخوردن صبحانه ضريب هوشي و قدرت يادگيري كودكان و دانش آموزان را كاهش داده و به خستگي زودهنگام آنان منجر مي‌شود.
دكتر"مهدي سالك" فوق تخصص غدد روزيكشنبه درگفتگوبا ایرنا افزود: خوردن صبحانه نقش مهم واساسي درافزايش قدرت يادگيري،خلاقيت وابتكار كودكان دارد ، بنابراين والدين بايد نسبت به صرف صبحانه فرزندان ، بيش از ديگر وعده غذائي دقت كنند.
وي اظهار داشت: كودكان هفت تا هشت ساعت بعد از خوردن شام، در ناشتايي بسر مي‌برندو با صرف صبحانه مغز از قند كافي به عنوان غذا و منبع انرژي استفاده مي‌كند.
سالك افزود: براي اينكه كودك و دانش‌آموزاشتهاي كافي براي خوردن صبحانه داشته باشند ، بايد شام را در ساعات ابتدايي شب صرف كنند و شبها در ساعت معيني بخوابند تا صبح زود بيدار شوند و وقت كافي براي خوردن صبحانه داشته باشند.
وي بااشاره به اين كه برخي از آنان علاقه مند به‌خوردن صبحانه نيستند گفت:
در اين موضوع والدين مي‌توانند بادادن تنقلات سنتي مانند گردو ، بادام و نيز يك عدد كيك ، صبحانه مقطعي فرزند خود را تامين و براي بردن لقمه نان و پنير به عنوان صبحانه كامل به مدرسه ترغيب شوند.
وي افزود : اگر مدت زمان نخوردن صبحانه طولاني تر باشد، نگهداري قندخون در سطحي كه مغز قادر به فعاليت طبيعي خودباشد، دشوارتر و يادگيري ، تمركز حواس و تعادل حركتي آنها مختل مي‌شود.
وي با بيان اينكه نخوردن صبحانه درصورتي كه تداوم يابد تبديل به عادت مي‌شود، گفت: اين امر موجب دريافت كم مواد مغذي روزانه مورد نياز فرد را مي‌شود كه در وعده‌هاي ديگر جايگزين نخواهد شد.
وي آگاهي دادن كودكان و دانش آموزان از سوي والدين و مسئولان مدارس ،از تاثيرات بد نخوردن صبحانه امري ضروري دانست و گفت: غذاهايي مثل فرني، شيربرنج، حليم و عدسي كه اغلب مورد علاقه كودكان هستند، از ارزش غذايي بالايي برخوردارند، كه مي‌تواند كودكان را به خوردن صبحانه علاقه مند كند.
اين متخصص غدد نان، پنير و گردو، نان و تخم مرغ، نان ، كره ، مربا و نان ، كره و خرما همراه با يك ليوان شير را صبحانه‌هايي سالم و مغذي براي رشد و تنظيم فعاليت غدد كودكان سنين مدرسه دانست.
دكتر"علي رنجبران" كارشناس علوم تغذيه دانشگاه اصفهان نيز گفت: مهمترين وعده غذائي براي كودكان و نوجوانان به دليل داشتن پروتئين و فيبر صبحانه است.
وي افزود :ميل كردن "صبحانه سالم" كاملا ضروري است به‌طوريكه حذف آن براي سلامت جسمي و روحي بسيار مضر است و در درازمدت باعث بروز بيماري‌هاي تغذيه، خوني و استخواني مي‌شود.
اين كارشناس علوم تغذيه گفت: بررسي‌ها نشان داده‌است كه خوردن صبحانه حتي يك "لقمه ساده" نان و پنير ، خرما، گردو و تخم مرغ، توانايي ذهني و رواني را در افراد بخصوص كودكان كه درحال رشد هستند و نياز به مواد مغذي دارند، افزايش مي‌دهد.
وي،بابيان‌اين كه اغلب كودكان در نخوردن صبحانه‌ازوالدين خود الگوبرداري مي كنند،افزود: به‌دليل اين كه زندگي ماشيني فرصت خوردن صبحانه را از مردم گرفته است بهتر است آنها از شب قبل ، صبحانه خود و كودك را به شكل لقمه‌يي آماده كنند و در زمان مناسب ساعات اوليه روز ميل نمايند.
وي باتاكيد براين كه مي‌توان هر وعده غذايي را به جزء صبحانه‌ازسبد تغذيه روزانه حذف كرد، گفت: خانواده‌ها بايد عادت غلط نخوردن صبحانه را ترك كنند زيرا در درازمدت به بيماريهاي سوء تغذيه، پوكي استخوان و كند ذهني دچار مي شوند.


نوشته شده در   دوشنبه 19 مهر 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode