ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 7 مرداد 1403
يکشنبه 7 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 6 آبان 1393     |     کد : 79957

چرا بینی کودکم می‌گیرد؟

بسیاری از مادران هنگام سرماخوردگی فرزندانشان از گرفتگی بینی کودکان در رنج هستند. آنها انتظار گرفتگی بینی کودکشان را در روزهای اول سرماخوردگی دارند، ولی مشکل وقتی پیش می‌آید که کودک مدت زیادی گرفتگی بینی دارد و نمی‌تواند از آن نجات پیدا کند.

بسیاری از مادران هنگام سرماخوردگی فرزندانشان از گرفتگی بینی کودکان در رنج هستند. آنها انتظار گرفتگی بینی کودکشان را در روزهای اول سرماخوردگی دارند، ولی مشکل وقتی پیش می‌آید که کودک مدت زیادی گرفتگی بینی دارد و نمی‌تواند از آن نجات پیدا کند.

جام جم سرا: نوزادان بلافاصله بعد از تولد به‌طور طبیعی به دلیل تنگی فضای بینی و پشت حلق، به‌دنبال التهاب مختصر در این ناحیه دچار گرفتگی بینی می‌شوند.

آنها هنگام بلع شیر مادر چون فقط به بینی خود برای تنفس وابسته‌اند دچار گرفتگی بینی می‌شوند و این امر در خوردن شیر مادر ایجاد اختلال می‌کند.

در سنین بالاتر با توجه به این که سرماخوردگی بسیار شایع است، هر بار ابتلا به آن با گرفتگی بینی همراه خواهد بود.

به خاطر داشته باشید در جریان بهبود سرماخوردگی به دلیل غلیظ شدن ترشحات بینی و پشت حلق کودکان، شدت گرفتگی بینی بیشتر خواهد شد و مادر با فکر این‌که کودک نیاز به داروی بیشتر دارد ممکن است خودسرانه اقدام به دادن آنتی‌بیوتیک به کودکش کند که اصلا توصیه نمی‌شود.

در کودکانی که رینیت آلرژیک دارند نیز التهاب در فضای بینی و سینوس‌ها باعث آبریزش و عطسه و گرفتگی بینی می‌شود که با درمان‌های معمول بهبود پیدا نمی‌کند.

این کودکان معمولا شدت علائم را در فصول خاص، صبح‌ها یا هنگام مواجهه با مواد آلرژن دارند. معمولا گرفتگی بینی در این کودکان با بزرگی آدنوئید (لوزه‌های پشت حلقی) همراه است و خرخر هنگام خواب نیز به مشکلات آنها اضافه می‌شود.

در سنین بالاتر و با کامل شدن اندازه سینوس‌ها گرفتگی بینی با سینوزیت همراه می‌شود و بهره‌گیری از درمان‌های متعدد از نظر باز نگهداشتن بینی و کنترل عفونت‌هایی که به‌طور مکرر در فضای سینوس رخ می‌دهد ضروری می‌شود.

کودکانی که سینوزیت با منشأ آلرژیک و غیرآلرژیک دارند، به دلیل عبور ترشحات از فضای پشت حلق، دچار سرفه‌های مکرر می‌شوند که این سرفه‌ها صبح‌ها همراه با خروج ترشحات فراوان از بینی کودک خواهد بود.

بی‌شک در چنین شرایطی توجه به مراقبت از دستگاه تنفسی کودک در فصل سرما و پیشگیری از عفونت‌های تنفسی مکرر لازم است.

از مواجهه کودک با هوای سرد بدون پوشش مناسب باید خودداری کرد و به‌طور مرتب از سبزیجات سبز و زرد مانند کاهو و فلفل سبز و هویج و انواع میوه‌ها و مرکبات برای تغذیه فرزندتان استفاده کرده و در صورتی که وی مبتلا به آلرژی است باید از مواجهه با دود سیگار، عطر، گرد و خاک و مواد آلرژن موجود در هوا و مواد خوراکی اجتناب شود تا فصل زمستان با شادی و سلامت پشت سر گذاشته شود.

دکتر فریبا شیروانی - متخصص اطفال و فوق‌تخصص عفونی اطفال


نوشته شده در   سه شنبه 6 آبان 1393  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode