دانشمندان قبلا معتقد بودند انقراض بزرگ با کاهش اندازه ارگانیسم ها پس از آن در پی واقعه ای که اثر لی لی پوتی نامیده می شود، مرتبط است. تصور می شود این تغییرات در واکنش به دسترسی کمتر به مواد غذایی و تغییرات دیگری در محیط بوده که می تواند به دنبال واقعه انقراض بزرگ رخ داده باشد.
بنابراین بازماندگان انقراض بزرگ باید دارای اندازه بدنی کوچک تری نسبت به خویشاوندان خود که قبل از واقعه انقراض بزرگ می زیسته اند، باشند. به منظور بررسی بیشتر این اثر، دانشمندان تغییرات اندازه یکی از بی مهرگان آبزی به نام بریوزوان (خزه زیان) را قبل و بعد از واقعه انقراض بزرگ بررسی کردند. آنها 59 گونه از این بی مهرگان را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و هیچ تغییرات قابل توجهی در اندازه طول بدن آنها نیافتند. بعلاوه اندازه های دو گونه از کولونی بریوزوان ها یعنی کولونی های ماستریچتیان 210 و کولونی دانیان 163 هیچ کاهش اندازه محسوسی قبل و بعد از رویداد انقراض بزرگ نشان نمی دادند. گرچه حداکثر اندازه کولونی در سه نوع از چهار گونه زنده بریوزوان ها کاهش یافته بود. محققان پیشنهاد می کنندعدم تغییر اندازه در اکثر بریوزوان ها مورد مطالعه در این تحقیق ممکن است نشان دهنده این موضوع باشد که اثر لی لی پوت در تمام سطوح جهانی یکسان نبوده و ممکن است این میزان در میان موجودات مختلف متفاوت باشد.
دکتر سوگات اضافه می کند نبود اثر لی لی پوت به طور واضح در تجزیه و تحلیل بریوزوان ها در این مطالعه حاکی از آن است که همه ارگانیسم ها واکنش یکسانی به وقایع انقراض بزرگ نشان نداده اند.
terradaily / مترجم: آتنا حسن آبادی