ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : جمعه 21 دي 1403
جمعه 21 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 2 مرداد 1390     |     کد : 22874

واكسن آبله مرغان را بزنيم‌يا‌نزنيم؟!

يادتان مي‌آيد وقتي كودك بوديم، به محض ابتلاي يكي از بچه‌هاي فاميل به آبله مرغان به بچه‌هاي آبله نگرفته ديگر توصيه مي‌شد به بيمار مبتلا نزديك شوند تا آنها هم آبله‌مرغان بگيرند و براي هميشه در برابر اين بيماري ايمن شوند، آن هم بيماري‌اي كه شايد برخي از آثار آن براي هميشه روي پوست شما باقي مي‌ماند.

جام جم آنلاين: يادتان مي‌آيد وقتي كودك بوديم، به محض ابتلاي يكي از بچه‌هاي فاميل به آبله مرغان به بچه‌هاي آبله نگرفته ديگر توصيه مي‌شد به بيمار مبتلا نزديك شوند تا آنها هم آبله‌مرغان بگيرند و براي هميشه در برابر اين بيماري ايمن شوند، آن هم بيماري‌اي كه شايد برخي از آثار آن براي هميشه روي پوست شما باقي مي‌ماند.

جالب آن‌كه امروزه ديگر ديدگاه بسياري از والدين، براساس افزايش آگاهي‌شان نسبت به مباحث علمي، مثل گذشته نيست، چرا كه نمي‌خواهند فرزندانشان درد، خارش، سوزش تاول‌هاي ريز و انبوه و حتي در بعضي موارد عوارض بسيار جدي‌تر آبله مرغان را تحمل كنند. آن هم در شرايطي كه مي‌شود با تزريق واكسن اين بيماري از بروز عوارض آن در كودكان و حتي بزرگسالاني كه به آن مبتلا نشده‌اند، جلوگيري كرد.

ابتلا به آبله مرغان خطرناك نيست

آبله مرغان از آن دست بيماري‌هاي ويروسي و واگيردار است كه شيوع آن در كودكان 3 تا 12 ساله، بخصوص در فصل بهار، زياد است و با جوش‌هاي قرمز تاول‌مانند همراه است كه ظرف 6 تا 7 روز در كل بدن ظاهر مي‌شود و بعد از آن طي 10 روز فروكش مي‌كند و فرد مبتلا بايد تا پايان 10 روز دوره نقاهت، به منظور جلوگيري از گسترش بيماري از ديگران جدا باشد، چرا كه مسري بودن بيماري از 2 تا 3 روز قبل از بروز نشانه‌هاي آن آغاز و تا زمان خشك شدن تاول‌ها ادامه مي‌يابد. اينها را مرور كرديم تا به ديدگاه بسياري از متخصصان و از جمله مديران و كارشناسان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي كشورمان اشاره كنيم كه معتقدند ابتلا به اين بيماري خطرناك نيست و به همين جهت لزومي به ايمن‌سازي در برابر آن با تزريق واكسن وجود ندارد و ابتلا به آن ايمني بالاتري رابراي هميشه در شخص ايجاد مي‌كند.

وزارت بهداشت: تزريق واكسن ضرورتي ندارد

دكتر محمدمهدي گويا، رئيس مركز مديريت بيماري‌هاي وزارت بهداشت در گفت‌وگو با «جام‌جم» با تاكيد بر اين‌كه وزارت بهداشت تنها مجوز واردات مقاديري از واكسن آبله مرغان را به انستيتو پاستور داده است، مي‌گويد: تزريق اين واكسن از ديدگاه كميته ايمني زيستي كشور در وزارت بهداشت ضرورتي ندارد، چراكه نه تنها بيماري با عوارض ناچيزي همراه است، بلكه ابتلا به آن ايمني بيشتري ايجاد مي‌كند. تنها ضروري است افرادي كه به نقص ايمني يا برخي انواع سرطان مبتلا هستند و نيز مسافران خارج از كشور اين واكسن را تزريق كنند.

به گفته وي،‌ در واقع انستيتو پاستور هم اين واكسن را به قيمت 42 هزار تومان و فقط براي تزريق به مسافراني كه به كشورهايي بايد سفر كنند كه واكسينه بودن نسبت به اين بيماري براي ورود به آنها ضروري است، تزريق مي‌كند.

وي در پاسخ به اين سوال كه پس چرا از سال 1988 در كشورهايي چون ژاپن و حتي كشور همسايه ما، تركيه و نيز از سال 1995 در آمريكا،تزريق واكسن آبله مرغان به تصويب رسيده و از سال 2005 هم در آمريكا واكسني كه تركيبي از سرخك، اوريون، سرخجه و آبله مرغان است، براي كودكان بين 12 ماه تا 12 سال به صورت عمومي تزريق مي‌شود، اظهار مي‌كند: اين تصميم براساس بررسي‌هاي كميته ايمني زيستي كشورمان فارغ از تصميمات ديگر كشورها گرفته شده و مورد تاييد ماست.

مانعي براي ارتقاي سلامت جامعه

از سوي ديگر دكتر مسعود مرداني، متخصص بيماري‌هاي عفوني ديدگاه متفاوتي در اين باره دارد. او مي‌گويد: ايمني در برابر بيماري‌هاي واگيردار يعني ارتقاي سلامت جامعه. چرا وقتي مي‌شود با ايمني در برابر بيماري‌هاي ميكروبي و ويروسي مثل آبله مرغان و حتي بيماري‌هايي بسيار شايع‌تر از آبله مرغان در ميان كودكان، مثل بيماري آنفلوآنزا (شايع‌ترين عامل عفونت‌هاي تنفسي در كودكان) يا حتي واكسن سرطان دهانه رحم، به عنوان اولين و تنها واكسن ضدسرطان موجود در دنيا، جلوي هزينه‌هاي هنگفتي را كه صرف درمان اين بيماري‌ها مي‌شود، گرفت و عوارض بعضا غيرقابل جبران آنها را هم كاهش داد، نبايد براي واكسيناسيون عمومي آن سرمايه‌گذاري كرد؟!

توسل به راهكارهاي ديگر

در چنين شرايطي، به‌رغم ديدگاه‌ها و بحث‌هاي چالش‌برانگيز مطرح شده از سوي مسوولان وزارت بهداشت مبني بر عدم تاييد واكسن‌هاي آبله مرغان ارائه شده توسط داروخانه‌ها و مطب‌ها، بسياري از والدين ترجيح مي‌دهند اين واكسن را به كودكان خود تزريق كنند، حتي اگر لازم باشد بهاي زيادي نيز بابت آن بپردازند.

يكي از كارشناسان بخش واكسيناسيون انستيتو پاستور در گفت‌وگو با «جام جم» مي‌گويد: به گمان من همه بچه‌ها بايد واكسن آنفلوآنزا را تزريق كنند، چراكه هيچ مادر يا پدري نمي‌خواهد آثار اين بيماري بر صورت دخترش بماند يا فرزندش به علت عوارض جانبي و شديد تنفسي احتمالي ناشي از اين بيماري در بيمارستان بستري شود.

پونه شيرازي
گروه سلامت




نوشته شده در   يکشنبه 2 مرداد 1390  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode