در موزه قرآن و كتابت يكي از موزههاي تخصصي شهر تبريز، انواع نسخ و ادوات مرتبط با نگارش به ويژه نسخ قرآن وجود دارد.
بناي اين موزه در مسجد صاحبالامر تبريز در شرق ميدان صاحبآباد، در قلب شهر تبريز قرار دارد.
اين بناي تاريخي يك گنبد و دو مناره بلند دارد و در ابتدا به عنوان مسجد ويژه شاه طهماسب اول صفوي مورد استفاده قرار ميگرفت.
اين بنا يك بار در سال 1045 هجري قمري توسط امپراطور عثماني تخريب شد و از آن دوره تنها دو اطاق مرمري نقشدار در مدخل دهليز و اندرون بقعه باقي مانده است.
كل بنا به دستخط خوشنويسان شهيري مزين و استاد علاءالدين، خوشنويس مشهور زمان شاه طهماسب سوره «الجن» را در بالاي يكي از طاقها نگاشته است.
مسجد صاحب الامر در زلزله سال 1193 هجري قمري تبريز نيز آسيب فراوان ديد و بعدها مردم آن را بازسازي كردند تا شأن مسجد حفظ شود.
اين بنا پس از مرمت توسط سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي با توجه به قداست مسجد به عنوان موزه قرآن و كتابت تجهيز و افتتاح شد.
علاوه بر نسخ خطي، انواع قلمدانهاي مقوايي داراي نقوش مينياتوري و روكش لاكي، همچنين پلاكهاي فلزي منقوش به ادعيه مختلف، ظروف مزين به آيات وحي و آثار ويژهاي مانند دستخط مبارك اما رضا(ع) كه بر روي پوست نوشته شده در اين محل نگهداري ميشود، خط خوشنويسان بزرگي مانند ملا عبدالباقي تبريزي، ميرزا محمد شفيع تبريزي، ميرزا طاهرخوشنويس و آثار عليرضا عباسي، درويش عبدالمجيد و ميرعماد حسني از ديگر آثار موجود در موزه قرآن و كتابت تبريز است.
بازديد از اين موزه زيبا و معنوي همه روزه از ساعت 9 تا 21 براي عموم هموطنان و مسافران امكان پذير است.