ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 28 آذر 1403
چهارشنبه 28 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 28 آذر 1403     |     کد : 205188

سفيدرويی و سياه‌رويی حقيقی از نگاه قرآن

تفسیر «تسنیم» از تفاسیر ارزشمند قرآن است که طی بیش از ۴۰ سال کوشش و مجاهدت علمی - قرآنی آیت‌الله العظمی عبدالله جوادی آملی، فقیه، عارف، مفسر قرآن...

 تفسیر «تسنیم» از تفاسیر ارزشمند قرآن است که طی بیش از ۴۰ سال کوشش و مجاهدت علمی - قرآنی آیت‌الله العظمی عبدالله جوادی آملی، فقیه، عارف، مفسر قرآن و از مراجع عظام تقلید برای فهم و تدبر بیش از پیش اهل اندیشه و قرآن نگاشته شده است. در جلد پانزدهم آيات ۸۶ تا ۱۵۰ سوره «آل عمران» تفسیر شده است.
سفيدرويی و سياه‌رويی حقيقی از نگاه قرآنبنا به توصیف قرآن کریم از بهشت، بهشتیان در باغ‌های پر نعمت الهی بر کرسی‌های خود می‌نشینند و از شرابی سر به مُهر به نام رحیق سیراب می‌شوند. مُهری که بر این شراب نهاده شده از مُشک است و قرآن دسترسی به آن را سزاوار رقابت و مسابقه می‌داند. این شراب در آمیخته با تسنیم است و تسنیم چشمه‌ای است که مقربان خدا از آن می‌نوشند.
 
به نظر علامه طباطبایی بنابر توصیف قرآن کریم چشمه تسنیم از شراب رحیق برتر است، زیرا این شراب به سبب آمیختگی با تسنیم دلپذیر می‌شود و از طرف دیگر، چون مقربان از تسنیم می‌نوشند، مرتبه آنان از نیکانی که با شراب رحیق سرمست می‌شوند والاتر است. اما صرف آمیخته بودن محتوای رحیق با تسنیم و وصف قرآن کریم از این ترکیب، نمی‌تواند دلیل برتری یکی بر دیگری باشد، مگر آنکه این برتری از طریق بعضی روایات اثبات شود، یا از معنای کلمه مقربان برتری خاصی نسبت به معنای کلمه ابرار به دست آید.
 
تفسیر «تسنیم» از تفاسیر ارزشمند جهان اسلام است که طی بیش از ۴۰ سال کوشش و مجاهدت علمی - قرآنی آیت‌الله العظمی عبدالله جوادی آملی، فقیه، عارف، مفسر قرآن و از مراجع عظام تقلید برای فهم و تدبر بیش از پیش اهل اندیشه و قرآن نگاشته شده است. این تفسیر در شمار «تفاسیر قرآن به قرآن» جای دارد. روش مؤلف، ذکر آیه یا آیات مورد نظر و بررسی آنها طی چهار مرحله‌ است: «گزیده تفسیر»، «تفسیر آیه»، «لطایف و اشارات» و «بحث روایی». عنوان «تسنیم» مأخوذ از آیه ۲۷ سوره مبارکه مطففین در قرآن و نام چشمه‌ای در بهشت است.
 
حلقه پانزدهم از تفسير گرانمايه تسنيم، روشنگر آيات هشتاد و ششم تا يكصد و پنجاهم سوره «آل عمران» است و اين مباحث را دربردارد:
محروميت ظالمان از هدايت خاص الهی، توبه و اصلاح، حكم توبه مرتد، جبران‌ناپذيری كفر، مقام ابرار، مناظره رسول خدا(ص) با يهوديان، لزوم پيروی از دين حنيف، خانه خدا و مردم، امنيت تكوينی حرم الهی، خدای آگاه به غيب و شهادت، شيوه‌های توطئه‌گری اهل كتاب، هماهنگی تبشير و انذار، گستره عاصميت خدا، تقوا و مراتب آن، نعمت اتحاد و برادری، وجوب عقلی امر به معروف، تفرق و اختلاف، سفيدرويی و سياه‌رويی حقيقی، پيامد افول امر به معروف و نهی از منكر، معنای ذليل بودن يهوديان، امّت «قائمة» و امّت «كافره»، صالحان اهل كتاب، تهی‌دستی و عذاب قطعی كافران، دنيا ظرف و هدف انفاق‌های كافران، شمّه‌ای از رذايل دشمنان دين، شدت كينه‌توزی دشمنان اسلام، داستان غزوه اُحد، تقوای سياسی و نظامی، عدد فرشتگان جنگ بدر، تكريم مجاهدان نستوه، آميختگی قهر و مهر خدا، كفر عملی رباخواری، معنای عرض بهشت و...
 
تفسير «تسنيم» در تفسير هر آيه چهار مرحله را در نظر دارد: گزيده تفسير، تفسير آيه (مفردات)، اشارات و لطايف و بحث روايی كه شاخصه ممتاز اين تفسير است.
سرانجام و پس از انجام نگارش ۸۰ جلد از تفسیر «تسنیم» اسفندماه سال جاری در همایش بین‌المللی «تفسیر تسنیم» این گنجینه نورانی به روی اهل معرفت و قرآن گشوده خواهد شد.
 
ایکنا به انگیزه آشنایی بیشتر اهالی قرآن و حدیث با این تفسیر وزین، هر روز یک چشمه نورانی از این تفسیر را در «نسیم تسنیم» به روی مخاطبان گرامی خود می‌گشاید.

 


برچسب ها
نوشته شده در   چهارشنبه 28 آذر 1403  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode