ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : جمعه 15 تير 1403
جمعه 15 تير 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 2 خرداد 1390     |     کد : 19995

ميخک مانع ابتلا به سرطان مي‌شود

ميخک از دو هزار سال پيش به عنوان ادويه به کار مي رفته و داراي خواص زيادي از جمله درمان کننده سرطان است و حتي از ابتلا به سرطان نيز جلوگيري مي کند.

جام جم آنلاين: ميخک از دو هزار سال پيش به عنوان ادويه به کار مي رفته و داراي خواص زيادي از جمله درمان کننده سرطان است و حتي از ابتلا به سرطان نيز جلوگيري مي کند.
به گزارش ايرنا ، میخک گياه بومی جزاير اندونزی و اقیانوسیه است و به علت زیبایی خاصی که دارد امروز در بیشتر نقاط دنيا به عنوان گياه زینتی پرورش داده می شود البته در مناطق سردسیر این گیاه در گلخانه و گرمخانه نگه داري می شود.

در قدیم میخک ادویه ای گران قیمت بود که تنها پادشاهان و ثروتمندان می توانستند از آن استفاده کنند.میخک گياهي است کوچک و مخروطی شکل که برگ های آن هیچ وقت زرد نمی شود ودر تمام طول سال سبز است ، ارتفاع این گياه تا 10 متر می رسد . برگهای آن نوک تیز ، بیضوی و دم برگ های آن قرمز رنگ است.

گل های میخک کوچک و مجتمع به صورت خوشه هایی شامل 10 تا 25 گل است.وجه تسمیه این گياه يه این دلیل است که غنچه های خشک شده آن که کوچک و به طول یک سانتی متر است به شکل میخ کوچک است.

ترکیبات شیمیایی

غنچه های گياه میخک پس از باز شدن یعنی قبل از این که رنگ خاکستری و ارغوانی آن تبدیل به قرمز شود، باید چیده و خشک شوند، میخک که به عنوان ادویه و دارو به کار می رود ، پودر این غنچه ها است.

میخک دارای 16 درصد و ساقه های درخت در حدود 5 درصد و برگ های آن دارای 2 درصد اسانس روغنی است که از تقطیر این قسمت ها به دست می آید.اسانس میخک دارای بويی قوی و طعمی سوزاننده است و این اسانس سفید رنگ است و اگر در مجاورت هوا قرار گیرد رنگ آن تیره و غلیظ می شود.

اسانس میخک دارای اوژنول ،‌کاربو فیلین ، الکل بنزیلیک ، بنزوات دو متیل ، فورفوول و اتیلن است.اوژنول که ماده اصلی میخک است آرام کننده و ضد عفونی کننده است و از آن در دندانپزشکی برای آرام کردن درد دندان استفاده می شود.

خواص دارويی

میخک یعنی خشک شده غنچه گياه میخک از دو هزار سال پیش به عنوان ادویه به کار می رفته است . میخک از نظر طب قدیم ایران خیلی گرم و خشک است و دارای خواص بسیاری است.

برای رفع دندان درد و گوش درد یک قطره از اسانس میخک و یا روغن آن را روی دندان بمالید و یا در گوش بچکانید. میخک تقویت کننده مغز است و کسانی که حافظه ضعیف دارند باید از دم کرده میخک استفاده کنند.

اين گياه برای رفع سردرد مفید است ، ضعف اعصاب را درمان می کند و برای رفع تنگی نفس موثر است و علاوه براين ‌کسانی که مبتلا به بیماری وسواس هستند برای درمان آن باید میخک بخورند.

مقوی معده و جهاز هاضمه است ، کبد و کلیه را تقویت می کند ، سکسکه را برطرف مي کند.کسانی که قطره قطره ادرار می کنند برای درمان آن باید چای میخک بنوشند ، میخک اشتها آور است ، بدن را تقویت می کند ، برای ترمیم قرنیه چشم و برطرف کردن لکه در چشم ، می توان چند قطره از محلول آبی میخک در چشم چکاند.

میخک تب بر و برای گردش خون و قلب مفید است، همچنين برای درمان کمردرد، چای میخک و یا دو قطره اسانس میخک را با آب گرم و یا چايی مخلوط کنيد و بنوشید.نوشیدن یک فنجان چای میخک بعد از غذا گاز و درد معده را از بین می برد و استفاده از میخک ، گرفتگی عضله را از بین می برد.

طرز استفاده:
برای تهیه چایی یا دم کرده میخک مقدر 10 گرم میخک را با یک لیتر آب جوش مخلوط و به مدت 5 دقيقه دم کنید.

مضرات:
همان طور که گفته شد ، میخک بسیار گرم است و بنابراین برای گرم مزاجان مناسب نیست و ممکن است باعث ناراحتی کلیه و روده ها شود .این گونه افراد باید میخک را با صمغ عربی مخلوط کنند و سپس بخورند.


نوشته شده در   دوشنبه 2 خرداد 1390  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode