ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 23 دي 1403
يکشنبه 23 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 29 اسفند 1397     |     کد : 187164

در گفتگو با مهر اعلام شد؛

تحویل سال با ذره‌بین نجوم/ حکایت اخترشناسی از اعتدال بهاری

یک کارشناس نجوم گفت: زمانی که خورشید حین حرکت خود بر روی دایرة البروج به نقطه اعتدال بهاری می‌رسد، سال نو شمسی تحویل می‌شود. در این زمان خورشید بر سر اهالی استوای زمین عمود می تابد.

یک کارشناس نجوم گفت: زمانی که خورشید حین حرکت خود بر روی دایرة البروج به نقطه اعتدال بهاری می‌رسد، سال نو شمسی تحویل می‌شود. در این زمان خورشید بر سر اهالی استوای زمین عمود می تابد.

علی آزادگان در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص تحویل سال نو از دیدگاه نجوم اظهار کرد: لحظه تحویل سال ۱۳۹۸ خورشیدی ساعت ۱ و ۲۸ دقیقه و ۲۷ ثانیه روز پنج‏ شنبه ۱ فروردین ۱۳۹۸ هجری شمسی خواهد بود.

وی افزود: همیشه آغاز اولین روز سال جدید کمتر از ۱۲ ساعت از لحظه آغاز سال (و آغاز بهاری) اعتدال بهاری فاصله دارد؛ در این زمان طول روز و شب تقریباً برابر شده و از این پس به تدریج روزها طولانی‌تر از شب‌ها می‌شوند.

آزادگان با تاکید بر اینکه تقویم هجری شمسی و به ویژه لحظه تحویل سال در این تقویم را می‌توان دقیق‌ترین تقویم جهان دانست، بیان کرد: زمین در مداری بیضی شکل (که البته خیلی به دایره نزدیک است) به دور خورشید می‌گردد و البته همزمان به دور خود هم می‌چرخد. چرخش زمین به دور خود عامل ایجاد روز و شب است و گردش زمین به دور خورشید فصل‌ها و سال را ایجاد می‌کند.

وی با اشاره به مفهوم نجومی اعتدال بهاری در آسمان، افزود: زمانی که خورشید حین حرکت خود بر روی دایرة البروج (از دید شخصی که روی زمین قرار دارد و به نظرش می‌رسد که خورشید به دور او می‌گردد) به نقطه اعتدال بهاری می‌رسد، سال نو شمسی تحویل می‌شود. در این زمان خورشید بر سر اهالی استوای زمین عمود می تابد.

به گفته این کارشناس نجوم، در اعتدال بهاری، طول روز و شب تقریباً برابر می‌شوند و از این پس به تدریج روزها طولانی‌تر از شب‌ها خواهند شد.

آزادگان گفت: اعتدال بهاری نشان از رسیدن خورشید به میانه آسمان است که بارزترین نمود آن برابری روز و شب است. البته این موضوع باعث می‌شود که خورشید بر اهالی نیم‌کره شمالی زمین عمودتر از ماه‌های گذشته بتابد و در نتیجه هوا گرم‌تر شده و زمین برای کشاورزی آماده می‌شود. نقطه اعتدال بهاری برای ستاره‌شناسها علاوه بر شروع بهار، دارای کاربردهای بسیار دیگر هم هست. مانند گرینویچ که برای تعیین مختصات روی زمین از آن استفاده می‌شود، از اعتدال بهاری هم برای تعیین مختصات ستاره‌های آسمان استفاده می‌شود.

کارشناس نجوم با بیان اینکه از دید ما که روی زمین قرار داریم چرخش زمین به دور خود باعث می‌شود خورشید در هر شبانه روز یک بار دور ما بچرخد، اظهار کرد: اگر با دقت بیشتری حرکت خورشید را در آسمان دنبال کنیم؛ گردش زمین به دور خورشید موجب می‌شود که علاوه بر این حرکت روزانه، خورشید حرکت ظریف دیگری هم داشته باشد که خیلی جزئی است و در طول یک سال مسیری به نام دایرة البروج را در آسمان طی می‌کند.

وی ادامه داد: نماد معروف این دایره همان برج‌های دوازده گانه هستند که خورشید در طول سال از میان آنها می‌گذرد.

تصویر فرضی اعتدال بهاری و پاییزی

آزادگان با بیان اینکه در آسمان علاوه بر این دایره فرضی (دایرة البروج) دایره فرضی معروف دیگری هم به نام اِستوای سماوی وجود دارد، عنوان کرد: استوای سماوی را می‌توان امتداد همان استوای زمین در آسمان دانست. صفحه‌های این دو دایره فرضی با هم اختلاف زاویه‌ای ۲۳.۵ درجه‌ای دارند و یکدیگر را در دونقطه قطع می‌کنند که این دو نقطه یکی اعتدال بهاری و دیگری اعتدال پاییزی است.

میترا سعیدی کیا

 


نوشته شده در   چهارشنبه 29 اسفند 1397  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode