ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : دوشنبه 17 ارديبهشت 1403
دوشنبه 17 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : شنبه 20 شهريور 1389     |     کد : 9292

زبان و مزه ی غذاها

حس چشایی و بویایی خیلی نزدیک به هم کار می کنند . اگر شما نتوانید بوی غذایتان را تشخیص دهید ، مسلما تشخیص مزه و طعم آن خیلی دشوار می شود ...

حس چشایی و بویایی خیلی نزدیک به هم کار می کنند . اگر شما نتوانید بوی غذایتان را تشخیص دهید ، مسلما تشخیص مزه و طعم آن خیلی دشوار می شود .
احتمالا وقتی سرما ی سختی می خورید متوجه این مساله می شوید . وقتی که بینی شما مسدود شده است و هیچ بویی را نمی توانید استشمام کنید .
چشیدن طعم و مزه ی غذاها کار زبان شماست . تمام سطح روی زبان شما از حسگرهای کوچکی پوشیده شده است که " پرزهای چشایی " نامیده می شود .
کافی است زبان خود را در آینه نگاه کنید ، می توانید گروه کوچکی از این پرزها را ببینید . آنها به شکل ناهمواری هستند . هر پرز دارای یک ورودی است ، تکه های کوچک غذا و آشامیدنی ه ، داخل این ورودی ها می شود .
سپس در آنجا حسگرهای چشایی اطلاعات خود را درباره ی طعم و مزه جمع می کنند و این اطلاعات را به مغز ارسال می کنند و مغز تصمیم می گیرد که تکه ی مورد نظر که در دهان است چه مزه ای دارد .
پرزهای چشایی در مکان های مختلف زبان ، برای تشخیص مزه های مختلف قرار گرفته است . زبان تنها قادر به تشخیص چهار مزه است که عبارت است از شیرین ، ترش ، تلخ و شور .
باقی مزه ها مخلوطی از بو و مزه است . و در اینجا بینی کمک می کند که مزه ی غذا را بهتر درک کنیم .


نوشته شده در   شنبه 20 شهريور 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode