ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : شنبه 29 ارديبهشت 1403
شنبه 29 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 20 مهر 1393     |     کد : 79307

لویی پاستور پزشک فرانسوی و بنیان‏گذار میکروب‏‌شناسی

لویى پاستور، پزشک معروف فرانسوی در 27 دسامبر سال 1822م در خانواده‏ای تنگ‏دست در یکی از شهرهای فرانسه به دنیا آمد. در زندگی اولیه لویى، چیز غیرعادی که حاکی از نبوغ وی باشد مشاهده نشد و در شیمی نیز شاگرد متوسطی به شمار می‏‌رفت.

لویی پاستور پزشک فرانسوی و بنیان‏گذار میکروب‏‌شناسی (1895م)

لویى پاستور، پزشک معروف فرانسوی در 27 دسامبر سال 1822م در خانواده‏ای تنگ‏دست در یکی از شهرهای فرانسه به دنیا آمد. در زندگی اولیه لویى، چیز غیرعادی که حاکی از نبوغ وی باشد مشاهده نشد و در شیمی نیز شاگرد متوسطی به شمار می‏‌رفت.

پاستور در سال 1847م موفق به اخذ دکترا در رشته علوم طبیعی گردید و سال بعد به عنوان استاد شیمی دانشگاهِ اسْتراسْبورْگْ برگزیده شد. وی در سال 1857م عهده‌‏دار ریاست دانشکده علوم در شهر لیل فرانسه گردید.

وی در عین پذیرش مسئولیت‏‌ها به مطالعات و تحقیقات خود ادامه می‏‌داد تا این‏که در 1873م عضو آکادمی پزشکی فرانسه شد. لویى پاستور پس از تحمل رنج هفده سال تحقیق و مطالعه در آزمایشگاه توانست موفقیت بزرگی در پیشرفت شیمی، پزشکی و صنعت که سود آن نصیب همه جامعه بشری گردید، به دست آوَرَد. پاستور با کشف مهم خود، مبنی بر شناسایى باکتری‌های زیان‏آور به عنوان عامل بیماری‏‌ها، جان مردم بی‏شماری را از مرگ نجات داد.

او ثابت کرد که عمل تخمیر و کپک زدن غذاها به دلیل فعل و انفعالات شیمیایى نیست بلکه بر اثر وجود موجودات زنده ذره بینی می‏باشد. این کشفیات او دانشِ مدرنِ میکروب‏شناسی را پایه ریزی کرد و در عین حال، پاستور را به این نتیجه رساند که می‏توان میکروب‏ها را با حرارت معتدل نابود کرد. وی این شیوه را برای جلوگیری از فساد شیر و برخی مایعات به کار برد. پاستور هم‏چنین داروی ضد بیماری سیاه زخم در حیوانات را کشف کرد و پس از آن سِرُم ضد هاری را به دست آورد. او درباره مایه‏ کوبی گوسفند و گاو در برابر بیماری کُشنده سیاه ‏زخم دریافته بود که اگر حیوان را با نوع ضعیف شده کشت آن بیماری مایه‏ کوبی کنیم در برابر بیماری اصلی مصونیت پیدا خواهد کرد. این پزشک شهیر در سال 1888م انیستیتو پاستور رابه منظور تولید سرم مزبور تأسیس کرد که درحال حاضر این مؤسسه با صدها شعبه در جهان، برخی امور مربوط به بهداشت مواد غذایی و ساخت واکسن‌‏ها و سرم‏‌ها را برعهده دارد. لویی پاستور سرانجام در 28 سپتامبر سال 1895م در 73 سالگی درگذشت و با احترام فراوان در انیستیتوی پاریس به خاک سپرده شد.


نوشته شده در   يکشنبه 20 مهر 1393  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode