لویی پاستور پزشک فرانسوی و بنیانگذار میکروبشناسی (1895م)
لویى پاستور، پزشک معروف فرانسوی در 27 دسامبر سال 1822م در خانوادهای تنگدست در یکی از شهرهای فرانسه به دنیا آمد. در زندگی اولیه لویى، چیز غیرعادی که حاکی از نبوغ وی باشد مشاهده نشد و در شیمی نیز شاگرد متوسطی به شمار میرفت.
پاستور در سال 1847م موفق به اخذ دکترا در رشته علوم طبیعی گردید و سال بعد به عنوان استاد شیمی دانشگاهِ اسْتراسْبورْگْ برگزیده شد. وی در سال 1857م عهدهدار ریاست دانشکده علوم در شهر لیل فرانسه گردید.
وی در عین پذیرش مسئولیتها به مطالعات و تحقیقات خود ادامه میداد تا اینکه در 1873م عضو آکادمی پزشکی فرانسه شد. لویى پاستور پس از تحمل رنج هفده سال تحقیق و مطالعه در آزمایشگاه توانست موفقیت بزرگی در پیشرفت شیمی، پزشکی و صنعت که سود آن نصیب همه جامعه بشری گردید، به دست آوَرَد. پاستور با کشف مهم خود، مبنی بر شناسایى باکتریهای زیانآور به عنوان عامل بیماریها، جان مردم بیشماری را از مرگ نجات داد.
او ثابت کرد که عمل تخمیر و کپک زدن غذاها به دلیل فعل و انفعالات شیمیایى نیست بلکه بر اثر وجود موجودات زنده ذره بینی میباشد. این کشفیات او دانشِ مدرنِ میکروبشناسی را پایه ریزی کرد و در عین حال، پاستور را به این نتیجه رساند که میتوان میکروبها را با حرارت معتدل نابود کرد. وی این شیوه را برای جلوگیری از فساد شیر و برخی مایعات به کار برد. پاستور همچنین داروی ضد بیماری سیاه زخم در حیوانات را کشف کرد و پس از آن سِرُم ضد هاری را به دست آورد. او درباره مایه کوبی گوسفند و گاو در برابر بیماری کُشنده سیاه زخم دریافته بود که اگر حیوان را با نوع ضعیف شده کشت آن بیماری مایه کوبی کنیم در برابر بیماری اصلی مصونیت پیدا خواهد کرد. این پزشک شهیر در سال 1888م انیستیتو پاستور رابه منظور تولید سرم مزبور تأسیس کرد که درحال حاضر این مؤسسه با صدها شعبه در جهان، برخی امور مربوط به بهداشت مواد غذایی و ساخت واکسنها و سرمها را برعهده دارد. لویی پاستور سرانجام در 28 سپتامبر سال 1895م در 73 سالگی درگذشت و با احترام فراوان در انیستیتوی پاریس به خاک سپرده شد.