ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 16 ارديبهشت 1403
يکشنبه 16 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 29 فروردين 1389     |     کد : 7216

یکشنبه 29 فروردين 4 جمادي الاول 18 آوريل

درگذشت «ابوجعفر قيرواني» معروف به ابن جزار مورخ و طبيب در سال 395هجري قمري...

درگذشت «ابوجعفر قيرواني» معروف به ابن جزار مورخ و طبيب در سال 395هجري قمري
«ابوجعفر قيرواني» معروف به ابن جزار مورخ و طبيب حاذق مغربي در سال 395هجري قمري درگذشت. او از اهالي قيروان بود و از پدرش علم طبيب را آموخت، و سپس نزد اسحاق بن سليمان اسرائيلي به تكميل دانش خود همت ورزيد. از آثار ابن جزار و نويسندگان و دانشمندان بغداد بر مي‏آيد كه او علاوه بر پزشكي، در تاريخ، جغرافيا، حكمت و فلسفه نيز دانشي در خود توجه داشته است. كتب الاعتماد ؛ زاد المسافر در طب ؛ و التعريف بصحيح التاريخ از جمله آثار اين طبيب و مورخ برجسته مي‏باشند .

تولد «ابن اثير جزري» اديب و مورخ در سال 555هجري قمري
«ابن اثير جزري» اديب و مورخ ممتاز قرن در سال 555هجري قمري جزيره ابن عمر متولد شد. سرآغاز دانش اندوزي او آموختن قرآن مجيد بود و پس از آن به فقه وحديث پرداخت. او در موصل، شام و بغداد نزد علمايي چون خطيب طوسي شاگردي كرد و از منحصرشان بهره‎‏ها برد. ابن خلكان مورخ برجسته پس از ديدار ابن اثير در سال 626هجري درباره وي چنين گفته است : ابن اثير حافظ حديث بود و تواريخ را از برداشت و انساب عرب را نيك مي‎دانست. آثاري كه از وي بجاي مانده بطور عمده درباره تاريخ است و مهمترين آنها الكامل في التاريخ نام دارد. ابن اثير در اين اثر وقايع تاريخي تا سال 310هجري را بر شته تحرير درآورده است. اين كتاب اخبار مفصلي درباره سامانيان تا زمان مرگ ابوعلي چغاني را دربر دارد. اهميت اساسي الكامل بويژه در مورد رويدادهايي است كه اين اثير به گونه‏اي گسترده و جامع از آنها ياد كرده است، و از آن جهت كه در زمان استيلاي مغولان مي‏زيسته كتابش از منابع مهم تاريخ مغول محسوب مي‏شود .

درگذشت «محي الدين رومي» تاريخ نگار مصري در سال 879هجري قمري
«محي الدين رومي» تاريخ نگار مصري در سال 879هجري قمري درگذشت. او تاريخ نگاري را رشته‎‏اي آموزشي مي‏دانست كه به پژوهش بخش هاي زماني، رويدادهاي رايج در آن بخش‏ها و مقتضيات مربوط به آنها مي‏پردازد. محي الدين رومي در شيوه تاريخ نگاري خود به اهداف تاريخ نگاري، خاستگاه تاريخ و خصايص و درجه روايي تاريخي توجهي خاص داشت. «المختصرفي التاريخ» از جمله آثار اوست .

درگذشت نظام الملك فخر الدين ملقب به آصف جاه از اميران دربار اورنگ ‏زيب در سال 1161هجري قمري

نظام الملك فخر الدين ملقب به آصف جاه از اميران دربار اورنگ ‏زيب و اديب و شاعر پارسي گوي هلند در سال 1161هجري قمري در گذشت. او در زمان اورنگ‏ زيب و ديگر حاكمان دكن مقامهاي مختلفي همچون وزارت داشت و حتي در عقد معاهده كرنال با نادر شاه افشار نقشي اساسي برعهده‏اش بود. اما مهمترين فعاليت او در زمينه فرهنگ و ادب هند است زيرا در زمان او حيدر آباد مركز عمده فرهنگ و تمدن اسلامي در شبه قاره هند شد. او او اديان، شاعران و عالمان را ارج بسيار مي نهاد و خود نيز شاعري توانا و چيره دست بود. آصف جاه بويژه در غزلسرايي استاد بود اما قصيده و رباعي نيز در ديوان اشعار او مشاهده مي‏شود. در اشعار آصف جاه توجه خاص به مضامين اخلاقي، تشيع و دوستي و ارادات به خاندان رسول اكرم (ص) آشكارا مشهود است .

درگذشت سيد عبدالرزاق الجلو عالم و مبارز مسلمان عراقي در سال 1337هجري قمري
سيد عبدالرزاق الجلو عالم و مبارز مسلمان عراقي در سال 1337هجري قمري بدرود حيات گفت. وي مردي باتقوا و صالح، در مسائل فقهي با مهارتي كامل بشمار مي‏رفت. او بعد از وفات استادش آيت الله مامقاني، مرجع تقليد اهالي جنوب عراق گشت و در جهاد عليه اشغالگران انگليسي شركت فعال نمود. ايشان علاوه بر تدريس و مبارزه عليه ظالمان ضد اسلام تأليفات متعددهم دارد كه از آن ميان مي‏توان جايع الاحكام في‏الفقه را نام برد .

روز ارتش جمهوري اسلامي ايران
بيست و نه فروردين، مصادف با روز ارتش جمهوري اسلامي ايران و بزرگداشت حماسه آفريني هاي دلاور مردان نيروي زميني ارتش است. همزمان با به ثمر رسيدن انقلاب اسلامي، ارتش رژيم شاهنشاهي كه پيكره اصلي آن را جوانان برومند خانواده هاي مسلمان و اغلب مستضعف ايراني تشكيل مي داد، به نداي آسماني رهبر انقلاب لبيك گفت و در نتيجه همصدا و همراه با امت در براندازي رژيم ستمشاهي وستيز بي امان با دشمنان داخلي و خارجي انقلاب برخاست و به عنوان نخستين بازوي توانمند نظامي انقلاب در جهت تحقق اهداف جمهوري اسلامي ايران تلاشهاي خستگي ناپذير و مستمري را با فداكاري و ايثار و در ابعاد مختلف آغاز كرد.
به همين مناسبت امام امت روز بيست و نه فروردين را به نام روز ارتش نامگذاري كرد. امام خميني (ره) روز پيوستن ارتش به مردم را با عبارت حكيمانه "لحظه شادي بندگان خدا و ياس ستمگران" نقطه عطف درخشان و افتخار آميز قلمداد فرمود. با نگاهي گذرا به تاريخ خونبار انقلاب اسلامي در مي يابيم كه از لحظه نخست پيروزي انقلاب، ارتش و ارتشيان، عشق و علاقه و ميل باطني خود را به حركت ستم سوز و توفنده انقلاب اسلامي ايران به رهبري امام راحل ابزار داشتند و در اثبات اين معنا فداكاريها، تلاشها و ايثارگريهاي بسياري به خرج دادند. گسستن از رژيم فاسد و منفور پهلوي و پيوستن به اقيانوس ملت، بيعت با امام امت، درهم شكستن توطئه هاي گوناگون دشمن بويژه مقابله با ضد انقلاب، حضور گسترده، مستمر و چشمگير چندين ساله در عرصه هاي حماسه و شرف، حراست و دفاع از مرزهاي زميني، هوايي، دريايي و كيان نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران خود شاهدي صادق بر اين مدعاست.
امسال مراسم بزرگداشت روز ارتش با حضور يگان‌‏هاي نمونه ارتش و ساير نيروهاي مسلح در كليه شهرستان‌‏ها در ميادين اصلي شهر و در تهران در جوار بارگاه ملكوتي و مطهر حضرت امام خميني (ره) برگزار خواهد شد. معاون روابط عمومي ارتش گلباران مرقد مطهر حضرت امام (ره) و گلزار بهشت زهرا(س) و نثار گل و تجديد ميثاق فرماندهان و كاركنان ارتش با آرمان‌‏هاي امام راحل (ره) در مورخ 25/1/84 برگزاري دعاي پر فيض كميل در كليه پادگان‌‏ها و مراكز آموزشي و مساجد مستقر در مجتمع‌‏هاي مسكوني ارتش حضور گسترده فرماندهان و كاركنان ارتش در آيين عبادي سياسي نماز جمعه سراسر كشور ديدار وابستگان نظامي كشورهاي خارجي با امير سرلشكر محمد سليمي؛ فرمانده كل ارتش برپايي نمايشگاه‌‏هايي از دستاوردهاي تحقيقاتي و خودكفايي ارتش و برپايي نمايشگاه عكس و كتاب را از ديگر برنامه‌‏هاي روز ارتش ذكر نمود.معاون روابط عمومي ارتش در پايان خاطر نشان كرد: تيز پروازان هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران با انواع هواپيماهاي جنگنده شكاري پشتيباني و ترابري توان و شجاعت و رشادت لاجوردي پوشان نيروي هوايي را در مورخه دوشنبه 29 فروردين ماه در جوار بارگاه ملكوتي حضرت امام را به نمايش در خواهند آورد.

استقلال بلغارستان در سال1909ميلادي
بلغارستان استقلال كامل خود را در سال1909ميلادي اعلام كرد. اين كشور در سال 1878ميلادي ازدولت عثماني جدا شد و برطبق پيمان سَن اِستفانو اميرنشيني خودمختار و قسمتي از مقدونيه شد. اين پيمان دركنگره برلين مورد تجديد نظرقرارگرفت و بدين ترتيب بلغارستان تقسيم شد و هرسه ناحيه به نحوي تحت نفوذ دولت عثماني قرارگرفتند. سرانجام نخستين شاه بلغارستان، روملياي شرقي را تصرف كرد و جانشين او فرديناند كوبورگ كوتا درسال 1909ميلادي استقلال كامل اين سرزمين را اعلام كرد.

استقلال جمهوري ايرلند در سال1949ميلادي
جمهوري ايرلند به موجب قانون اين جمهوري در سال1949ميلادي مستقل اعلام شد و ازجامعه كشورهاي مشترك المنافع خارج شد. اين جمهوري مبارزات 800 ساله اي درتاريخ خود براي كسب استقلال ازانگلستان ثبت كرده است. شايان توجه است كه هنوز بخشهايي ازايرلند براي بدست آوردن آزادي با عوامل انگليسي مبارزه كنند.

استقلال زیمباوه در سال1980ميلادي
«زيمبابوه» در سال1980ميلادي به استقلال رسيد. اين سرزمين ازمستعمرات انگلستان دراِفريقا بود اما درپي نهضتهاي استقلال طلبانه ملل اِفريقايي بعد ازجنگ جهاني دوم مستقل شد. در سال1980 ميلادي نيزرابرت موگابه دررأس حزب اتحاد ملي اكثريت كرسي هاي مجلس را بدست آورد و اولين دولت مستقل سياهپوست زيمبابوه را تشكيل داد.
زيمبابوه يعنى ساختمان يك پارچه عظيم سنگى كه ناحيه اى پر از خرابه هايى از اين نوع ساختمان در اين كشور ديده مى شود كه ارزش تاريخى دارد و نام اين كشور از آن گرفته شده است. زيمبابوه در گذشته هاى دور تمدنى قديمى را بخود ديده است. «كارل مانش » سياح آلمانى كناره هاى زيمبابوه را در سال 1871م بدون سكنه كشف كرد اما پرتقالى ها نخستين افرادى بودند ك به اين سرزمين وارد شدند. 14% از سكني 9 ميليون نفرى زيمبابوه مسلمان هستند. مسلمانان بازماندگان مهاجران مالايائى، هندى، سوماليائى، و موزامبيكى، هستند كه در نقاط مركزى و جنوب شرقى تمركز بيشترى دارند.
اسلام از سال 1870م مطابق با 1287ه-ق از طريق مهاجرت مسلمانان زنگبار به سرزمين زيمبابوه راه يافت. مسلمانان ضمن تبليغات اسلامى و آموزشهاى مذهبى به بوميان افريقائى طرق مبارزه با استعمار و نبرد با متجاوزين را آموختند و به همين دليل اشغالگران انگليسى از ورود مسلمانان به اين كشور ممانعت به عمل مى آوردند. 


نوشته شده در   يکشنبه 29 فروردين 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode