ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 30 ارديبهشت 1403
يکشنبه 30 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 4 اسفند 1388     |     کد : 6606

سه شنبه 4 اسفند 8 ربيع الاول 23 فوريه

هلاكت هشام بن عبدالملك در سال 125هجرى قمرى...

هلاكت هشام بن عبدالملك در سال 125هجرى قمرى
هشام بن عبدالملك، دهمين خليفه اموى، در شعبان سال 105 قمرى پس از مرگ برادرش يزيد بن عبدالملك به منصب خلافت و حكومت نايل آمد.
وى، حاكمى جاه طلب و تنگ نظر بود و براى ارضاى هواهاى نفسانى خويش بسيارى از شهرها، اقوام و ملت‏ها را مورد تاخت و تاز سپاهيان جنايت كار خويش قرار داد و تعداد بى‏شمارى از مسلمانان و غير مسلمانان را با بهانه هايى غير منطقى و غير اخلاقى، از ميان برد.
يعقوبى، موّرخ نامدار اهل سنّت درباره شخصيت اخلاقى و ويژگى‏هاى رفتارى وى نوشت: و كان هشام من أحزم بنى اميه و أرجلهم، و كان بخيلاً، حسوداً، فظّاً، غليظاً، ظلوماً، شديد القسوة، بعيد الرّحمة، طويل اللسان.
يعنى: هشام از افراد برجسته و از مردان نامور بنى اميه بود. او مردى بخيل، حسود، خشن، سخت گير، ستم گر، سنگ دل، بى‏رحم و دراز زبان بود.
هشام بن عبدالملك با اهل بيت(ع) و علويان آزاد مرد، كينه و دشمنى ديرينه‏اى داشت و أسباب سختى و آزار آنان را فراهم مى‏كرد و دست حاكمان و عاملان خويش در حجاز و عراق را در اعمال فشار و سخت‏گيرى آنان، باز مى‏گذاشت.
امام پنجم شيعيان، حضرت امام محمدباقر(ع) از سوى اين خليفه نابكار، سختى‏ها و فشارهاى زيادى را تحمل نمود و سرانجام در سال 114 قمرى، به دسيسه و دستور هشام و به توسط ابراهيم بن وليد بن عبدالملك، عامل خليفه در مدينه، به شهادت رسيد.
به خاطر طولانى بودن خلافت هشام، رويدادهاى فراوانى در عصر وى، به ثبت و ضبط رسيد و در منابع تاريخى ذكر شد.
از جمله بيمارى طاعون در ميان مسلمانان شايع شد و تعداد بى‏شمارى از مردم و حيوانات آنان را از ميان برد.
به هر روى، هشام بن عبدالملك، به روايت " يعقوبى " پس از نوزده سال و هفت ماه حكومت، در روز چهارشنبه، نهم ربيع الاوّل و به روايت نويسنده " الفتوح " در ششم ربيع الاوّل و به روايت " ابن اثير " در ششم ربيع الاخر سال 125 قمرى و در 53 سالگى و به روايتى در 61 سالگى به هلاكت رسيد و پس از وى، برادرزاده‏اش وليد بن يزيد به خلافت نايل آمد و مأموران وليد، بى‏درنگ خزانه‏هاى حكومتى و دارايى‏هاى دربار را تصاحب كرده و از هزينه كردن مخارج كفن و دفن هشام، جلوگيرى نمودند. بدين جهت، بدن هشام بدون كفن ماند و كسى حاضر به كفن دادن وى نشد، تا اين كه يكى از غلامان وى ،كفنى تهيه كرد و بدنش را با آن پوشاند.سپس بدن وى را در رصافه شام، در همان شهرى كه در آن به هلات رسيد، به خاك سپردند.

آغاز دوران امامت باعظمت حضرت قائم (عج) در سال 260هجري قمري
دوران امامت باعظمت حضرت قائم (عج) در سال 260هجري قمري آغاز شد.
پس از ولادت امام زمان‏ عليه السلام به دليل شرايط سياسى آن دوران تولد ايشان در زير پرده كتمان پوشيده ماند. امام حسن عسكرى‏عليه السلام ‏تولّد فرزند خويش را جز به اصحاب خاص خود در ميان ننهاد.
امامت ايشان بنا به حديث هاي بسياري بود كه از پيامبر(ص) و امامان پيشين روايت شده بود. امام زمان (عج) پس از آنكه بر جنازه پدر نمازگزارد از چشم مردمان پنهان شد. سبب پنهان شدن آن حضرت اين بود كه خليفه هاي عباسي تصميم به كشتن او داشتند. در روايتى ‏از كتاب غيبت، از عدّه‏ اى از اصحاب امام عسكرى نقل شده است كه‏ گفتند: "نزد امام عسكرى‏عليه السلام گرد آمده بوديم و از وى در باره حجّت ‏وپيشواى پس از او پرسش مى‏كرديم. در مجلس او چهل مرد حضورداشتند. عثمان بن سعيد بن عمر عمرى در برابر آن‏حضرت بر پا خاست ‏وگفت: فرزند رسول خدا! مى‏خواهم در باره مطلبى از شما سؤال كنم كه‏خود بدان داناتر از منى. امام به او فرمود: بنشين عثمان! عثمان ناراحت‏ وخشمگين برخاست تا خارج شود. امّا آن‏حضرت فرمود: كسى بيرون ‏نرود. هيچ كدام از ما بيرون نرفتيم. تا پس از ساعتى كه امام، عثمان را باصداى رسا ندا داد. عثمان روى پاهايش برخاست. امام فرمود: آيا شما رابه خاطر مطلبى كه آمده ‏ايد، آگهى دهم؟ همه گفتند: آرى اى فرزندرسول خدا! فرمود: شما آمده ‏ايد تا در باره حجّت پس از من سؤال كنيد:همه گفتند: آرى. ناگهان پسرى را ديديم مثل پاره ماه، شبيه ‏تر از هركسى به امام عسكرى! فرمود: اين پس از من پيشواى شماست و جانشين ‏من بر شما. او را فرمان بريد و پس از من به تفرقه دچار نشويد كه در دين ‏خويش به هلاكت افتيد. بدانيد كه شما پس از اين روز او را نخواهيد ديد تا عمرش كامل گردد. از عثمان بن سعيد آنچه را مى‏گويد بپذيريد و فرمان‏ او را اطاعت كنيد. كه او جانشين امام شماست و كار به دست اوست".

درگذشت « ابن خير» محدث در سال575هجري قمري
« ابن خير» محدث،اغوي و صاحب فهرستي مشهور در سال575هجري قمري در قرطبه در گذشت. او از مردم اشبيليه آندلس بود وبا تحمل رنج سفرهاي متعدداز دانش علماو بزرگان سرزمينهاي مختلف بهره برد و سر انجام به گستردگي دانش وصف شد. اثار ابن خير حاشيه برصحيح مسلم را مي توان نام برد اما عمده شهرت او به واسطه كتاب فهرسة است. اين كتاب حاوي اطلاعات ارزشمندي در باب آموزشهاي علمي رايج در اسپانياي اسلامي در قرن 6هجري قمري،مراجع تدريس آن دوران و مكانهاي آموزشي است.

اتمام شرح بر كتاب تذكره النصريه توسط ملاّ عبدعلي بيرجندي در سال913هجري قمري
« ملاّ عبدعلي بيرجندي» رياضيدان ومنجم بزرگ در سال913هجري قمري شرح بر كتاب تذكره النصريه در هيئت را به پايان رساند. بيرجندي در خدمت چند تن از علماي قرن 9 دانش هاي عقلي و نقلي را در هرات آموخت وسپس بر كتابهاي مشهور شرح نوشت. وي علاوه براين شرح ها، خود تاليفاتي دارد كه از ارزش بسيار برخودار است. اما شرح بير جندي بر كتاب تذكره النصريه اثر خواجه نصير الدين طوسي ارزش ويژه اي دارد زيرا بسياري از پيچيدگي هاي اين كتاب را شرح داده و مطالب رابراي خواننده كتاب ساده روان كرده است.

تولد «پروفسور دكتر محمود حسابي» در سال1281 هجري شمسي
«پروفسور دكتر محمود حسابي» رياضيدان و فيزيكدان برجسته ايراني » در سال1281 هجري شمسي در تفرش متولد شد. پنج ساله بود كه به اتفاق خانواده به بيروت رفت و با وجود تنگدستي به تحصيل پرداخت. دكتر حسابي در نوزده سالگي ليسانس بيولوژي يا زيست شناسي و سپس مهندسي راه و ساختمان را دريافت كرد. سپس مهندسي برق را از دانشگاه برق پاريس، مهندسي زمين شناسي و معدن؛ و دكتري فيزيك را از دانشگاه سوربن پاريس اخذ كرد. پروفسور حسابي تنها شاگرد ايراني انيشتين بود و به چهار زبان زنده دنيا تسلط كامل داشت. كتابها و مقالات ارزنده اي از دكتر حسابي باقيست كه از آن ميان الكتروديناميك، تئوري بي نهايت بودن ذرّات؛ قانون دانشگاه تهران، و نامهاي ايراني را مي توان برشمرد.

تعیین آيت الله شهيد دكتر سيد محمد حسيني بهشتي به مقام رياست ديوان عالي كشور توسط امام در سال 1358 هجري شمسي
حضرت امام خميني (ره) در حكمي آيت الله شهيد دكتر سيد محمد حسيني بهشتي را در سال 1358 هجري شمسي به مقام رياست ديوان عالي كشور تعيين كردند. اين انتصاب همزمان با استقرار پايه هاي حكومت جمهوري اسلامي؛ و به منظور تحكيم و ترويج قوانين و مقررات اسلامي صورت گرفت.

درگذشت يوهان گوتنبرگ مخترع دستگاه چاپ در سال 1468 ميلادي
يوهان گوتنبرگ مخترع دستگاه چاپ در سال 1468 ميلادي بدرود حيات گفت. گوتنبرگ ابتدا به زرگري و آئينه سازي اشتغال داشت اما بتدريج به فنون چاپ سنگي علاقه مند شد و سرانجام در امر چاپ تحولي عظيم پديد آورد . گوتنبرگ انجيلي چاپ كرد كه به انجيل چهل و دو سطري مشهور است. و هم چنين تقويم سال 1448 ميلادي را چاپ و منتشر كرد.

استقلال كشور ونزوئلا در آمريكاي جنوبي در سال 1839 ميلادي
كشور ونزوئلا در آمريكاي جنوبي در سال 1839 ميلادي مستقل شد و به سه قرن سلطه اسپانيا پايان داد. ونزوئلا در سال 1499 بدست آلفونسو دو جدا كشف شد و چون مردم اين سرزمين خانه هاي خود را بر روي آب بنا مي كردند به ونزوئلا يا ونيز كوچك مشهور شد جمهوري ونزوئلا از مناطق نفت خيز دنيا بشمار مي رود.

کشف آلومینیوم توسط مارتين هال شيميدان آمريكايي در سال 1886 ميلادي
مارتين هال شيميدان آمريكايي در سال 1886 ميلادي نخستين بار آلومينيوم را كشف كرد. مقداري كِريوليت را در كوره مخصوصي كه خود ساخته بود وارد و سپس ذوب كرد و دو الكترون مثبت و منفي متصل به يك باطري را داخل كوره قرار داد. حال پس از ذوب شدن ماده در كوره آن را سرد كرد و پس از آن ذرات آلومينيوم را كشف كرد.

درگذشت پل لويي چارلز كِلودِل قهرمان تئاتر مذهبي، نمايشنامه نويس و نظريه پرداز فرانسوي در سال 1955 ميلادي
پل لويي چارلز كِلودِل قهرمان تئاتر مذهبي، نمايشنامه نويس و نظريه پرداز فرانسوي در سال 1955 ميلادي درگذشت. اولين نمايشنامه او به نام «خواب» در سال 1883 ميلادي منتشر شد پس از آن، بشارت جبرئيل به مريم؛ و گروگان را منتشر كرد. كلودل در پايان سفرش به چين كتاب مشرق زمين را نوشت كه بسيار مورد توجه اروپاييان قرار گرفت. حاصل تلاش كلودل در ساليان عمرش قطعات اجتماعي - انتقادي متعدد؛ داستان و نمايشنامه هاي فراواني است كه جملگي با ذوقي عرفاني، آميخته با ذهنيّت يك مسيحي نوشته شده اند. 



نوشته شده در   سه شنبه 4 اسفند 1388  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode