ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 30 ارديبهشت 1403
يکشنبه 30 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : پنجشنبه 2 خرداد 1392     |     کد : 54247

منطقه «ربع‌ رشیدی» را نتوانسته‌ایم به جامعه معرفی کنیم

استاندار آذربایجان‌شرقی گفت: امروز منطقه «ربع رشیدی» به عنوان تفکری که جامع علوم در زمان خود بوده شناخته می‌شود؛ اما هنوز نتوانسته‌ایم این میراث گرانبها را آن‌طور که شایسته است به جامعه معرفی کنیم.

استاندار آذربایجان‌شرقی:

منطقه «ربع‌ رشیدی» را نتوانسته‌ایم به جامعه معرفی کنیم

استاندار آذربایجان‌شرقی گفت: امروز منطقه «ربع رشیدی» به عنوان تفکری که جامع علوم در زمان خود بوده شناخته می‌شود؛ اما هنوز نتوانسته‌ایم این میراث گرانبها را آن‌طور که شایسته است به جامعه معرفی کنیم.


به گزارش خبرگزاری از تبریز، احمد علیرضابیگی امروز در دیدار با مدیران سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، با بیان این که ایجاد زیرساخت‌ها در دولت‌های نهم و دهم موجب افزایش سفر و رونق و پیشرفت گردشگری شده، اظهار کرد: با این وجود هنوز از تمام ظرفیت‌های خود به درستی استفاده نکرده‌ایم و معتقدیم که اگر فعالیت‌های حوزه گردشگری توجیه‌پذیر باشد نیازی به ورود دولت در این عرصه نیست و کسانی که به دنبال سود و منفعت هستند برای رونق این حوزه تلاش خواهند کرد.

وی خاطرنشان کرد: هرچه بتوانیم موضوع میراث فرهنگی را به موضوعات اقتصادی متصل کرده و برای آن بسته اقتصادی تعریف کنیم موجب دوام و رونق بیشتر فعالیت‌ها در این حوزه خواهد شد و رونق صنعت گردشگری تمام فعالیت‌های حوزه میراث فرهنگی را توجیه‌پذیر خواهد کرد.

وی افزود: شرایط اقتصادی کشور به گونه‌ای است که زمینه رونق گردشگری داخلی و جذب گردشگران خارجی را فراهم کرده و این فرصت باید به درستی مدیریت شود.

استاندار آذربایجان‌شرقی با بیان این که مراقبت از میراث فرهنگی و تاریخی محدود به مرزهای کشور نیست، به سفر اخیر هیئت اقتصادی استان به کشور ارمنستان اشاره کرد و گفت: معتقدیم که ما در قبال حفظ آثار اسلامی در کشورهای همسایه و مناطقی که تاریخ مشترک با ما دارند نیز مسئول هستیم و در این رابطه با دولت ارمنستان مکاتبه کرده‌ایم.

وی افزود: خوشبختانه دولت ارمنستان نیز در این خصوص اعلام آمادگی و همکاری کرده و برنامه‌ریزی‌های لازم نیز صورت گرفته و لازم است سازمان میراث فرهنگی با اتخاذ تدابیر لازم و احساس مسئولیت در این امر ورود پیدا کند.

علیرضابیگی با بیان این که در حوزه میراث فرهنگی راه زیادی آمده‌ایم اما راه پیش رو راهی طولانی است، بر توجه جدی به حوزه تحقیق در موضوع میراث فرهنگی و معرفی آن به نسل جدید تاکید کرد و افزود: امروز ربع رشیدی به عنوان تفکری که جامع علوم در زمان خود بوده شناخته می‌شود؛ اما هنوز نتوانسته‌ایم این میراث گرانبها را آن‌طور که شایسته است به جامعه معرفی کنیم.

وی خاطرنشان کرد: مسئولیت ما در قبال فرهنگ و تاریخ به قدری اهمیت دارد که بهترین نمونه آن آمار چشمگیر هشت ساله گذشته در مراقبت، مرمت و ثبت میراث فرهنگی در عرصه ملی و بین‌المللی است.

بیگی با بیان این که برخی از صنایع دستی ما منحصر به فرد است و باید برای حفظ آن تلاش شود، افزود: مثلا فرش آذربایجان که از آثار اسلامی محسوب می‌شود هیچ نظیر و بدیلی ندارد و ظرافتی که در قالی‌بافی آذربایجان وجود دارد در هیچ کشور اسلامی دیده نمی‌شود.

استاندار آذربایجان شرقی در ادامه با بیان این که ملتی که گذشته و تاریخ ندارد در واقع هیچ چیز ندارد، اظهار داشت: کشورها و ملت‌هایی که تاریخ ندارند خودشان هم خود را باور ندارند که بهترین نمونه آن رژیم اشغالگر قدس است که دست به جعل تاریخ برای خود می‌زند و این، اهمیت فوق‌العاده تاریخ و نقش آن در خودباوری و هویت ملت‌ها را نشان می‌دهد.

وی افزود: پس از فروپاشی شوروی سابق، رژیم صهیونیستی سنگ قبرهایی را از کشورهای همسایه ما منتقل می‌کرد که بعدها معلوم شد این کار به قصد جعل تاریخ و ایجاد هویت انجام می‌شد و به واقع امروز اسراییل و آمریکا کدامیک از افتخارات فرهنگی و گذشته‌های تاریخی خود را می‌توانند ذکر کنند.

علیرضابیگی، پدیده جهانی شدن را در تعارض با هویت و اصالت ملت‌ها دانست و گفت: تنها راه حفظ هویت در مواجهه با این پدیده، پای‌بندی به تاریخ، ارزش‌ها و سنت‌هاست و این اصل مهم برای ملت ما اسباب روحیه و خودباوری است.

وی با تاکید بر این که تاریخ سرمایه بزرگی است که مراقبت از آن ضروری است و این امر وظیفه سنگینی است، افزود: میراث فرهنگی و آثار تاریخی به طور معمول در گیر و دار زندگی ماشینی مورد توجه قرار نمی‌گیرد، مگر این که موضوعی دستاویز تحرکات سیاسی قرار گیرد که آن وقت تاریخ و میراث فرهنگی اهمیت می‌یابد.

استاندار آذربایجان شرقی در پایان با تبریک هفته میراث فرهنگی، گفت: هیچ سازمانی به اندازه سازمان میراث فرهنگی گستره عمل ندارد؛ فعالیت‌های این سازمان یک بسته کامل در جهات مختلف است که با زندگی مردم، عمق جامعه، دانشگاه و مراکز علمی و فعالیت‌های اقتصادی مرتبط است و حوزه اختیارات آن نیز نافذ و کامل طراحی شده است.

وی با بیان این که فعالیت‌های سازمان میراث فرهنگی می‌تواند موجب بارور شدن سایر فعالیت‌های عمرانی و اقتصادی شود، افزود: گستره وسیع فعالیت‌های میراث فرهنگی، نیازمند یک مدیریت جامع است تا بتواند موضوعات مختلف را از جمیع جهات مورد توجه قرار دهد و از این ظرفیت برای معرفی میراث فرهنگی به دنیای خارج و احیای مواریث تاریخی استفاده کند.

علیرضابیگی خاطرنشان کرد: هفته میراث فرهنگی فرصتی برای ذکر خدمات تلاشگران این عرصه و برشماری و اطلاع‌رسانی خدمات و فعالیت‌ها و زوایای مختلف مراقبت از مواریث تاریخی و فرهنگی است.

در ابتدای این دیدار، تراب محمدی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گزارشی از فعالیت‌های صورت گرفته در حوزه مرمت، مراقبت و ثبت آثار تاریخی، فرهنگی و گردشگری استان ارائه کرد.


نوشته شده در   پنجشنبه 2 خرداد 1392  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode