ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 16 ارديبهشت 1403
يکشنبه 16 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 13 آبان 1388     |     کد : 5378

چهار شنبه 13 آبان 16 ذي القعده 4 نوامبر

تولد « اسماعيل بن عَبّاد» در سال326هجري قمري...

تولد « اسماعيل بن عَبّاد» در سال326هجري قمري

« اسماعيل بن عَبّاد» ملقّب به صاحب و كافيُ الكُفاة وزيرمعروف آل بويه درخانداني ايراني در سال326هجري قمري درطالقان بدنيا آمد. او نيزهمچون هم عصرانش تحصيلات را با فراگيري علوم رايج آن دوره آغازكرد اما به سبب علاقه بسياربه ادبيات به مطالعه عميق و دقيق ادبيات عرب پرداخت و دراين رشته استادي توانا شد. درهمين ايام وي به وزارت مؤيّدالدّوله ديلمي منصوب شد. صاحب بن عبّاد دراصفهان ضمن رسيدگي به اموردولتي، اديبان و شاعران را به همنشيني و مجالس بحث و گفتگو دعوت ميكرد. اقوال تذكره نويسان درباره مذهب صاحب بن عَبّاد متفاوت است اما عده زيادي ازعلماي شيعه او را شيعه دوازده امامي دانستهاند و اشعاري ازصاحب را شاهد مدّعاي خويش آوردهاند. ازاين وزيرادب دوست آثاري چون« ديوان اشعار، كتابُ المُحيط، اَسماءُ الله تَعالي وَصِفاتُه و اَلتّذكِرَةُ في اُصول الخَمسِه» بجاي مانده است.

 

درگذشت « محمّدبن سلامه» معروف به« قُضاعي» در سال454هجري قمري

« محمّدبن سلامه» معروف به« قُضاعي» مورّخ، مفسّرو فقيه شافعي مذهب در سال 454هجري قمري درگذشت. قضاعي در مصر امر قضاوت را به عهده داشت و مدتي هم در مقام سفيرروانه روم شد. ازمحمدقُضاعي تأليفاتي چند باقيست كه مشهورترين آنها «قرآن و شَهابُ الاَخبار»نام دارند.

 

درگذشت آيت الله زين العابدين مازندراني در سال1309هجري قمري

آيت الله زين العابدين مازندراني ازعلماي بزرگ ايران در سال1309هجري قمري وفات يافت. او ازاهالي بابل بود و پس ازاتمام تحصيلات مقدماتي براي تكميل دانش خود به عتبات عاليات رفت و دركربلا اقامت كرد. آيت الله مازندراني ضمن استفاده ازعلم بزرگاني چون شيخ مرتضي انصاري مورد عنايت خاص آيت الله ميرزا محمد حسن شيرازي نيزقرارگرفت. آيت الله مازندراني همواره به مستمندان ياري ميرساند و انساني مردمدارو فروتن بود. ازاين رو علما و مردم براي اين عالم جليل القدراحترام فراوان قائل بودند. ايشان بويژه نزد طلاب ازمقامي ازجمند برخورداربود.

 

بازداشت حضرت امام خیمنی(ره) از قم انتقال ایشان به تهران در سال 1343هجري شمسي

صدها كماندو و چترباز رژيم پهلوي در سال 1343هجري شمسي ضمن يورش به منزل مسكوني حضرت امام خميني(ره) درقم ايشان را بازداشت و به تهران منتقل كردند. رژيم پهلوي حضرت امام خميني را به جرم پايداري و حمايت از استقلال و آزادي ملت مسلمان ايران به تركيه تبعيد كرد پس از آنكه حضرت امام مخالفت خود را با اصلاحات ارضي پيشنهادي شاه ابراز كردند عيد نوروز را عزاي عمومي اعلام داشتند. زيرا اصلاحات ارضي كه رژيم طاغوت مطرح كرده بود ساختار اقتصادي ايران را به گونهاي تغييرميداد كه به نابودي كشاورزي ايران و وابستگي بيشتر كشور به بيگانه منجرميشد. همچنين اين ايام مصادف بود با تحميل انقلاب باصطلاح سفيد و احياي طرح كاپيتولاسيون كه هيجان تازهاي درمردم پديد آورده بود. رژيم شاه كه حضور حضرت امام(ره) را درايران مخالف منافع وادامه حيات خود ميديد ايشان را دستگيرو به تركيه تبعيد كرد. پس از انتشارخبر تبعيد امام تظاهرات وسيعي درنقاط گوناگون ايران به نشانه اعتراض به اين عمل شاه برپا شد.

 

مناسبت روز دانش آموز در سال 1357هجري شمسي

در تاريخ انقلاب اسلامي برگي زرين و مقطعي حساس و مناسبتي پرخاطره است، بخصوص آنكه چهارده سال بعداز تبعيد حضرت امام (ره) در همين روز (13 آبان 1357) فرزندان امام و صدها دانش آموز و دانشجو در مقابل دانشگاه تهران و خيابان هاي اطراف با شعار "درود بر خميني" و "مرگ بر شاه" پايه هاي حكومت را به لرزه در آوردند و با گلوله هاي مأموران شاه به خاك و خون غلتيدند.

دانش آموزان همچون ساير گروه هاي ملت در اطاعت از فرمان حضرت امام (ره) كه همه را دعوت به مبارزه بي امان با رژيم امريكايي شاه مي نمود، سر از پا نمي شناختند و نجات اسلام را در پيروي كامل از امام (ره) سازش ناپذير مي دانستند. اين طبقه جوان و فعال جامعه بحق يكي از اركان و پايه هاي مهم انقلاب پيروزمند اسلامي بودند.

صبح روز 13 آبان 1357 ه.ش دانش آموزان در حالي كه مدارس را تعطيل كرده بودند روبه سوي دانشگاه نهادند تا بار ديگر پيوندشان را با رهبر بت شكن خويش به جهان اعلام نمايند. اين جوانان پرشور خداجو گروه گروه داخل دانشگاه شدند و به همراه دانشجويان و گروههاي ديگري از مردم در زمين چمن دانشگاه اجتماع كردند. مأموران شاه، دانشگاه را به محاصره خود درآورده بودند تا چنانچه فرياد حق طلبانه از گلويي برخاست آن را با گلوله پاسخ دهند. دانش آموزان در كناره نرده ها و زمين چمن اجتماع كرده بودند و فرياد مقدس "الله اكبر" آنان فضا را مي شكافت و تا فاصله هاي دور طنين مي انداخت.

ساعت يازده صبح مأموران ابتدا چند گلوله گاز اشك آور در ميان دانش آموزان و دانشجويان پرتاب كردند. اجتماع كنندگان در حالي كه به سختي نفس مي كشيدند، صداي خود را رساتر كردند و با فرياد دشمن شكن "الله اكبر" لرزه بر اندام مأموران مسلح شاه افكندند.

در اين هنگام تيراندازي آغاز شد و لاله هاي انقلاب يكي پس از ديگري در خون غلتيدند جوانان با فرياد الله اكبر و با شعارهاي مرگ بر امريكا و مرگ بر شاه به شهادت رسيدند و انقلاب خونين اسلاميشان را تداوم بخشيدند و دشمنان اسلام را بيش از پيش به رسوايي و شكست كشاندند. در اين واقعه 56 تن شهيد و صدها نفر مجروح شدند. يكي از شاهدان عيني مي گويد.

"شنبه 13 آبان سال 1357 ساعت 11 صبح، بيش از هفت هزار دانش آموز و دانشجو و ديگر طبقات مردم در محوطه دانشگاه تهران گرد آمده و عده اي سرگرم تماشاي نمايشگاه عكس بودند و گروهي به سخنراني گوش مي كردند كه ناگهان يك كپسول گاز اشك آور در هوا چرخيد و روي زمين دانشگاه فرود آمد. عده اي سراسيمه به سوي در ورودي دانشگاه دويدند، ولي در همين موقع صداي تيراندازي بلند شد. سربازان از  پشت ميله هاي دانشگاه به سوي مردم شليك كردند. هنوز فريادهاي "نترسيد تيراندازي هوايي است" بلند بود كه دانشجويي به زمين غلتيد، از اين لحظه به بعد دانشگاه و خيابان هاي اطراف آن مبدل به صحنه  جنگ و گريز شد. دانشجويان و دانش آموزان قصد داشتند آن روز به سوي منزل مرحوم آيت الله طالقاني راه پيمايي كنند. درست هنگاميكه عزم خروج از دانشگاه كردند با تيراندازي نيروها مواجه شدند و به دنبال آن دانشگاه صحنه برخوردهاي خونين شد. مجروحان توسط دانشجويان به بيمارستان منتقل شدند.

در همان ساعات اوليه نيروهاي ضربت وارد داشنگاه شدند و دانشجويان و دانش آموزان براي مقابله با اين حمله آتش افروختند و به دنبال آن مأموران پس از چند متر پيشروي در دانشگاه آنجا را ترك كردند.

با شدت گرفتن تظاهرات، مأموران حكومت نظامي خيابان هاي اطراف دانشگاه و قسمتي از خيابان انقلاب را بستند و دانشجويان و دانش آموزان در خيابانهاي اطراف پراكنده شدند. تظاهركنندگان در چند نقطه  خيابانهاي جمهوري اسلامي و ولي عصر (عج) و خيابان هاي منشعب از آن آتش افروختند و با دادن  شعار الله اكبر و لا اله الا الله خود را از حملات ددمنشانه مأموران نجات مي دادند.

ساعت دو بعداز ظهر مجدداً سربازان حكومت نظامي بر روي دانشجويان و دانش آموزان كه در داخل دانشگاه بودند، تيراندازي كردند كه در همان لحظات اول عده اي از دانشجويان به زمين افتادند و در خون غلتيدند. دانشجويان و دانش آموزان با پلاكاردهايي كه در آن شمار كشته شدگان دانشگاه را نوشته بودند با دادن  شعار الله اكبر خميني رهبر به راه پيمايي پرداختند. جنگ و گريز مأموران نظامي با دانشجويان و دانش آموزان تا پاسي از شب ادامه داشت……"

امام خميني (ره) در پيامي كه به همين مناسبت از پاريس براي امت قهرمان ايران فرستادند، فرمودند:

"عزيزان من صبور باشيد كه پيروزي نهايي نزديك است و خدا با صابران است. ايران امروز جايگاه آزادگان است… من از اين راه دورچشم اميد به شما دوخته ام… صداي آزاديخواهي و استقلال طلبي شما را به گوش جهانيان مي رسانم".

 

تسخير لانه جاسوسي در 1358 هجری شمسی

در 13 آبان سال 1358،گروهي از پاكترين و آگا هترين فرزندان امام با رهنمود ولايت امر، اسماعيل وار با عزم شهادت ابراهيم گونه تبر را نه بر شانه، كه بر فرق(بت اعظم) كوبيدند و لانه جاسوسي آمريكا را فتح كرده و حماسه عظيمي را آفرينند , امام(ره)آن را به حق(انقلاب دوم) و انقلابي بزرگتر از انقلاب اول ناميدند.

سيزده آبان از خاطره انگيزترين روزهاي انقلاب شكوهمند اسلامي است. شايد تاريخ معاصر ما روزي بدين اهميت و بزرگي كمتر به ياد داشته باشيد.

سيزدهم آبان زادروز انقلابي بزرگتر سالگشت تبعيد بينانگذار جمهوري اسلامي و روز دانش آموز است. هر يك از اين مناسبتها خودكافي است كه نظرها را به خود برگرداند و ديده ها را خيره كند.

روز دانش آموز است زيرا بيست و يك سال پيش در چنين روزي دانش آموزان انقلابي توانستند گوهر دانش و آموزندگي را در آيينه حماسه و دليري بتابانند و غبار خودباختگي را از سيماي مدرسه بروبند. راه از مدرسه تا خيابان را چنان پيمودند كه رزمندگان بي باك جبهه ها را در مي نوردند و در برابر آهنگهاي آتشبار ستم چنان صف آرايي كردند كه كوهها بر فراز دشتهاي تفتيده كويري آشيانه فساد و لانه جاسوسان را سيزدهم آبان از هم گسيخت. بيست سال پيش دانشگاهيان دين باور به پيروي از امام نور ديواره هاي نفاق و خيانت را فرو ريختند و شمعي فروزانتر از شمع نخست در ميانه جنگ و كاراز افروختند.

سيزدهم آبان شاهد وداع امت با امام خود براي سالياني چند بود. آن روز را سيزدهم آبان بخوبي در ياد دارد. خادمان بيمزد و منت بيگانگان به گرد خانه اي جمع آمدند كه آشناترين نام را براي دلسوختگان اسلامي داشت و شيداترين نغمه ها را در گوش انسانهاي مومن زمزمه كرده بود. خميني (ره) را در ازدحام آهن و پولاد تا بيرون از مرزهاي جغرافياي ايران دور كردند اما مرام و نام خميني را براي هميشه در دل مرد و زن و مسلمان ايراني جاودانه كردند.

 

ماجراي ايران گيت در 1365سال  هجری شمسی

دراين روز، رئيس مجلس وقت طي نطقي اقدام آمريكا را(تلاشهاي مقامات كاخ سفيد براي جلب رضايت جمهوري اسلامي ايران) عنوان كرد و اعلام نمود كه رابرتمك فارلين از چهره هاي ارشد كاخ سفيد{مشاور سابق ريگان در امور امنيت ملي}، با سه نفر ديگر و با گذرنامه هاي ايرلندي و به طور مخفيانه و با يك هواپيماي حامل اسلحه كه از بازارهاي بين المللي خريداري كرده بوديم وارد ايران شدند. ما به دستور امام از تماس با آنها خودداري كرديم و فقط به مدت سه ساعت آنان را تخليه اطلاعاتي كرديم. آنها پيامي از جانب ريگان براي برقراري مجدد رابطه با جمهوري اسلامي ايران آورده بودند. پس از 5 روز بازداشت آنها از ايران خارج شدند.

 

(آغاز هفته تربيت)

بعلت اهميت فوق العاده امر تربيت در به كمال رساندن انسان، دولت جمهوري اسلامي ايران در سال 1359، از سيزدهم تا نوزدهم آبان ماه هر سال را(هفته تربيت)نام نهاده كه نخستين روز آن روز دانش آموز نام گرفته است.

 

تشکیل يونسكو سازمان علمي- فرهنگي و تربيتي در سال 1946ميلادي

يونسكو سازمان علمي- فرهنگي و تربيتي وابسته به سازمان ملل متحد در سال 1946ميلادي با عضويت بيست كشور جهان تشكيل شد.هدف از تأسيس يونسكو برقراري ارتباط علمي- فرهنگي بين ملتها و انتشار كتابها و نشريات متعدد به زبانهاي گوناگون دنيا بود تا از اين طريق همبستگي فرهنگي ميان ملتهاي جهان افزايش يابد. ازموارد جالب و مهم درمنشور يونسكو احترام همگاني به عدالت، حكومت قانون،‌ حفظ حقوق بشر و آزاديهاي اساسي است. در يونسكو دبيركل، هيئت اجرايي و كنفرانس عمومي سه ركن اساسي بشمارميروند. فعاليتهاي يونسكو، آموزش و پرورش، علوم اجتماعي، ارتباط همگاني و فراگير، نوسازي و توانبخشي، فعاليتهاي فرهنگي و كمكهاي فني را دربرميگيرد. مقرسازمان يونسكو شهرپاريس است.

 

 

 

 

 


نوشته شده در   چهارشنبه 13 آبان 1388  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode