ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 16 ارديبهشت 1403
يکشنبه 16 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 10 آبان 1388     |     کد : 5342

یکشنبه 10 آبان 13 ذي القعده 1 نوامبر

آغاز قيام حسين بن علي (شهيد فخّ) در سال 169 هجري قمري...

آغاز قيام حسين بن علي (شهيد فخّ) در سال 169 هجري قمري

پس از آن كه عباسيان در سال 132 قمري با شكست نهايي امويان، خلافت را از آن خود كرده و از مردم براي خويش بيعت گرفتند، گرچه در آغاز خلافتشان به رهبري ابوالعباس سفاح، با بني اعمام و همرزمان سابق خود، يعني علويان رابطه نيك و رفتاري پسنديده داشتند، ولي پس از مرگ سفاح و آغاز خلافت منصور دوانقي، اختلاف ميان بني عباس و علويان شدت گرفت و حاكمان وقت با بي رحمي تمام، علويان مبارز را سركوب كردند.

در عصر موسي الهادي [چهارمين خليفه عباسيان]، شيعيان و محبان اهل بيت(ع)، به ويژه علويان مبارز، به بهانه هايي واهي مورد آزار و اذيت عمر بن عبدالعزيز بن عبيدالله [از نوادگان عمر بن خطاب] عامل هادي عباسي در مدينه منوره، قرار مي گرفتند. تا اين كه آنان به تنگ آمده و تصميم به قيام بر ضد عباسيان گرفتند. رهبري اين قيام را حسين بن علي بن حسن مثلث بن حسن مثني بن امام حسن مجتبي(ع) بر عهده داشت.

آنان در سيزدهم ذي قعده قيامشان را با شعار "المرتضي من آل محمد(ص)" آغاز كردند و با نيروهاي عمر بن عبدالعزيز عمري درگير شده و آنان به شكست و عقب نشيني وادار كردند و سرانجام عمر بن عبدالعزيز عمري، از چنگ آنان گريخت و در نتيجه، شهر مدينه در اختيار علويان قرار گرفت و حسين بن علي با در اختيار گرفتن صندوق خانه بيت المال و تقسيم آن ميان مبارزان و مستمندان، به رتق و فتق امور پرداخت و خود را براي هجوم به مكه معظمه آماده نمود. علويان، پس ازيازده روز درنگ در مدينه، در 24 ذي قعده، عازم مكه معظمه شدند. وليكن در مكاني به نام "فخ" با سپاهيان هادي عباسي مواجه شده و پس از نبردي سنگين، متحمل شكست گرديدند و بسياري از آنان، از جمله خود حسين بن علي به شهادت رسيدند.

 به ياري خداوند سبحان، در رويدادهاي ذي حجه، ماجراي نبرد علويان با عباسيان در سرزمين فخ را بيان خواهيم كرد.

 

تولد « ابن جوزي» فقيه، اصولي و واعظ حنبلي مذهب در سال580هجري قمري

« ابن جوزي» فقيه، اصولي و واعظ حنبلي مذهب در سال580هجري قمري دربغداد متولد شد. او آموختن را ازكودكي آغازكرد و بتدريج كه بزرگترميشد به شاگردي انديشمندان زمان پذيرفته ميشد. ابن جوزي از17سالگي بجاي پدروعظ ميگفت و درسال604هجري قمري نظارت براوقاف عامه و اوقاف سلطان به وي واگذارشد. منصبهاي متعدد ابن جوزي و اعتبارعلمي او تدريس درمراكز مهم علمي آن زمان بغداد كينه اطرافيان سلطان را براي وي به همراه داشت و عاقبت سخن چيني هاي درباريان زمينه عزل ابن جوزي را فراهم آورد. ابن جوزي مردي دانشمند و مردم دوست بود و چون درمقام نماينده سياسي سلطان به شهرهاي مختلف سفرميكرد دراين شهرها به تعليم مي‏پرداخت. «اَلايضاحُ في الجَدَل» ازآثارابن جوزي بشمارميرود.

 

درگذشت« اَنوري اَبيوردي» در سال581هجري قمري

« اَنوري اَبيوردي» ازشاعران نامدارو خطيبان برجسته در سال581هجري قمري درگذشت. او« صدرالدّين علي ابن اسحاق انوري ابيوردي» درسال520هجري قمري درابيورد خراسان به دنيا آمد و درجواني درزمينه ادبيات، فلسفه و رياضيات تحصيل كرد. انوري درابتداي شاعري خاوري تخلص ميكرد ولي بعدها تخلص انوري را برگزيد. انوري ابيوردي را به سبب شيوه استادانه و سبك خطيبانهاش سلطان مداحان و ستايشگران ايراني دانستهاند. ديوان اشعارانوري شامل قصايد، غزليات و قطعات اوست. انوري دراواخرعمربه سختي روزگارميگذراند و ازشهري به شهرديگرسفرميكرد.

 

درگذشت ميرزا محمّدبن علي استرآبادي در سال1026هجري قمري

ميرزا محمّدبن علي استرآبادي در سال1026هجري قمري درمكه وفات يافت. وي به زهد و پارسايي مشهوربود. استرآبادي چندين كتاب نوشته است كه ازآن ميان «كتاب رجاليّه، شرح آياتُ الاحكام و حاشيه تهذيبُ الاحكام شيخ طوسي» را ميتوان برشمرد.

اعلام بی طرفی دولت وقت ایران در ادامه جنگ جهانی اول در سال1293هجري شمسي

در ادامه جنگ جهاني اول دولت وقت ايران در سال1293هجري شمسي اعلام بي طرفي كرد. بيطرفي دولت ايران دراين جنگهاي بين المللي به علت ضعف سياسي حكام وقت ايران و اوضاع آشفته داخلي ناديده گرفته شد و دولتهاي مقتدرآن زمان يعني كشورهاي انگليس، روسيه و عثماني اين سرزمين را مورد تهاجم قراردادند و خسارتهاي بسياربه كشورمان تحميل كردند.

 

شهادت آيت الله سيد محمدعلي قاضي طباطبائي در سال1358هجري شمسي

آيت الله سيد محمدعلي قاضي طباطبائي عالم و فقيه بزرگ معاصرو نماينده امام خميني(ره) در تبريز پس از اقامه نمازعيد قربان در سال1358هجري شمسي بدست منافقان به شهادت رسيد. او درسال1333هجري درتبريز بدنيا آمد و پس از اتمام تحصيلات مقدماتي درقم، تهران، ري و نجف اشرف به ادامه تحصيل پرداخت و سالها از محضرامام راحل بهره جست. آيت الله قاضي طباطبائي دربازگشت به ايران درمقام نماينده امام به تبريز رفت و درسال 1341شمسي دراوج مبارزه عليه رژيم طاغوت بدست عوامل ساواك دستگيرو زنداني شد و درپي آن به بافت كرمان و سپس به زنجان و عراق تبعيد شد. پس ازپيروزي انقلاب اسلامي درايران آيت الله قاضي طباطبائي به فرمان امام خميني(ره) به عنوان امام جمعه تبريزمنصوب شد و سرانجام درچنين روزي به شهادت رسيد.

خلاصه ای از زندگی این بزرگ مرد عرصه دین و دانش:

ولادت :

سيد محمد علـى قاضـى طباطبايـى در سال 1331 هـ . ق در كانونى گرم و خانـواده اى اصيل و روحانـى در تبريز پا به عرصه وجـود نهاد پـدر ايشان مرحوم سيد محمـد باقر قاضـى طباطبايـى از علماى بنام و فقهاى طـراز اول آذربـايجان بود.

تحصيلات :

مرحوم سيد محمد على قاضى تحصيلات ابتدايى و علـوم مقدماتـى را از والد خـود و عموى گرامـش فرا گرفته، سپـس براى تكميل معارف وارد حـوزه علميه تبـريز (مـدرسه طالبيه) گرديـد. بعد از كسب فيض و بهره كامل از محضر علماى تبـريز براى تكميل مبانى علمى در سطـوح عالى به قـم مشـرف شـده و از مكتب اسـاتيـد طـراز اول حـوزه علميه قم استفاده هاى فراوانى نمود.

پـس از تكميل سطـوح در قـم، سال 1369 هـ. ق به نجف اشـرف مهاجرت نمود. و در مدت اقامت سه ساله در نجف ضمـن تشرف به زيارت ائمه معصومين توانست در درس آيات عظام نجف اشرف حضـور يـافته و به درجه عالـى اجتهاد نـايل گردد.

در سال 1372 هـ. ق و در سـن 42 سالگى نجف را به قصد تبريز ترك و وارد آذربايجان شد.

اساتيد :

وى در محضر بزرگان زيادى به كسب علم پرداخته است كه ما به عنوان تبرك به نام چند نفر آنها اشاره مى كنيم.

1 - شيخ آقـا بزرگ تهرانى.

2 -پـدر گرامـى اش سيد محمد باقر قاضـى طباطبايـى.

3 - سيـد محمـد حجت كـوه كمـرى .

4 - سيـد محسن حكيم.

5 - سيد محمد حسيـن طباطبايى.

6 - سيـد روح الله مـوسـوى خمينـى.

7 - سيد ابـوالقـاسـم خـويـى.

8 - سيد محمـد هـادى حسينـى ميلانى.

9 - شيخ محمـد حسيـن كـاشف الغطـا.

10 - سيـد محمـد رضـا گلپـايگـانى.

11 - شيخ عبـدالنبـى عراقـى.

تاليفات :

از شهيد قاضـى طباطبايى آثار، مقالات و رساله هاى فراوانـى به جا مـانـده كه بـرخـى از آنهـا عبـارتند از :

1 - الاجتهاد و التقليد.

2 - الفوايد.

3 - خاندان عبدالوهاب .

4 - كتاب فى علم الكلام.

5 - فصل خطاب فى تحقيق اهل كتاب.

6 - السعاده فـى الاهتمـام علـى الزياره.

7 - اجوبه الشبهات الواهيه.

8 - رسـاله فـى اثبـات وجـود الامـام (عليه السلام) فـى كل زمان.

9 - حـاشيه بـر كتـاب رسـايل شيخ انصـارى.

10- حـاشيه بـر كتـاب مكـاسب شيخ انصـارى.

11-حـاشيه بـر كتـاب كفـايه الاصـول آخـونـد خـراسـانـى.

12- تقـريـرات درس اصـول سيد محمد حجت كـوه كمرى.

13- تاريخ قضا در اسلام.

14- صـدقـات اميـر المـومنيـن (عليه السلام) و صـديقه طـاهره (سلام الله عليها).

15- تحقيق دربـاره روز اربعيـن حضـرت سيـد الشهدا (عليه السلام).

فعاليت :

شهيـد قاضـى طباطبايى در فاصله سالهاى 1331 ـ 1341 هـ. ش در تبريز بزرگتـريـن فعاليتهاى سيـاسـى را جهت افشـاى چهره واقعى حكـومت طاغوت انجام داده و در آبان ماه 1342 هـ. ش دستگيـر و به پادگان زرهـى تهران منتقل شد و پـس از آن به مدت دو ماه ونيم در زندان قزل قلعه زندانى گرديد. پـس از وارد آوردن ضربات و لطمات روحـى فراوان، وى را به سلطنت آبـاد تهران انتقـال دادند و در ايـن مـدت ايشان مخفيانه به قـم جهت ديدار امام ، و سپس براى زيارت حضرت ثامـن الايمه به مشهد مقدس مشرف مـى شـوند در بازگشت مـدتـى در تهران اقامت نمـوده و بـدون اجازه رژيـم به طرف تبريز حركت مـى كننـد و با استقبال با شكـوه مردم تبريز مواجه مى شـوند.

اواخر سال 1343 هـ. ش پـس از دستگيرىها و تبعيدها و بـازداشت هـاى مكـرر به عراق تبعيـد مى گردند. كه در ايـن مدت با امام خمينـى (رض) كه مدتـى قبل از ايشان به عراق تبعيد گرديده بـود، ارتباط نزديك پيدا مى كنند.

شهيد قاضـى پـس از يك سال و نيـم اقامت اجبارى درعراق به ايران مـراجعه نمـوده تا اينكه در روز سـى ام آذر ماه 1347 هـ. ش مصادف با عيـد فطر به جرم سخنرانـى پـر شـور و انقلابـى عليه اسرائيل غاصب و انتقـاد از دستگـاه حـاكـم به خـاطـر حمايت از صهيـونيست ها دستگير و به شـش ماه تبعيـد به بافت كرمان، محكـوم مى شوند. و پـس از آن مدتـى به زنجان تبعيد مـى گردند. بعد از سپرى شـدن مـدت تبعيـد در زنجان به تبريز مراجعت مى نمايند. و در كنار كارهاى علمى و تدريـس پرچـم مبارزه را هـم چنان بر افراشته نگاه داشته و عليرغم كار شكنى هاى ايادى حكومت و كنترل هايى كه از طرف ساواك صـورت مى گرفت. همچنان به تبليغ اسلام و تبيين شخصيت امام مى پردازند.

بعد از پيروزى انقلاب اسلامى از سـوى رهبر كبير انقلاب به امامت نماز جمعه تبريز و نماينده ولـى فقيه در آذربايجان منصـوب مى گردنـد.

 

وفات (شهادت) :

شهيد قاضى طباطبايى در دهـم آبان ماه 1358 هـ.ش مطابق با سال 1400 هـ. ق به دست شياطيـن كـور دل به درجه رفيع شهادت نـايل آمـد و به لقـاى دوست پيـوست.

 

آغاز عمليات محرم در سال1361هجري شمسي

عمليات محرم آغاز عمليات محرم در سال1361هجري شمسي  با رمز يا زينب(س) درمنطقه عملياتي شرهاني و جنوب شرقي دهلران درغرب عين خوش آغاز شد. هدف از اجراي اين عمليات،‌ آزادسازي جبال بحرين درجنوب دهلران بود. اين عمليات با موفقيت به پايان رسيد.

 

درگذشت سلمان هراتي شاعر معاصر كشور در سال1365هجري شمسي

سلمان هراتي شاعر معاصر كشورمان در سال1365هجري شمسي درگذشت. هراتي درانواع قالبهاي شعري چون غزل، مثنوي، دوبيتي، رباعي و شعرنيمايي سرودههاي ارزندهاي دارد. اودرسرودههايش درزمينهاي لطف به توحيد و عرفان ميپردازد. ازآثاراوست«آسمان سبز، دري به خانه خورشيد و ازاين ستاره تا آن ستاره».

 

درگذشت آيت الله حاج آقا صدرازعلماي معاصر در سال1373هجري شمسي

آيت الله حاج آقا صدر از علماي معاصر در سال1373هجري شمسي درگذشت. او ازمدرسان حوزه علميه قم بود و علاوه برتدريس به تأليف نيزاشتغال داشت. ازمرحوم آيت الله صدركتب« اَلاجتهاد و التقليد به زبان عربي، استقامت بانوي كربلا و پيشواي شهيدان» باقي است.

 

 پیوست سرزمین پاناما ازرهائي از سلطه اسپانيا به کلمبیا در سال1821ميلادي

سرزمين پاناما پس ازرهائي از سلطه اسپانيا در سال1821ميلادي به كلمبيا پيوست. پاناما دراوائل قرن16ميلادي به تصرف اسپانيائيها درآمد و بعد از كشف معادن طلا در اين كشور آمريكاييها نيز توجه خود را به اين منطقه زرخيز معطوف كردند. اين كشور در سال1903 ميلادي موفق به كسب استقلال شد. جمهوري پاناما واقع درجنوب آمريكاي مركزي است و كانال پاناما اقيانوس اطلس و آرام به هم متصل ميكند.

 

آغاز جنگ برای استقلال کشور الجزاير در سال1954ميلادي

با شكل گرفتن نهضت آزاديبخش الجزايربه همت احمدبن بلّا جنگهاي استقلال اين كشور در سال1954ميلادي آغازشد. الجزايردراوائل قرن20ميلادي كاملاً درسلطه فرانسه قرارگرفت و دراين مدت مبارزات آزاديخواهانه مردم الجزائربصورت پراكنده ادامه داشت. در سال1954 ميلادي با آغازجنگهاي استقلال طلبانه الجزائردولت مصربه رياست جمال عبدالناصركمكهاي مالي و نظامي فراواني به اين نهضت كرد و پس از اعلام موجوديت دولت موقت الجزائر درقاهره نبرد مسلطانه ميان نيروهاي ارتش آزاديبخش الجزائرو نيروهاي فرانسوي ژنرال دو گل آغازشد. سرانجام پس ازمذاكره نمايندگان اين دو كشور، الجزايردرسال1961ميلادي استقلال خود را بازيافت.

 

 


نوشته شده در   يکشنبه 10 آبان 1388  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode