ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 23 ارديبهشت 1403
يکشنبه 23 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 8 شهريور 1388     |     کد : 4436

خصوصيات يک سحري سالم

يک متخصص تغذيه گفت: سحري مهمترين وعده غذايي در ماه رمضان به شمار مي رود چرا که طولاني ترين فاصله غذايي تا افطار دارد...

 

يک متخصص تغذيه گفت: سحري مهمترين وعده غذايي در ماه رمضان به شمار مي رود چرا که طولاني ترين فاصله غذايي تا افطار دارد.

دکتر رضا آمري نيا، متخصص تغذيه در گفت‌وگو با ايسنا، درمورد سحري در ماه رمضان گفت: خيلي از افراد به دليل تنبلي و يا بي دليل اين وعده را حذف مي کنند که اين امر باعث ايجاد آسيبهاي داخلي و فکري در فرد مي شود.

وي در ادامه افزود: در حالت عادي طولاني ترين فاصله غذايي بين شام و صبحانه است که افراد مدت زيادي از اين ساعات را در خواب هستند اما در ماه رمضان اگر سحري صرف نشود فاصله غذايي بين 20 تا 24 ساعت است و نداشتن انرژي، آسيب هاي داخلي مانند زخم معده و مشکلات دستگاه گوارش و آسيب هاي فکري مانند نداشتن انرژي براي فعاليت فکري را به همراه دارد.

وي با برشمردن خصوصيات غذاي مناسب براي سحري گفت: تصور بر اين است که مصرف مواد پرچرب مانند خامه، کله پاچه و آبگوشت در وعده سحري مانع از گرسنگي در طول روز مي شود اما اين مواد چرب نيازمند آب است و فرد را تشنه و کم طاقت مي کند و توصيه نمي شود.

اين متخصص تغذيه با اشاره به اين مطلب که مصرف شيريني و شکلات در سحري باعث افت قند در طول روز مي شود اضافه کرد: اين تنقلات قند زيادي دارند و مصرف آنها باعث افزايش ناگهاني قند خون مي شود اما بعد از مدت کوتاهي به علت افزايش ناگهاني هورمون انسولين (هورمون تنظيم کنده قند خون) به صورت کاملاً ناگهاني اتفاق مي افتد.

وي در ادامه با تاکيد بر مصرف قندهاي مرکب در وعده سحري توضيح داد: قندهاي مرکب موجود در برنج، غلات، حبوبات و ... به تدريج و آرام آرام آزاد مي شود و باعث تعادل قند خون در طول روز مي شود و فرد در طول روز احساس گرسنگي و ضعف ندارد.

دکتر آمري نيا در ادامه با تاکيد بر مصرف مواد حاوي فيبر براي غلبه به تشنگي در ماه رمضان افزود: فيبر موجود در ميوه و سبزيجات باعث آزاد شدن تدريجي آب در ميوه ها و سبزيجات مي شود و در اين صورت فرد در طول روز احساس تشنگي نمي کند.

وي در توضيح فوايد مصرف مواد فيبردار در وعده سحري گفت: فيبرها مواد غذايي را احاطه کرده و مانع از تاثير زودهنگام آنزيم هاي دستگاه گوارش به غذا شده و هضم غذا را به تعويق مي اندازد.

اين متخصص تغذيه در ادامه مواد غذايي آب پز يا کبابي و سبزيجات، سالاد و ميوه ها را يک وعده غذايي سالم در سحر ماه رمضان است.

دکتر آمري نيا در پايان توصيه کرد که افراد تا 2 ساعت بعد از صرف سحري نخوابند و افزود: خوابيدن بعد از صرف غذا، فعاليت جذب و هضم غذا را دچار اختلال مي کند زيرا ماندگاري مواد غذايي در دستگاه گوارش افزايش يافته و جذب پروتئين زياد مي شود وبه دنال آن جذب ساير گروه هاي غذايي پايين تر مي آيد و اين عدم تعادل مي تواند باعث ايجاد مشکلاتي در فرد شود.

 


نوشته شده در   يکشنبه 8 شهريور 1388  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode