ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 13 ارديبهشت 1403
پنجشنبه 13 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 11 مهر 1391     |     کد : 43574

چهار شنبه 12 مهر 1391 - 16 ذي القعده 1433 - 3 اكتبر 2012

رویدادهای مهم 12 مهر در گذر تاريخ ...

رویدادهای مهم 12 مهر در گذر تاريخ

شهادت شهيد محمد چاهی (1365ش)
اشاره:
محمدچاهي فرزند حسن در سال 1346 در روستاي «علي هديه‌عليا» از توابع شهرستان بيرجند متولد شد.قبل از دبستان قرائت قرآن را فرا گرفت دوره ابتدايي را در همان روستا گذراند و در همانجا به کار و تلاش پرداخت طبيعت خشک روستا از او فردي پرتلاش و دلاور ساخت او به کارهاي از قبيل کشاورزي، دامداري، قالي بافي و رانندگي تراکتور، تسلط کامل داشت.هرگز از خواندن قرآن و انجام واجبات نيز غافل نمي‌شد نمازش را در مسجد مي‌خواند سعي مي‌کرد تا به اندازه توان خويش به همه اهل روستا کمک کند عاشق انقلاب و امام بود و سپاه را دوست داشت.وقتي مي‌خواستند او را از طريق ژاندارمري (نيروي انتظامي) به سربازي ببرند، نرفت و گفت مي‌خواهم وارد سپاه شوم بعد از آموزش به جبهه رفت و در لشگر ويژه شهدا به عنوان تک‌تيرانداز خدمت کرد. در عمليات کربلاي 2 شرکت داشت و در تاريخ 12/6/1365 در سن 19 سالگي در منطقه حاج عمران به درجه رفيع شهادت نايل آمد. پيکر پاک شهيد بعد از 9 سال در تاريخ 8/11/1374 کشف گرديد و پس از تشييع در بيرجند در زادگاهش «علي هديه‌ي عليا» دفن گرديد.

شهادت شهيد محمد بذرافكن (1365ش)
اشاره:
شهيد محمد بذرافكن در سال ۱۳۴۴ش در شهرستان بيرجند در خانواده‌اي مذهبي متولد شد. تحصيلات ابتدايي، راهنمايي و دبيرستان را با موفقيت به پايان رساند. در دوران مبارزات مردمي انقلاب، به پخش اعلاميه‌هاي حضرت امام خميني (ره) و برپايي تظاهرات در مدارس اقدام مي‌کرد. پس از پيروزي انقلاب شکوهمند اسلامي ايران، از اعضاي فعال پايگاه محله به‏شمار مي‌رفت. وي اولين‏بار در سن ۱۸ سالگي از طريق بسيج سپاه پاسداران انقلاب اسلامي عازم جبهه‏هاي نبرد حق عليه باطل گرديد. پس از آن، براي ادامه تحصيل به دانشگاه رضويه مشهد وارد شد و به مدت سه سال در اين دانشگاه به تحصيل علم پرداخت و از برکات وجود امام هشتم حضرت علي ابن موسي الرضا (ع) بهره‌مند شد. آن‏گاه بار ديگر براي نبرد با دشمن به جبهه‌هاي نور شتافت تا اين‏که سرانجام در تاريخ دوازدهم مهرماه سال ۱۳۶۵ هجري شمسي در سن ۲۱ سالگي در منطقه عملياتي حاج‏عمران بر اثر انفجار مين به درجه رفيع شهادت نائل آمد. پيکر پاک شهيد محمد بذرافكن مدت ۹ ماه مفقود بود پس از شناسايي به شهرستان بيرجند انتقال يافت و در گلزار شهداي اين شهرستان به خاک سپرده شد.

هجرت حضرت امام خميني(ره) از عراق به كويت تحت فشار رژيم بعثي عراق (1357 ش)
اشاره:
پس از تبعيد امام خميني(ره) به نجف، ايشان باز هم فريادهاي حق‏طلبانه و ظلم‏ستيز خود را عليه رژيم، از طريق سخنراني، ارسال پيام‏هاي كتبي و شفاهي به گوش ملت ايران مي‏رساندند و بدين وسيله ماهيت بيدادگري و فساد و وابستگي رژيم را افشا و آشكار مي‏ساختند. امام در حوزه علميه نجف به تدريس فلسفه سياسي حكومت اسلامي، تحت عنوان ولايت فقيه، همراه با دروس فقه و اصول پرداختند و شاگرداني برجسته و هم‏فكر تربيت كردند. ثمره مجموعه اين فعاليت‏ها، باعث آگاهي و رشد سياسي روزافزون همه اقشار، اعم از تحصيل‏كرده‏ها، روحانيان، بازاري‏ها، شهري‏ها، روستايي‏ها و... گرديد. از اين رو، رژيم طاغوتي ايران، با اعزام هيئتي به بغداد و مذاكره با مقامات عراقي، خواهان ايجاد محدوديت براي امام بود. تا آنجا كه منزل ايشان در نجف، در دوم مهر 1357 ش توسط نيروهاي امنيتي عراق محاصره شد و رفت و آمدها، محدود و كنترل گرديد. پس از اين كه دولت بعثي عراق، رهبر كبير انقلاب اسلامي، حضرت امام خميني را از فعاليت‏هاي سياسي و مذهبي بر ضد رژيم شاه در كشور عراق منع كرد، ايشان نجف را به قصد اقامت در كشور كويت ترك نمود. اما دولت كويت براي حفظ روابط خود با رژيم شاه از ورود امام به اين كشور جلوگيري كرد. بنابراين امام پس از توقفي كوتاه در مرز بصره، به بغداد رفته و روز ديگر عازم پاريس شدند.

آغاز عمليات «ظفر 2» در منطقه كركوك عراق توسط سپاه (1366 ش)
اشاره:
عمليات ظفر 2، در تاريخ دوازدهم مهر 1366ش، با رمز مبارك لبيك يا حسين(ع)، در منطقه عملياتي شهر كِفري در استان كركوك عراق، به منظور پاسخگويي به شرارت‏هاي رژيم بعث عراق در بمباران شيميايي و ويران ساختن روستاهاي كردنشين استان‏هاي شمالي عراق و نيز با هدف انهدام تأسيسات نظامي و اقتصادي عراق آغاز گرديد. رزمندگان تحت امر قرارگاه رمضان، متشكل از نيروي زميني سپاه و لشكر 9 بدر مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق در نخستين ساعات عمليات، ارتفاعات مهم منطقه را به تصرف خود درآوردند و نيروهاي دشمن را متلاشي نمودند. رزمندگان لشكر 9 بدر با يك مانور پرتحرك، پس از وارد آوردن تلفات و خسارات سنگين، قرارگاه‏هاي دشمن را تصرف كرده و جاده‏هاي مهم منطقه را به كنترل خود درآوردند. همچنين در اين عمليات ضمن كشته و زخمي كردن بيش از پانصد تن از قواي بعث، ده‏ها دستگاه تانك و نفربر و سلاح‏هاي نيمه سنگين منهدم گرديد.

درگذشت استاد «مرتضي خلج اسعدي»
محقق و مترجم معاصر (1375 ش)
اشاره:
استاد مرتضي خلج اسعدي در سال 1331 ش در تهران به دنيا آمد و پس از اخذ مدرك كارشناسي ارشد رشته مطالعات بين‏المللي از دانشگاه تهران، به كار تحقيق و ترجمه پرداخت. او همراه با كميته تأليف و ترجمه ستاد انقلاب فرهنگي، به تأليف و تدوين دايرةالمعارفي در معرفي كشورهاي مسلمان پرداخت. استاد خَلج اسعدي علاوه بر فعاليت در تدوين دايرةالمعارف جهان اسلام، در بسياري از زمينه‏هاي ديگر همچون مقاله نويسي و ويرايش فعاليت مي‏كرد. مرتضي خلج اسعدي پس از پايان دوره دكتراي تاريخ و تمدن ملل مسلمان، به تدريس در دانشگاه تهران پرداخت. انجمن آثار و مفاخر فرهنگي در مرداد 1375ش در مراسمي از فعاليت‏هاي فرهنگي استاد خلج اسعدي قدرداني كرد. نگارش بيش از يكصد مقاله براي دايرةالمعارف تشيع و دانشنامه جهان اسلام و مجلات نشردانش، معارف حكمت، كيهان فرهنگي و آينه پژوهش، از ديگر خدمات علمي اين محقق و مترجم معاصر مي‏باشد. همچنين كتب بيت‏المقدس، جنگ‏هاي صليبي، ايران، اسلام و تجدد و... از جمله آثار اوست. مرتضي خلج اسعدي در 44 سالگي درگذشت.

رویدادهای مهم 16 ذي القعده در تقویم هجری

درگذشت «رشيد الدين وطواط»
كاتب و شاعر بزرگ ايراني (573 ق)
اشاره:
رشيدالدين محمد بن عبدالجليل عُمَري كاتب بلخي معروف به وطواط از دانشمندان، نويسندگان و شاعران ذواللِّسانَين معروف قرن ششم هجري است كه در سال 480 ق در بلخ ولادت يافت. ذواللسانين به كساني مي‏گويند كه هم در زبان فارسي و هم در عربي متبحر بوده و تاليفاتي داشته باشند. وي بعد از اتمام تحصيلات خود از خراسان به خوارزم رفت و در خدمت اتسِز خوارزمشاه درآمد و بعد از او در خدمت فرزندش مُعَزَّر بود. مُنشَأت به عربي و فارسي، حَدايقُ السّحر و ديوان اشعار از تاليفات اوست. وطواط از اديبان نامدار و فصيحان مشهور در نظم و نثر پارسي و داراي شعري استادانه و استوار است. وي در برگزيدن كلمات و قوت تركيب، از شاعران كم نظير و در بيان صنايع، بي‏آن كه به زيبايي شعر لطمه زند، بسيار ماهر است. شعرِ پارسي وطواط، مجموعه‏اي از صنايع شعري است كه با كمال استادي در عين تكلُّف اِعمال شده و سلاسَت بيان و سلامَت الفاظ را از دست نداده است. وفات رشيدالدين وطواط را در سال 573 ق در 93 سالگي گفته‏اند.

درگذشت عالم رباني «شيخ زين العابدين مازندراني» (1309 ق)
اشاره:
شيخ زين العابدين ابن مسلم مازندراني، عالمي رباني، فقيه و از بزرگان علماي اماميه در قرن سيزدهم و اوايل قرن چهاردهم هجري است. وي پس از پايان تحصيلات مقدماتي، براي تكميل معلومات ديني به حوزه‏ي علميه‏ي نجف رفت و از محضراساتيد بزرگ آن حوزه از قبيل شيخ مرتضي انصاري، شيخ محمدحسن نجفي صاحب جواهر و سيدالعلماي مازندراني بهره برد و به درجات عالي علمي و معنوي دست يافت. شيخ زين العابدين مازندراني همواره در انديشه‏ي نيازمندان و فقراي جامعه بود و در حل مشكلات و رفع گرفتاري‏هاي آن‏ها مي‏كوشيد. وي به جهت فروتني و تواضع فراوان خود، مورد احترام علماء و مردم بوده و نزد دانش پژوهانِ علوم ديني، مقامي والا داشت.

رویدادهای مهم 3 اكتبر درگذر تاريخ
 
* تولد «لويي آراگون» شاعر و رمان‏نويس فرانسوي (1898م)
* درگذشت «فريدريش كارل آندره ‏آس» خاروشناس معروف آلماني (1930م)
* اعلام استقلال عراق از استعمار بريتانيا (1932م)
*آغاز تهاجم استعمار ايتاليا عليه كشور بي‏دفاع حبشه و تصرف آن (1935م)
* پرتاب اولين موشك ساخت انسان به فضا (1942م)
* انفجار اولين بمب هسته‏اي انگليس، سومين كشور هسته‏اي جهان (1952م)
* روز ملي و روز وحدت دو آلمان (1990م)


نوشته شده در   سه شنبه 11 مهر 1391  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode