ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : جمعه 28 ارديبهشت 1403
جمعه 28 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 18 تير 1391     |     کد : 39231

دوشنبه 19تير 1391 / 19 شعبان 1433 / 09 Jul 2012

رویدادهای مهم 19 تير در گذر تاريخ...

رویدادهای مهم 19 تير در گذر تاريخ

رحلت فقيه و عالم بزرگوار آيت ‏الله «مرتضي مظاهري نجفي» (1368 ش)
آيت ‏الله شيخ مرتضي مظاهري نجفي در سال 1277 ش (1316 ق) در اصفهان در خاندان علم و تقوا به دنيا آمد. وي مقدمات و سطوح را در محضر علماي بنام اصفهان آموخت و در 23 سالگي براي ادامه تحصيل به نجف مهاجرت نمود. در آن جا از محضر حضرات آيات سيّدابوالحسن اصفهاني، ميرزاي نائيني، آقاضياءالدين عراقي، سيّدابوتراب خوانساري و محمد جواد بلاغي استفاده نمود و به درجه اجتهاد دست يافت. شيخ مرتضي مظاهري سپس به اصفهان آمد و در مسجد شيخ لطف‏الله، اقامه جماعت نمود. از اين عالم ديني آثاري بر جاي مانده كه نَهايةُالمَؤمول در شرح كفاية الاصول، رساله استدلاليه در مسائل فقهيه، معارف رجالي و... از آن جمله است. اين فقيه رباني سرانجام در 19 تير 1368 ش، برابر با ششم ذي حجه 1409ق در 91 سالگي در اصفهان وفات يافت.

رحلت حكيم بزرگوار «شيخ محمد علي زاهد قمشه‏ اي» معروف به «ابوالمعارف» (1332 ش)
اشاره
شيخ محمدعلي زاهد قمشه‏اي معروف به ابوالمعارف در حدود سال 1250ش (1290ق) در شهرضا (قمشه)
در استان اصفهان به دنيا آمد. وي پس از فرا گرفتن مقدمات در زادگاه خود، به اصفهان رفت و در محضر بزرگاني مانند جهانگير خان قشقايي، آخوند ملامحمد كاشاني و ديگر بزرگان به آموختن فقه، فلسفه، حكمت و عرفان پرداخت. شيخ محمدعلي سپس به سير و سلوك در آفاق و انفس روي آورد و حدود چهل سال در ممالك مختلف اسلامي از قبيل عربستان، كويت، بحرين و عراق به سير و سياحت مشغول شد. وي پس از اين سفر و مصاحبه با بزرگان اهل دانش و عرفان، خود، عالمي وارسته و عارفي فرزانه گشت و سپس به ديار خويش روي نهاد.
او در آنجا به تدريس و تربيت همت گماشت كه حكيم محيي‏الدين مهدي الهي قمشه‏اي از جمله شاگردان اوست.
از خدمات ارزنده شيخ زاهد، تأسيس مدارس جديد و خدمات فرهنگي در شهرضا بود كه به دليل تلاش وي در نشر معارف اسلامي به ابوالمعارف ملقب شد. اين حكيم الهي سرانجام در نوزدهم تيرماه 1332ش برابر با 28 شوال 1372ق در 82 سالگي در شهرضا وفات يافت و در همان شهر به خاك سپرده شد.

كشف كودتاي نوژه عليه نظام نوپاي جمهوري اسلامي ايران (1359 ش)
اشاره
از اولين روزي كه انقلاب اسلامي ايران، استوارترين سنگر غرب و آمريكا را در منطقه به هم ريخت و تحولات زيربنايي را در ايران آغاز كرد، استكبار جهاني كه منافعش به خطر افتاده بود، تلاش‏هاي وسيعي را براي سرنگوني اين نظام مقدس آغاز كرد. آنان باحمايت از مزدوران ضدانقلاب درصدد كودتا و فتح تهران بودند، زيرا تصوّر مي‏كردند كه همانند كودتاي 28 مرداد 1332، قادر به تجديد قدرت خود خواهند بود. اين مزدوران وطن‏فروش در روز نوزدهم تيرماه 1359 قصد داشتند تا با كمك نفوذي‏هاي خود فروخته در پايگاه هوايي نوژه همدان، كودتايي را عليه نظام اسلامي انجام دهند. آنان با به كارگيري امكانات وسيع مالي، 12 تيم عملّياتي و تعدادي راهنما و چندصد تن از عشاير ايل بختياري، جهت يورش به پايتخت آماده شدند. ولي هنگامي كه خلبان مأمور حمله به بيت حضرت امام خميني(ره) اين موضوع را با مادر خويش مطرح مي‏كند، با عكس‏العمل شديد وي روبرو مي‏گردد. خلبان در انجام اين عمل دچار ترديد شده و شخصاً به حضور آيت‏الله خامنه‏اي مي‏رود و عملّيات را افشا مي‏نمايد. به اين ترتيب و با پيگيري مسئولان بلندپايه نظام، كودتاي براندازي، خنثي و عوامل آن دستگير يا فراري و رسوا شدند.

شهادت روحاني مبارز اهل تسنن «ملاعلي جلالي‏ زاده و پسرش» توسط منافقين (1360 ش)
اشاره
مسلم جلالي زاده فرزند شهيد ملا علي جلالي زاده ، چهارم فروردين ماه 1334 در روستاي گلين سنندج
به دنيا آمد . علوم ديني را ابتدا نزد پدرش آموخت ، پس از آن به روستاي آويهنگ رفت و از محضر ملا حيدر فهيم بهره برد بعد از آن در روستاي بالك از فضل ملا باقر بالك برخوردار گشت . در طلب علم به شهرهاي سليمانيه و حلبچه عراق سفر كرد ،
سال 1350 به ايران بازگشت ، در شهر پاوه ضمن تكميل معلومات ديني اش ، به صورت متفرقه در امتحانات آموزش وپرورش شركت كرد و مدرك ششم ابتدايي گرفت . سال 1352 به سنندج آمد و دوره مدرسه علوم ديني را تا سال 1355 به پايان رساند . همزمان در دبيرستان نيز تحصيل مي‌كرد از اين رو سال 1356 موفق شد
ديپلم بگيرد همان سال در آزمون ورودي دانشگاه تهران در رشته حقوق قضايي پذيرفته شد . ملا مسلم جلالي زاده
همگام با دانشجويان و قشرهاي مختلف مردم به مبارزه با حكومت فاسد پهلوي روي آورد. پس از پيروزي انقلاب اسلامي و انقلاب فرهنگي و تعطيلي موقت دانشگاه ها به همراه تعدادي از جوانان كميته انقلاب اسلامي سنندج را پي ريزي كرد و بدان پيوست ، در اين زمان ازدواج كرد وصاحب يك پسر شد. در صدا وسيماي مركز كردستان به تفسير قرآن و ارشاد مسلمانان پرداخت . وقتي گروهكها و افراد ضد انقلاب در منطقه كردستان دست به آشوب و فتنه گري زدند ، ملا مسلم جلالي زاده
به مقابله با آنان برخاست و دسيسه آنان را براي ايجاد تفرقه ميان مسلمانان و برهم زدن وحدت ملّي
كم رنگ ساخت . منافقان تحمّل سخنان منطقي و مستدل مسلم جلالي زاده و پدرش را نداشتند و نتوانستند آنان را وادار به تسليم كنند بدين سبب بود كه شب نوزدهم تير ماه 1360 آن دو را جلو حياط منزلشان در محله قطار چيان سنندج به شهادت رساندند و اين زماني بود كه آنان پس از برگزاري نماز از مسجد راهي خانه بودند به خانه نرسيدند و به بهشت رفتند . پيكر آنان در بهشت محمدي سنندج مدفون است.
خصوصيات اخلاقي و اجتماعي شهيد مسلم جلالي زاده روحي جستجوگر و تشنه آگاهي داشت بدين سبب بود كه پيوسته سفر مي گزيد وميان مدرسه ومسجد و دانشگاه در تكاپو بود . نسبت به دستورهاي ديني سخت پايبند بود اعمال و رفتار او الگوي مناسبي براي اطرافيان و آشنايانش بود. دوستانش از مصاحبت با او
سير نمي شدند و در حضور او احساس امن و آرامش مي كردند. با مردم و خانواده اش بسيار مهربان بود ، حديث خوشرويي او هنوز هم زبانزد است .نسبت به به پدر ومادرش احترام زيادي قائل بود نامه هايي كه هنگام تحصيل از راه هاي دور براي خانواده اش فرستاده است و اكنون محفوظ است گواه احترام بسيار او نسبت پدر ومادرش و دوستي اعضاي خانواده است. شهيد جلالي زاده خود اهل عبادت و راز ونياز با خداوند بود اما دعاي مادر را نزديك تر به اجابت مي ديد از اين روي از مادرش هميشه مي‌خواست او را دعا كند.

عملّيات كوچك قدس 3 در دهلران توسط سپاه (1364 ش)
اشاره
عملّيات قدس 3 با رمز يا امام جعفر صادق(ع)، با هدف ضربه زدن به دشمن، در منطقه عملياتي جنوب دهلران توسط نيروي زميني سپاه پاسداران انجام گرفت. در اين عملّيات، 15 دستگاه خودرو سنگين، 4 دستگاه تانك، 15 قبضه خمپاره‏انداز، 10 انبار مهمات، از جمله تجهيزات منهدم شده دشمن مي‏باشند. علاوه بر آن، 400 نفر از مزدوران عراقي كشته، هزار نفر زخمي و هفتاد نفر نيز اسير شدند.

رویدادهای مهم 19 شعبان در گذر تاريخ
وقوع غزوه‏ ي «بني ‏مُصْطَلَقْ »
به فرماندهي پيامبر بزرگ اسلام(ص)(6 ق)
اشاره
بني‏مُصْطَلَقْ تيره‏اي از قبيله‏ي خُزاعه مي‏باشند كه با قريش هم جوار بودند. آنان قصد داشتند
با تهيه‏ي سلاح و نيرو، مدينه را به محاصره درآورند. پيامبر اسلام(ص) همچون مواقع ديگر، براي خاموش كردن نطفه‏ي فتنه، با ياران خود به سوي قبيله بني‏مصطلق حركت كرد و در كنار چاه «مريسيع» با آنان روبرو گرديد و پس از نبردي، سپاه دشمن را پس از دادن 10 كشته متفرق کرد.

رویدادهای مهم 9 جولاي در گذر تاريخ
* وقوع توفان سهمناك در خليج بنگال و نابودي 300 هزار نفر از مردم منطقه (1737م)
* استقلال كامل آرژانتين از استعمار اسپانيا (1816م)
* تولد «نيكولاس تِسلا» فيزيك‏دان معروف اهل يوگسلاوي (1856م)
* تولد «جِيمز تِفْتس» جامعه‏شناس و فيلسوف امريكايي(1862م)
* آغاز دوباره جنگ ميان اعراب و اسرائيل پس از تشكيل رژيم صهيونيستي (1948م)
* مرگ «ارنست همينْگْوِيْ» داستان‏سرا و نويسنده معروف


نوشته شده در   يکشنبه 18 تير 1391  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode