ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 20 ارديبهشت 1403
پنجشنبه 20 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 5 تير 1391     |     کد : 38629

مهمترين وقایع ماه شعبان المعظم

در این روز در سال دوم هجری روزه ماه مبارک رمضان واجب شد.

روز دوّم ماه شعبان:
1- آغاز وجوب روزه‌ي ماه رمضان
در این روز در سال دوم هجری روزه ماه مبارک رمضان واجب شد. (1)
2-مرگ معتز عباسی
در این روز در سال 255 هجری معتز بالله به درک واصل شد. نام او زبیر یا محمد بود که بعد از پسر عمویش مستعین به خلافت رسید. از بزرگترین جرائم او این بود که امام هادی علیه السلام را به شهادت رساند؛ و چون ترس داشت که مؤید بر ضد او قیام کند او را در لحاف مسموم پیچید و دو طرف آن را بست تا در 23 رجب مرد .
او پیوسته سرکردگان اتراک را می‌کشت تا در روز مبعث سال 255 هجری عده‌ای به سرکردگی صالح بن وصیف دور معتز را گرفتند و توبیخ وسرزنش کردند و از او مطالبۀ اموال کردند و او را از حجره بیرون کشیدند و در آفتاب گرم بپای داشتند که از شدت گرما تکیه بر یک پا می‌کرد و او را پیوسته می‌زدند تا اینکه در 27 رجب خود را از خلافت خلع کرد .سپس سه روز به او آب و غذا ندادند تا مرد ؛ و به قولی دیگر او را آب جوش تنقیه کردند. بعضی گفته‌اند: او را پنج روز در گرمابه بدون آب و غذا حبس کردند و روز آخر آب نمک یا آ ب برفی به او دادند و به این سبب کشته شد. (2)
1.مسار الشیعه: ص 37 . توضیح المقاصد: ص 19 .
2.تتمة المنتهی: ص 340 – 343 . فیض العلام: ص 336 .
روز سوّم ماه شعبان:
1- ولادت امام حسین علیه السلام
در این روز در سال 4 هجری آقای شهیدان و سرور و سالار شیعیان و دلباختگان ، اشک هر مؤمن ، امام زاهد و عابد ، شهید غریب ، عطشان نینوا حضرت اباعبدالله الحسین الشهید علیه السلام عالم را به نور خود منور فرمود . (1)
اقوال دیگر در ولادت آن حضرت پنجم شعبان(2) و سی ام ربیع الاول (3) و دوازدهم رجب است.(4)
القاب امام حسین علیه السلام
نام مبارک آن حضرت در تورات شبیر و در انجیل طاب است (5)
پدرشان مولانا و مقتدانا امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب علیه السلام و مادرشان حضرت ولیَّة الله و حَبیبَتهُ خاتون دو سرا صدیقه کبری فاطمه زهرا علیه السلام است .
کنیۀ آن حضرت ابوعبدالله و کنیۀ خاص آن حضرت ابوعلی است .(6)
القاب حضرت الشهید ، السعید ، السبط الثانی ، الامام الثالث ، الرشید ، الطیب ، الوفی ، السید ، الزکی ، المبارک ، تابع لمرضات الله است.(7)
پیامبر صلی الله علیه واله در ولادت امام حسین علیه السلام
هنگامی که خبر ولادت آن حضرت به پیامبر صلی الله علیه واله رسید ، به خانه امیرالمؤمنین علیه السلام آمدند و به اسماء فرمودند تا مولود را بیاورند.
اسماء حضرت را در پارچه‌ای سفید پیچید و خدمت رسول الله اکرم صلی الله علیه واله آورد. پیامبر صلی الله علیه واله در گوش راست آن حضرت اذان و در گوش چپ اقامه فرمودند. (8)
روز اول یا هفتم ولادت امین وحی الهی جبرئیل فرود آمد و عرض کرد: «سلام خداوند بر تو باد‌ای پیامبر ، این نوزاد را به نام پسر کوچک هارون شبیر نام بگذار ، که به عربی حسین گفته می‌شود . چون علی علیه السلام برای شما بسان هارون برای موسی بن عمران است . جز آنکه شما خاتم پیامبرانی».(9)
به این ترتیب نام پر عظمت « حسین « از جانب پروردگار برای دومین فرزند فاطمه علیها السلام انتخاب شد.
در این روز ملائکه آسمانها برای عرض تهنیت به مناسبت این ولادت خدمت پیامبر صلی الله علیه واله رسیدند و از خاک قبر آن بزرگوار برای پیامبر صلی الله علیه واله آوردند و به آن حضرت تعزیت نیز گفتند.
گفته شده است: روز ولادت آن حضرت این بود که فطرس ملک یا دردائیل پناه به آن امام مظلوم برد و خداوند او را بخشید و او را به مقام قبلی‌اش باز گردانید (10)
دوران زندگی امام حسین علیه السلام
آن حضرت شش سال و چند ماه با جد گرامی خود رسول اکرم صلی الله علیه واله بود . مدت سی سال با پدر بزرگوار خود مولای متقیان امیر مؤمنان علیه السلام زندگی کرد ، و در جمل ، صفین و نهروان شرکت داشت (11)
ابن جوزی؛ مورخ و محدث سني مذهب، در صفحه 234 كتاب «تذکرة الخواص» نوشته است: در دوران زمامداری عمر، امام حسین علیه السلام در سن ده سالگی وارد مسجد شد و خلیفه دوم را بر منبر پیامبر صلی الله وعلیه واله مشاهده کرد که سخن می‌گفت . از منبر بالا رفت و فریاد زد: «از منبر پدرم فرود آی»!(12)
بعد از شهادت امیرالمؤمنین علیه السلام همراه و شریک رنجهای امام حسن علیه السلام بود، و شاهد بود که معاویه و دیگر منافقین و کافران چگونه دهان آلوده خود را به بد گویی پدر بزرگوارش امیرالمؤمنین و برادرش امام حسن علیه السلام می‌گشایند.
پس از آنکه امام مجتبی علیه السلام را مظلومانه شهید کردند ؛ امامت به آن وجود سراپا جود رسید، و بعد از مصائب و اذیت‌ها و زخم زبان‌ها، در روز عاشورا آن حضرت را به شهادت رساندند( 13)
در این روز توقیع مبارک از ناحیۀ امام زمان علیه السلام در رابطه با ولادت امام حسین علیه السلام به قاسم بن علاء همدانی صادر شد.( 14)
2. ورود امام حسین علیه السلام به مکه
در شب جمعه سوم شعبان سال 60 هجری امام حسین علیه السلام وارد مکه شدند و تا ذی الحجه در آنجا اقامت داشتند.( 15)
1.اعلام الوری: ج 1 ص 420 . مسار الشیعة: ص 37 . مصباح المتهجد: ص 758 . مصباح کفعمی: ج 2 ص 598 . فیض العلام: ص 337 . زادالمعاد: ص 56 . بحار الانوار: ج 44 ص 101 – 202 ، ج 94 ص 80 ، ج 98 ص 347 . کشف الغمة: ج 2 ص 3 .
2.ارشاد: ج 2 ص 27 . کشف الغمة: ج 2 ص 3 .
3. توضیح المقاصد: ص 10 . فیض العلام: ص 226
4.اربعین ماحوزی: ص 368 .
5.بحار الانوار: ج 43 ص 237 .
6.بحار الانوار: ج 43 ص 237 .
7. بحار الانوار: ج 43 ص 237 .
8.امالی شیخ طوسی: ج 1 ص 377 .
9. معانی الاخبار: ص 57
10.فیض العلام: ص 337 . بحار الانوار: ج 44 ص 182 .
11.الاصابة: ج 1 ص 333 .
12. همچنين در الاصابة: ج 1 ص 333 اين رويداد آورده شده است
13. ترجمه امام حسین علیه السلام از تاریخ دمشق ابن عساکر: ص 14 – 285 .
14.مصباح المتهجد: ص 758 .
15.ارشاد: ج 2 ص 35 . فیض العلام: ص 338.
روز چهارم ماه شعبان:
1- ولادت حضرت ابي‌الفضل عباس بن علي علیه السلام
سال 62 هجری، در این روز، علمدار کربلا سقای نینوا حضرت قمر منیر بنی هاشم ابوالفضل العباس علیه السلام به دنیا آمد.(1)
نام مشهور آن حضرت عباس علیه السلام است. به آن حضرت ابوالفضل ، ابوالقربة ، قمر بنی هاشم، باب الحوائج، عبد صالح و سقا می‌گویند.(2)
پدرشان حضرت امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب علیه السلام و مادرشان حضرت ام البنین فاطمه علیها السلام دختر حزام کلابیه است .
آن حضرت خوش سیما و زیبارو بود و به همین جهت به ماه بنی هاشم ملقب شد . قامتی بلند و بازوهایی قوی داشت. مظهر جلال و جبروت حضرت کردگار بود ، و در شجاعت و صفات بعد از امام حسن و امام حسین علیهما السلام سر آمد اولاد امیرالمؤمنین علیه السلام بود. آن حضرت سپهسالار و علمدار مظلوم کربلا بود.(3)
1. خصائص العباسیة: ص 66 . قمر بنی هاشم علیه السلام مقرم: ص 18 ، از انیس الشیعة.الوقایع و الحوادث: ج محرم ص 400.
2. العباس علیه السلام: ص 164. مرحوم مقرم به نقل از مدارک تاریخی گفته که لقب آن حضرت سقا بوده است.
3. وقایع الایام: ص 422 .
روز پنجم ماه شعبان:
1- ولادت امام زین العابدین علیه السلام
در سال 38 هجری، در این روز، در زمان امیرالمؤمنین علیه السلام آقا و مولایمان حضرت سیدالساجدین زین العابدین علی بن الحسین علیه السلام به دنیا آمد.(1)
آن حضرت در روز شنبه در منزل حضرت زهرا علیها السلام به دنیا آمد .(2)
نام آن حضرت «علی» است و مشهورترین لقب مبارکش زین العابدین و سجاد است .(3)
پدرشان سرور شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام ، و در مورد مادر آنحضرت اختلاف ديدگاه‌هاي فراواني وجود دارد.
امام سجاد علیه السلام دو سال از عمر با برکتش را با جدش امیرالمؤمنین بود ، و بقیه عمر شریفش همراه عموی مکرم و مظلومش امام مجتبی علیه السلام و پدر والامقامش امام حسین علیه السلام سپری شد.
در واقعۀ جانسوز کربلا شاهد شهادت پدر، برادر، عمو و بستگان و اصحاب علیهما السلام بود، همراه با عمه اش زینب کبری علیها السلام و دیگر اسرا به کوفه و شام رفتند. در کوفه و شام جسارت ها به آن حضرت و اهل بیت علیهم السلام نمودند، ولی با خطبه هایی نورانی از امامت و عصمت اهل بیت علیهم السلام دفاع فرمود. در کاخ یزید در حالیکه با چند تن دیگر از خاندان امامت به یک ریسمان بسته شده بودند، رو به یزید کرده فرمودند: «ما ظنُّک برسول الله لورآنا موثَّقین فی الحبال ...»: «ای یزید ، چه گمان به پیامبر می‌بری اگر آن حضرت ما را این چنین در بند ببیند»؟ (4)
در ولادت آن حضرت اقوال دیگری به این ترتیب وجود دارد: 8 ربیع الاول ، 15 جمادی الاولی(5 )
، 15 جمادی الاخر ، 5 رجب ، 11 رجب ، 7 شعبان ، 9 شعبان (6) ، 15 شعبان ، 5 رمضان . (7) در روز ولادت هم اختلاف است که یکشنبه بوده یا سه شنبه یا پنجشنبه یا جمعه ؟(8) در سال ولادت هم اختلاف است که 36 یا 37 یا 38 هجری بوده است . (9)
1. کشف الغمة: ج 2 ص 74 . توضیح المقاصد: ص 20
2.مسار الشیعة: ص 34 . اصول کافی: ج 1 ص 467 .
3.مسار الشیعة: ص 34 . اصول کافی: ج 1 ص 467 .
4. تذکرة الخواص: ص 149
5. مسار الشیعة: ص 31 .
6. فیض العلام: ص 341
7.شرح احقاق الحق: ج 19 ص 439 . قلائد النحور: ج شعبان ، ص 388 – 389 .
8.قلائد النحور: ج شعبان ، ص 388 – 389 .


نوشته شده در   دوشنبه 5 تير 1391  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode