ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 30 ارديبهشت 1403
يکشنبه 30 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 29 ارديبهشت 1388     |     کد : 2726

سه شنبه 29 ارديبهشت 24 جمادي الاول 19 مه

درگذشت شاه عباس اول صفوي در سال 1038هجري قمري شاه عباس اول صفوي در سال 1038هجري قمري در مازندران از دنيا رفت و در حرم حبيب بن موسي در مشهد كاشان دفن شد. دوره حكومت شاه عباس اول از جهت وجود دانشمندان و علماي بزرگ و هنرمندان برجسته اين مرز و بوم از اهميتي ويژه برخوردار است. دوران صفويه عصر رشد و شكوفايي شيعه بود و علمايي چون شيخ بهايي، .....

درگذشت شاه عباس اول صفوي در سال 1038هجري قمري

شاه عباس اول صفوي در سال 1038هجري قمري در مازندران از دنيا رفت و در حرم حبيب بن موسي در مشهد كاشان دفن شد. دوره حكومت شاه عباس اول از جهت وجود دانشمندان و علماي بزرگ و هنرمندان برجسته اين مرز و بوم از اهميتي ويژه برخوردار است. دوران صفويه عصر رشد و شكوفايي شيعه بود و علمايي چون شيخ بهايي، ملاصدرا و ميرداماد به تعليم و تعلم علوم اسلامي مي‏پرداختند. همچنين ميرعماد قزويني و عليرضا عباسي از بزرگان هنر خوشنويسي و رضا عباسي نقاش برجسته و صاحب ذوق ايران در اين دوره مي‏زيستند و آثار بجاي مانده از آنان از ميراث فرهنگي و تاريخي كشورمان بشمار مي‏روند. در عصر صفويه بناهاي تاريخي متعدد و زيبايي نيز در سراسر ايران بخصوص شهر تاريخي اصفهان ساخته شدند و از آن زمان تا كنون چشم جهانگردان و سياحان را خيره ساخته‏اند. از جمله اين آثار مسجد امام در ميدان نقش جهان اين شهر است كه بناي آن بدست آن بدست استاد علي اكبر معمار به پايان رسيده و در نوع خود بي‏نظير است.

 

کشته شدن ميرزا نصرالله ملك المتكلمين مبارز راه آزادي، نويسنده و خطيب سال 1326هجري قمري

ميرزا نصرالله ملك المتكلمين مبارز راه آزادي، نويسنده و خطيب توانا سال 1326هجري قمري بدست عمال محمد عليشاه دستگير و در اين روز كشته شد. وي در سال 1277هجري در اصفهان بدنيا آمد و نزد پدرش ميرزا محسن عالم هنر شناس پرورش يافت و علوم متداول زمان را با استعداد كم نظير خود فرا گرفت. ملك المتكلمين پس از تشرف به مكه معظمه در سال 1299قمري به هندوستان سفر كرد. با كوشش بسيار در بمبئي مدرسه‏اي براي ايرانيان مقيم هند تأسيس نمود. وي در سال اقامتش در هند تحت تأثير اوضاع مصيبت بار جامعه هند و استعمار انگليس در اين كشور اولين بزرگ خود را با عنوان من الخلق الي الحق انتشار داد. اين كتاب همچنان كه مورد توجه علما و مردم قرار گرفت. خشم شديد نايب السلطنه هند و مأموران انگليسي را برانگيخت. از اين رو توقيف شد و به شهر بوشهر تبعيد گرديد. ملك المتكلمين در دوره تبعيد با سيد جمال الدين اسد آبادي آشنا شد و افكار و عقايد سيد در زندگي و مبارزات او تأثير بسزايي گذاشت وي بعد از مراجعت به زادگاهش به وعظ و خطابه مشغول شد اما در اندك مدتي آماج حملات عمال حكومت استبدادي قرار گرفت و سرانجام در سال 1326هجري به دستور محمد عليشاه در ماجراي به توپ بستن مجلس در باغشاه بقتل رسيد.

 

عازم شدن حضرت امام خميني(ره) به دهكده جماران در سال1359هجري شمسي

حضرت امام خميني(ره) رهبر فقيد انقلاب اسلامي ايران در سال1359هجري شمسي عازم دهكده جماران شدند. ايشان درميان استقبال پرشكوه مردم به جماران واقع درمنطقه شميران تهران رفتند. حضرت امام خميني مدت9سال درجماران اقامت داشتند و تاهنگام رحلتشان درخانه اي بسيارساده بسربردند.

 

شهادت شش تن از اعضاي خاندان آيت الله حكيم در سال1362هجري شمسي

پس ازدستگيري اعضاي خاندان آيت الله حكيم بدست عوامل رژيم بعثي عراق، 6تن ازآنان در سال1362هجري شمسي به شهادت رسيدند. به مناسبت شهادت اين عزيزان حضرت امام خميني(ره) پيامي فرستادند و دربخشي ازآن چنين فرمودند: «بايد ملت عراق بدانند كه قضيه مربوط به بيست معظم حكيم نيست. اينان كه با آن شكنجه ها شهيد شدند درراه اسلام عزيز و مصالح ملت عراق به شهادت رسيدند و به لقاءالله درجوار اجداد معظمشان محشورشدند؛ لكن مسئله مهم اسلام است كه اگربه اين ملحد مخالف با لذات با اسلام مهلت داده شود، اسلام بزرگ و ملت عزيزعراق را زيرچكمه دژخيمان جنايتكارخرد خواهد كرد.»

 

در گذشت علامه آيت الله شيخ محمد تقي شوشتري در سال1374هجري شمسي

علامه آيت الله شيخ محمد تقي شوشتري مشهوربه شيخ شوشتراز افتخارات عالم تشيع و جهان اسلام در سال1374هجري شمسي بدرود حيات گفت. ايشان پس ازمخالفت با كشف حجاب رضاخان با خانواده به طرف نجف و كربلا عزيمت كرد و سالها بعد ازاين هجرت بارديگربه زادگاهش شوشتربازگشت. حاصل سالها هجرت علاوه بر تدريس كتاب ارزشمند قاموسُ الرِّجال ادامه مطالعه و تحقيق است. «نَهجُ الصِّباغَه في شرح نَهجُ البَلاغه» از ديگر آثار مهم شيخ شوشتر بشمار مي رود.

 

تولد يوهان گوتليپ فيخته فيلسوف و نويسنده آلماني در سال1762ميلادي

يوهان گوتليپ فيخته فيلسوف و نويسنده آلماني در سال1762ميلادي بدنيا آمد. فيخته ازپيشروان فلسفه اصالت تصور يا ايده آليسم بود. او اعتقاد داشت كه دو نوع فلسفه وجود دارد و ازآنها بنامهاي فلسفه اعتقادي و فلسفه اصالت تصور ياد مي كرد. ازفيخته فيلسوف آلماني آثاري چون تحقيق درنور وحي و سرنوشت انسان بجاي مانده است. فيخته دين را برپايه اخلاق مي دانست اما بعدها براي دين حقيقتي مستقل قائل شد و آن را نيروي سازنده شخصيت و اجتماع دانست.

 

اختراع دستگاه رادار در سال1936ميلادي

رابرت واتسون مخترع انگليسي دستگاه رادار در سال1936ميلادي را اختراع كرد. اين دستگاه مهمترين وسيله دفاعي درمقابل حملات هوائي و دريايي است و اولين درفرودگاه باوزي ايالت سوفوك درانگلستان نصب شد. گفتني است كه ازراداردرجنگ جهاني دوم استفاده شد.

 

حمله صهيونيست ها  به اردوگاههاي مسلمانان درعَينُ الحِلوه در سال1984ميلادي

در ادامه سياستهاي اشغالگران صهيونيست بيش از1500صهيونيست با150دستگاه اتومبيل در سال1984ميلادي به اردوگاههاي مسلمانان درعَينُ الحِلوه حمله كردند. دراين حملات وحشيانه شماري ازساكنان اين اردوگاهها شهيد و مجروح شدند و منازل مسكوني آنها با ديناميت ويران شد.

 

 

 

 

 


نوشته شده در   سه شنبه 29 ارديبهشت 1388  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode