ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 30 ارديبهشت 1403
يکشنبه 30 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : پنجشنبه 24 ارديبهشت 1388     |     کد : 2673

پنج شنبه 24 ارديبهشت19 جمادي الاول14 مه

درگذشت « ابولفضل عبد الرحمن سيوطي» مقلب به« جلال الدين» در سال 911هجري قمري

« ابولفضل عبد الرحمن سيوطي» مقلب به« جلال الدين»، فقيه، محدث و لغت شناس برجسته در سال 911هجري قمري در قاهره در گذشت. سيوطي پس از سالها مطالعه از دانش سرشاري برخوردار شد كه او را بر معاصران خود مقدم و برتر نمود. او بواسطه مهارت و استاديش در ادبيات، تاريخ رجال و تراجم احوال داراي تأليفات جامعي است كه بالغ بر 300تا 500 اثر ذكر شده‏اند. تأليغات سيوطي بسيار متقن و جامعند و هر يك در اثيات دقت نظر و ذكاوت او برهاني قاطع بشمار مي‏روند. اصول النحو ؛النهجۀ المزرضیۀ؛ الجامع الكبير؛ الجامع الصغير ؛ الدر المنثور ؛ و جمع الجوامع از آثار بجاي مانده سيوطي مي‏باسند .

 

درگذشت اٌلٌغ بيگ در سال 911هجري قمري

« اٌلٌغ بيگ» دانشمند و منجم ايراني در سال 796هجري قمري درشهرسلطانيه ديده به جهان گشود. او در دربار جدّش اميرتيمور گوركاني بزرگ شد و ازسال 812هجري قمري به فرمانروايي ماوراء النّهر منصوب شد. الغ بيگ برخلاف تيمور به كشور گشايي علاقه اي نداشت اما به سبب علاقه به علوم بويژه علم نجوم شهرت يافت. او درسال 824 هجري قمري درشهرسمرقند مدرسه اي بنا كرد كه مهمترين موضوع تدريس درآن نجوم بود. مدرسه سمرقند درمقايسه با ديگرمدارس و مراكز علمي آن عصر ازنظرعلمي درسطحي بسياربالا قرار داشت. ديگراقدام مهم الغ بيگ تأسيس رصد خانه اي درسه طبقه درسمرقند بود. از ابزارهاي اصلي اين بنا، « سُدس فخري» براي تعيين ثابتهاي اصلي نجوم بود. الغ بيگ با استفاده ازاين وسيله حركات سالانه 5سياره زحل، مشتري، مريخ، زهره و عطارد را بيان كرد كه با داده هاي امروزي فقط 2تا5 ثانيه اختلاف دارد. او نتايج فعاليتهاي علميش را دركتابي بنام « زيج الغ بيگ يا زيج گوركاني» گردآوري كرد. اين كتاب دراصل به زبان فارسي است و شامل يك بخش نظري و بخشي درباره جدولهاي محاسبه تقويم جدولهاي مثلثاتي و اوضاع ستارگان است.

 

درگذشت حاج سيد ابوتراب خوانساري در سال1346هجري قمري

حاج سيد ابوتراب خوانساري ازجمله دانشمندان و روحانيون مشهورايراني در سال1346هجري قمري درگذشت. وي دراصفهان تحصيلات علوم ديني را به پايان برد و دانش خود را درحكمت و تفسير به حدكمال رساند. آثاربجاي مانده از حاج سيد ابوتراب خوانساري جملگي بردانش بيكران اين عالم فرزانه گواهي مي دهند. « مسائل خوانساريّه، سبيلُ الرَّشاد و مِصباحُ الصالحين» ازآثار خوانساري بشمار مي رود.

 

در گذشت حبيب يغمايي محقق و نويسنده و شاعر در سال 1363 هجري شمسي

حبيب يغمايي محقق و نويسنده و شاعر معاصر كشورمان در سال 1363 هجري شمسي  درگذشت.  يغمايي در سال 1327 شمسي مجله يغما را منتشر كرد ومدت 31سال اين مجله را انتشار داد . يغمايي در اين مدت علاوه بر درج مقاله در مجله يغما،سرود ه هاي خود را هم بطور پراكنده در آن چاپ ميكرد .از جمل آثار ارزنده استاد حبيب يغمايي «تصحيح مجموعه آثار سعدي و تصحيح ترجمه تاريخ طبري» را مي توان بر شمرد.

 

بهره برداری از راه آهن مشهد-سرخس- تجن در سال 1375 هجري شمسي

راه آهن مشهد-سرخس- تجن در جاده ابريشم با حضور رئيس جمهور وقت ايران در سال 1375 هجري شمسي مورد بهره برداري قرار گرفت . احداث اين راه آهن از سال 71شمسي آغاز شد و با توجه به موقعيت خاص جمهوري اسلامي ايران در منطقه ؛و ضرورت گسترش مناسبات اقتصادي – سياسي و اجتماعي ايران و ديگر كشورهاي آسيا با اروپا در مدتي كوتاه احداث آن به پايان رسيد . راه آهن جاده ابريشم به نوعي تكرار تاريخ است و پيامدهاي اقتصادي آن در محدوده ملي و حتي منطقه اي نمي گنجد و ان را شبكه راه آهن فرا ملي دانسته اند . راه آهن جاده ابريشم به همين علت در آينده اقتصادي كشورهاي منطقه و حتي اروپا تاثير به سزايي خواهد گذاشت . راه آهن جاده ابريشم ظرفيت جابجايي يك ميليون نفر مسافر و 8 ميليون تن با را در سال دارد .

 

اشغال سرزمين آنگولا به دست استعمارگران در سال 1575ميلادي

سرزمين آنگولابه اشغال استعمار گران در سال 1575ميلادي در آمد. قبل از آن هم آنگولا بخشي از امپراتوري افريقاي گينه بود. اما با تسلط پرتغالي ها بر اين سر زمين، مركز تجاري تبديل شد ودر تمام سواحل اين كشور مراكز بازرگاني احداث گرديد. آنگولا 400 سال بدست پرتغالي ها غارت شد ولي بعد از جنگ جهاني دوم قيام هاي متعدد مردم اين كشور به استقلال آنگولا منجر شد .

 

استقلال پاراگوئه در سال1811ميلادي

پاراگوئه به در سال1811ميلادي استقلال رسيد و حكومت جمهوري در آن بر قرار شد. اين كشور مدت دو قرن تحت سلطه اسپانيا بود و بعد از اعلام استقلال، فرانسيا قدرت را بدست گرفت و مدت 25 سال مستبدانه بر پاراگوئه حكومت كرد. فرانسيا با ممنوع كردن ورود وخروج اتباع كشورش و هم چنين جلو گيري از ورود بيگانگان به پاراگوئه اين كشور را درانزواي كامل نگاه داشت. بعد از مرگ اين حاكم مستبد به علت اوضاع نابه سامان پاراگئه، كودتاهاي متعدد در اين كشور روي داد و حاكمان مستبد يكي پس از ديگري بر اين كشور حكمراني كردند. پاراگوئه با برزيل، بوليوي، و آرژانتين همسايه است .

 

 

 

 

 

 

 

 

 


نوشته شده در   پنجشنبه 24 ارديبهشت 1388  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode