ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : شنبه 29 ارديبهشت 1403
شنبه 29 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 23 ارديبهشت 1388     |     کد : 2658

چهار شنبه 23 ارديبهشت 18 جمادي الاول 13 مه

وفات قرطبي، نويسنده كتاب عقدالفريد در سال 328 هجري قمري

احمد بن عبدربّه قرطبي اندلسي، كه نياكش از غلام زادگان هشام بن عبدالرحمن اموي بود، از دانشمندان معروف و مسلمان سرزمين اندلس (اسپانيا و پرتغال كنوني) در اوائل قرن چهارم قمري به شمار مي آمد.

وي داراي تأليفاتي چند، از جمله كتاب گرانسنگ "عقدالفريد" مي باشد.

قرطبي در ماه مبارك رمضان سال 246 قمري در شهر قرطبه، از شهرهاي زيبا و معروف اندلس ديده به جهان گشود و در هيجدهم جمادي الاولیي سال 328 قمري در همين سرزمين ديده از جهان فروبست.

وي از جهت فضل، وثاقت و دانش سرشار، مورد تأييد و توثيق علما و دانشمندان مسلمان، از جمله اهل سنت مي باشد. وليكن به خاطر تمايل قلبي و قلمي به تشيع، مورد انتقاد برخي از مورخان اهل سنت قرار گرفته است. ابن كثير در كتاب "البداية و النهاية" در اين باره گفته است: و يدّل كثير من كلامه علي تشيع فيه و ميل إلي الحط علي بني امية. و هذا عجيب منه! لأنه احد مواليهم و كان الاولیي به أن يكون ممن يواليهم، لا ممّن يعاديهم.

شايان ذكر است كه هنگامي علما و بزرگان اهل سنت در ميزان حق و باطل و يا در قبولي و طرد افراد و شخصيت ها چنين داوري كنند، از عوام آنان جاي گله مندي نيست.

 درگذشت « احمد بن محمّد» معروف به« ابن عبدربه» در سال 328هجري قمري

« احمد بن محمّد» معروف به« ابن عبدربه» شاعر و نويسنده عرب در سال 328هجري قمري در گذشت. اثر مشهور اين نويسنده نامي«عقدالفريد» نام دارد كه درباره تاريخ، طب، شعر، عروض و لغت نگاشته شده است. از ابن عبدربه ين اشعار بسيار نغز و شيوايي باقيست كه درآنها روح شرقي خود آشكارا ساخته است .

 درگذشت حاج ملا علي ميرزا خليلي از فقيهان و عالمان بزرگ قرن 3هجري در سال 1226هجري قمري

حاج ملا علي ميرزا خليلي از فقيهان و عالمان بزرگ قرن 3هجري در سال 1226هجري قمري بدرود حيات گفت. وي پس از طي دوره مقدماتي علوم متداول عصر خود نزد علمايي چون ملا كريم كرماني، شريف العلماء و ملا اسماعيل بروجردي به كسب علوم فقه، اصول، حكمت الهي و رياضي اهتمام ورزيد، و عاقبت خود فقيهي كامل و رياضيدان برجسته شد. حاج ملا علي از آن پس تدريس و تأليف را پيشه خود ساخت و در كنار آن مطالعات خود را هم وسعت بخشيد. از كتابهاي مهم اين عالم گرامي مي‏توان خزاين الاحكام را ذكر كرد .

 لغو نهايي كاپيتو لاسيون در ايران در سال 1358 هجری شمسی

ملت انقلابي و مسلمان ايران در ادامه مبارزات حق طلبانه خود با دولت امريكا قرار داد ننگين كاپيتولاسيون را براي هميشه  در سال 1358 هجری شمسی ملقي اعلام كرد . حضرت امام خميني (ره) رهبر انقلاب اسلامي قبل از اينكه به خارج از ايران تبعيد شوند . ضمن افشاي اين قرارداد اسارت بار، بارها آنرا محكوم كرده بودند اما هيچگاه دولتهاي حاكم بر ايران كاپيتولاسيون را لغو نكردند . الغاي كاپيتو لاسيون بعداز پيروزي انقلاب اسلامي خشم محافل استكباري جهاني بويژه دولت امريكا را برانگيخت گفتني است كه كاپيتولاسيون به قرار دادي اطلاق مي شود كه به موجب آن اتباع يك دولت در قلمرو ديگر مصونيت سياسي وقضايي دارند ودر صورت ارتكاب جرم، رسيدگي به جرم آنان مطابق قوانين كشور خودشان انجام وبعبارت ديگر حق قضاوت كنسولي مهمترين جنبه كاپيتولاسيون است .

 تولد مارتين لوتر اصلاح طلب مذهبي آلمانی در سال 1483 ميلادي

مارتين لوتر اصلاح طلب مذهبي در سال 1483 ميلادي  در آلمان متولد شد اودر جواني به كسوت كشيشي در آمد و پس از اتمام تحصيلات دانشگاهي استاد فلسفه در دانشگاه شد .لوتر با برخي از پاپ وديگر مقامات كليسا مخالف بود و بر خلاف دستور و نظر صريح پاپ، انجيل را به زبان آلماني ترجمه كرد لوتر سرانجام نهضتي بنام پروتستان در مقابل كليساي كاتوليك بنيان نهاد. افكر اين مصلح مذهبي پايه هاي نظام سياسي – مذهبي جديدي را در غرب بويژه آلمان استواركرد.

 استقلال كشور اكوادر در سال 1830 ميلادي

كشور اكوادر مستقل در سال 1830 ميلادي شد و اين سرزمين بيش از 300سال تحت سلطه واستعمار اسپانيا بود اما باتلاش ها و مبارزات سيمون بوليوار ومردم آزاديخواه اكوادر ،اين كشور از استعمار اسپانيا رهايي يافت وبه فدراسيون كلمپياي بزرگ پيوست. مدتي بعد از انحلال اين فدراسيون، اكوادر كاملا مستقل شد ونظام جمهوري براي خود برگزيد .اكوادر با بيش از 280هزار كيلومتر مربع مساحت در شمال غربي امريكاي جنوبي ؛ودر كنار اقيانوس كبير واقع است .

 درگذشت نانس از كاشفان قطب شمال در سال1930ميلادي

نانس از كاشفان سختكوش قطب شمال در سال1930ميلادي  در گذشت. اودر دوران عمر خود براي كشف مناطق ناشناخته قطب شمال ؛ و راههاي ممكن براي سياحت آن از ميان كوهها ي يخ وبرف بسيار تلاش كرد. نانس در سال 1888 ميلادي موفق به كشف راهي شد كه از شرق به غرب نواحي قطبي امتداد مي يافت و به جزيره يخ زده گروئلند مي رسيد. نانس در سال 1922 ميلادي جايزه نوبل را دريافت كرد .


نوشته شده در   چهارشنبه 23 ارديبهشت 1388  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode