ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 26 ارديبهشت 1403
چهارشنبه 26 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 23 شهريور 1390     |     کد : 25285

چهار شنبه 23 شهريور 16 شوال 14 سپتامبر

آغاز غزوه حمراء الاسد در سال سوم هجري قمري ...

آغاز غزوه حمراء الاسد در سال سوم هجري قمري

يك روز پس از بازگشت پيامبر(ص) و يارانش از جنگ "احد" به مدينه منوره، رسول خدا(ص) به يارانش دستور داد، آن هايي كه در جنگ احد حاضر بودند، لباس رزم بپوشند و آماده حركت براي غزوه ديگر باشند.

با شكست سنگين مسلمانان در جنگ احد، به دست كفار و مشركان قريش، احتمال جرئت و جسارت ساير دشمنان اسلام و شبيخون آنان به مدينه، فراوان بود و همين امر، روحيه مسلمانان را تضعيف و روحيه دشمنان را تقويت كرده بود. ولي پيامبر اكرم(ص) با كارداني و دور انديشي ذاتي و خدادادي خويش، در صدد پيش گيري از تهاجم هاي احتمالي دشمن برآمد.

با اين كه بسياري از مسلمانان مبارز و ياران پيامبر(ص) و خود آن حضرت، در جنگ احد، آسيب هاي زيادي ديده و به شدت زخمي و افتاده و تازه به مداواي زخم هاي خويش پرداخته بودند، پيامبر(ص)، آنان را به نبرد ديگري فراخواند و دستور داد تنها آن هايي كه در احد شركت داشتند، در اين نبرد حاضر شوند و از پذيرفتن ساير مسلمانان و هم پيمانان آن ها خودداري كرد.

آن حضرت، سپاه خويش را آماده و تجهيز و به تعقيب مشركان مكه پرداخت، تا آنان را بيابد و انتقام نبرد احد را از آنان بگيرد.

پيامبر(ص) تا سرزمين "حمراء الاسد" پيش رفت، ولي به مشركان دست نيافت و خبر تعقيب پيامبر(ص) به اطلاع آنان رسيد و از شدت ترس و رعب انتقام مسلمانان، بر رفتن خود شتاب كرده و هر چه سريعتر از مدينه دور شده و به مكه معظمه بازگشتند.

پيامبر(ص) بدون دستيابي به دشمن، به مدينه مراجعه نمود، ولي به هدف مورد نظرش رسيده بود و آن عبارت بود از ايجاد رعب و وحشت در ميان مشركان قريش و تقويت روحيه رزمندگان مسلمان و توجه و تنبه به ساير دشمنان اسلام.

به گفته واقدي، اين غزوه از هشتم شوال، در سي و دومين ماه حضور پيامبر(ص) در مدينه، آغاز شد و رفت و بازگشت آن حضرت به مدت پنج روز به درازا كشيد.

ولي، ابن حبيب بغدادي، تاريخ آغاز غزوه "حمراء الاسد" را شانزدهم شوال، ذكر كرده است.

درگذشت ابوالقاسم عبدالرحمن بن محمّدبن اسحاق مشهور به اِبنِ مَندِه درسال470هجري قمري
«ابو القاسم عبد الرحمن بن محمّد بن اسحاق» مشهور به «اِبنِ مَندِه» محدث مسلمان ايراني تبار درسال470هجري قمري در اصفهان درگذشت. ابن منده از پدر علم آموخت . سپس در اصفهان از محضر بزرگاني چون ابن مرزبان ابهري بهره برد وعاقبت راهي سفر شد. ابن منده براي روايت حديث به اجازه علما و بزرگان اهميت فراوان قائل بود وخود به اخذ اجازه ازحاكم نيشابوري و زاهِرِبْن احمد سرخسي نائل شد. ابن منده درامربه معروف ونهي ازمنكر عالمي سختگيربود وازكسي پروا نداشت. ازابن منده آثارمتعددي باقيست كه از آن ميان« اَلكِفايَة، تاريخ اصبهان ؛ و تاريخ مكه» را مي توان برشمرد.در خور توجه است كه نسب خاندان ابن منده به اِستَندار فيروزان بْن چهار بُخت از صاحب منصبان لشكري است ساسانيان مي‎رسد.

درگذشت اِبن اَزرَق فارقي» محدث، فقيه، مورخ در سال 510 هجري قمري
«اِبن اَزرَق فارقي» محدث، فقيه، مورخ و جغرافيدان مسلمان در سال 510 هجري قمري در« مِيافارقَين وآمِد»ْ بدنيا آمد. ميافارقين در آن زمان از شهرهاي مهم ديار بَكر بشمار مي رفت. ابن ازرق در جواني براي يادگيري فقه، حديث، لغت و نحو و تفسير قرآن به بغداد رفت . اما چون به تاريخ دلبستگي فراوان داشت در كسب آن با شوق بسيار تلاش كرد. ابن ارزق از يك طررف اغلب تأليفات تاريخي را مطالعه كرد و از طرف ديگر با مسافرتهاي متعدد با اوضاع تاريخي، اجتماعي و جغرافيايي مناطق مختلف آشنا شد . ابن ارزق در اين مسافرتها آداب و رسوم مرام جوامع گوناگون را آموخت و به اين ترتيب دانش و اطلاعات جامعي بدست آورد مهمترين اثر ازرق فارقي تاريخ ميافارقين وآمد نام دارد . بخش اعظم مندرجات اين كتاب ثمره مشاهدات و يادداشتهاي ابن ازرق از سفرهاي اوست . اين كتاب كه تنها اثر به جامانده از اين ازرق است به تاريخُ الفارِقي نيز شهرت دارد. انگيزه ابن ازرق از نگارش اين كتاب بيان گزارش تاريخي – سياسي و فرهنگي درباره زادگاهش تا اواسط قرن ششم هجري قمري بوده است. گفتني است كه تاريخ مِيافارِقَين وآمِدْ دايرة المعارفي از فرهنگ و سياست ادوار گذشته است. زيرا مؤلف در اين كتاب از اوضاع تاريخي – سياسي، اجتماعي و فرهنگي بسياري ازملل سخن به ميان آورده است.

درگذشت ميراحمد فخرايي نژاد شاعر و ترانه سراي گيلاني در سال1377هجري شمسي
ميراحمد فخرايي نژاد مشهوربه شيون فومني شاعرو ترانه سراي گيلاني در سال1377هجري شمسي درگذشت. او به فارسي و گيلكي درقالبهاي نيمايي شعرمي سرود. شيون فومني ازاعضاي شوراي شعرو ادب اداره كل ارشاد استان تهران بود و با سازمان صداو سيما همكاري نزديك داشت. «يك آسمان پرواز و پيش پاي برگ» ازآثارچاپ شده شيون فومني است.

درگذشت محقق مرتضي راوندي در سال 1378هجري شمسي
مرتضي راوندي محقق برجسته اين مرزو بوم در سال 1378هجري شمسي روي درنقاب خاك كشيد. اين استاد ارزنده دررشته حقوق تحصيل كرد اما دلبستگي آن بزرگوار به تاريخ ايران با سنت ها و آداب زندگي مردمان اين ديار، وي را به عرصه پژوهش درباره تاريخ ايران و نقش سياسي- اجتماعي مردم كشاند. بدين ترتيب باعزمي راسخ به پژوهش درباره زندگي مردم عادي كشورازلابلاي تواريخ كهن پرداخت و 50 سال با شوري وصف ناپذير به اين امرمهم پرداخت. راوندي تاريخ نگاري ايران را برموازين علمي و فهرست بندي موضوعي استواركرد و كوشيد كه تاريخ را به مثابه شرح و فتوحات پادشاهان و گردنكشان كه شرح زندگي مردم و تمدن آنها معرفي كند. تاريخ اجتماعي ايران در11جلد، ارزنده ترين اثراين محقق بزرگ معاصررواندي است.

برپایی راهپیمایی به منظور بزرگداشت ياد شهداي17شهريور در سال1357هجري شمسي
بنا به دعوت علماي كشوربه منظور بزرگداشت ياد شهداي17شهريورراهپيمايي عظيمي در سال1357هجري شمسي آغاز شد و خيل جمعيت به طرف بهشت زهرا حركت كرد. مردخم درآنجا برسرمزارشهيدان، گردآمدند. مأموران رژيم شاه قصد داشتند كه ازورود مردم به بهشت زهرا جلوگيري كنند اما مسلمانان مبارز با شعارايران كشورماست خميني رهبرماست به بهشت زهرا وارد شدند. پس ازاجتماع آنان برسرمزار شهدا اعلاميه حضرت امام خميني(ره) قرائت شد. امام ازنظاميان خواسته بودند كه دركنار روحانيان و مردم برضدّ رژيم شاه تظاهرات كنند. همچنين درهمين روز 80 دانشجوي ايراني دررم اعتصاب غذا كردند. آنان خواهان برچيده شدن حكومت نظامي درايران بودند.

وقوع آتش سوزی مهیب در شهر مسکو در سال1812ميلادي
يكي از آتش سوزيهاي بسيار مهيب جهان در شهرمسكو در سال1812ميلادي روي داد. اين حريق پس ازتصرف مسكو به دست سپاهيان ناپلئون اول و بدستورحاكم مسكو صورت گرفت. پس ازورود سربازان فرانسوي شهرمسكو بلافاصله به آتش كشيده شد تا نيروي دشمن نتواند ازامكانات و مواد غذايي موجود درمسكو استفاده كند. دراين حريق سه چهارم كل شهرمسكو ويران شد.

ورود نخستين واحدهاي ارتش آلمان نازي به شهراستالينگراد در سال1942ميلادي
نخستين واحدهاي ارتش آلمان نازي در سال1942ميلادي به شهراستالينگراد وارد شدند. درجنگ جهاني دوم آلمانيها براي تصرف استالينگراد ماهها تلاش كردند و سرانجام درجنگي خانه به خانه نيمي ازاين شهر را تصرف كردند. مردم استالينگراد با وجود مقاومت سرسختانه خود سرانجام درمحاصره كامل آلماني ها قرارگرفتند و ناچار تسليم آنان شدند.

امضاء قرارداد متاركه جنگ ميان روسيه و بلغارستان در سال1944ميلادي
قرارداد متاركه جنگ ميان روسيه و بلغارستان درجنگ جهاني دوم در سال1944ميلادي امضاد شد. با تسليم كامل روماني، بلغارستان كه ازمتحدان آلمان نازي درجنگ بود ازصحنه عمليات جنگي خارج شد و اين كشور همانند روماني به تصرف فرمانده ارتش سرخ شوروي درآمد. 


نوشته شده در   چهارشنبه 23 شهريور 1390  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode